[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۸۹
  • دوره جدید

شیـراز پرچم‌دار توسعـه و هـوای پاک، روزنامه شیراز نوین

 سعیدرضا امیرآبادی: گروه خبر
چهل‌ویکمین نشست کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران به میزبانی شهرداری شیراز برگزار شد. این مراسم صبح پنجشنبه ۱۱ خرداد ماه با حضور شهردار کلان‌شهر شیراز، نماینده شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی، جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، مدیرکل نظارت بر خدمات شهری شهرداری شیراز و جمعی دیگر از مقامات مسئول در هتل بین‌المللی پارس برگزار شد.
 تلاش شبانه روزی با پرهیز از سیاه نمایی
شهردار کلان‌شهر شیراز با تأکيد بر استفاده از سیستم‌های هوشمند نوین گفت: یکی از حوزه‌های تأثیرگذار نسبت به فرهنگ شهروندی، حوزه معاونت محیط زیست و خدمات شهری است. محمدحسن اسدی اظهار کرد: برای گرفتن مطالبات و سهم شهرداری‌ها در قوانین بودجه‌ای و سنواتی برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی در حال تلاش هستیم.به گفته این مقام ارشد مدیریت شهری کلان‌شهر شیراز، امروز وضعیت خوب است و نباید سیاه‌نمایی کنیم و نیمه خالی لیوان را ببینیم‌. او با اشاره به اینکه امروز شهرداری‌ها از وضعیت بهتری نسبت به سایر نهادها برخوردار هستند، اضافه کرد: کسی برای رفع مشکلات شهرداری‌ها اقدامی نمی‌کند و این نهاد خود به صورت مستقل و با حمایت شورای اسلامی شهرها مشکلات خود را حل می‌کند. شهردار کلان‌شهر شیراز ادامه داد: شهرداری‌ها ظرفیتی دارند که بی‌بدیل بوده و این موضوع ثابت شده است که شهرداری ظرفیت بسیار خوبی دارد. اسدی همچنین به اهمیت حوزه معاونت محیط زیست، خدمات شهری و سلامت شهرداری اشاره و عنوان کرد: اهمیت این حوزه روزبه‌روز نمایان‌تر از گذشته است، چراکه به تناسب توسعه شهرنشینی شاهد جمعیت مصرف‌گرا و مصرف‌زده هستیم که محیط زیست را در معرض آسیب جدی قرار می‌دهد. او تصریح کرد: در کشورهای  در حال توسعه و صنعتی به میزانی قابل‌توجهی به حوزه محیط زیست توجه می‌شود و این در حالی‌ است که در این حوزه باید موضوع پیشگیری همواره مدنظر باشد. شهردار شیراز همچنین به افزایش مصرف‌گرایی و مصرف وسایل یک‌بار مصرف اشاره کرد و گفت: هیچ حوزه‌ای همچون معاونت محیط زیست و خدمات شهری ارتباط مستقیم‌تر و مستمرتر و به صورت شبانه‌روزی با شهروندان ندارد و سازمان‌هایی همچون آتش‌نشانی، پسماند، آرامستان‌ها و خدمات شهری حتی یک روز هم تعطیل نبوده و اهمیت این حوزه بر هیچ‌کس پوشیده نیست. اسدی گفت: خدمات شبانه‌روزی مجموعه‌های خدمات‌رسان، موجب نظم در شهر می‌شود. او در این اجلاس به دو شاخصه شهر شیراز در حوزه تمیزترین و پاک‌ترین هوا در بین کلان‌شهرها اشاره کرد و افزود: شهر شیراز طی یک ‌سال گذشته حتی یک روز هم هوای آلوده نداشته است و این یک سرمایه برای این کلان‌شهر است.
 تحول و رضایتمندی در حکمرانی شهرها
اسدی خاطرنشان کرد: امروز شهرها گران اداره می‌شود، به گونه‌ای که در سال گذشته هزینه‌های جاری سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز ماهانه ۳۵ میلیارد تومان بود؛ همچنین در سال جاری بیش از ۸۰ میلیارد تومان هزینه جاری مدیریت پسماند است. این مقام ارشد مدیریت شهری کلان‌شهر شیراز با اشاره به اینکه طی یک ‌سال تنها برای جمع‌آوری، دفن و تفکیک زباله‌ها بیش از هزار میلیارد تومان هزینه می‌شود، گفت: این هزینه‌کرد به‌جز موارد زیر ساختی، پروژه‌های عمرانی در سایت تفکیک زباله است. شهردار شیراز در ادامه بر استفاده از سیستم‌های هوشمند نوین تأکید کرد و گفت: یکی از حوزه‌های تأثیرگذار نسبت به فرهنگ شهروندی، حوزه معاونت محیط زیست و خدمات شهری است و این در حالی است که نباید تنها انتظار ما از سازمان فرهنگی و حوزه روابط عمومی باشد؛ چراکه هیچ مجموعه‌ای همچون شهرداری، حوزه خدمات شهری و سازمان پسماند نسبت به تمیزی شهر اقدام نمی‌کند و این قدرت انحصاری در حوزه خدمات شهری است. اسدی ادامه داد: اگر امروز به‌دنبال حکمرانی در شهرها باشیم، باید تحول و رضایتمندی را هم دنبال کنیم تا این موضوع محقق شود. حوزه عمرانی دیگر موضوع مورد اشاره شهردار شیراز در این جلسه بود که در خصوص آن گفت: در شهرداری شیراز در سال جاری و با حمایت شورای اسلامی شهر توانستیم اتفاقات خوبی را برای این کلان‌شهر رقم بزنیم.
 جهش عمرانی پابرجاست
شهردار شیراز ادامه داد: در سال گذشته در کلان‌شهر شیراز مسافرگیری خط ۲ مترو صورت گرفت و امروز علاوه بر خط یک که ۲۵ کیلومتر طول دارد و روزانه جابه‌جایی ۱۲۰ هزار نفر مسافر انجام می‌شود، در خط  ۲ این پروژه که به طول ۹ کیلومتر است، از جنوبی‌ترین نقطه شهر شیراز تا مرکز شهر این خط در حال فعالیت است. شهردار شیراز اضافه کرد: در کلان‌شهر شیراز پروژه‌های عمرانی در قالب جهش عمرانی تعریف شد و در حوزه بودجه ظرف یک ‌سال از فعالیت شورای ششم بودجه از ۶ هزار میلیارد تومان به ۱۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافت و این میزان بودجه محقق شد. اسدی یادآور شد: باتوجه به بودجه ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی شهرداری شیراز ، این مجموعه و شورا توانست افق ۱۴۰۴ را تعریف کند که در این افق براساس برنامه فعلی پنج ساله شهرداری شیراز، ۳ درصد از کل بودجه باید صرف پروژه‌های دو حوزه محرومیت‌زدایی، مسجدمحوری و محله‌محوری شود و می‌توان گفت که امروز شهرداری بر مدار برنامه و یک مسیر و نقشه راه در حرکت است که از ابتدا تا انتهای این مدار مشخص است.
 نقش ارزنده خدمات شهری در اداره کلان‌شهرها
سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه حوزه خدمات شهری اثرگذارترین مدیریت در خدمت‌رسانی به شهروندان است، گفت: حوزه ‌معاونت خدمات شهری یکی از بسترهای مهمی است که موضوع انتقال تجربیات عملی به شیوه ساختارمندانه نقش اساسی در هرچه بهتر شدن مدیریت شهری دارد. افسانه خواست‌خدایی با اشاره به اینکه معاونان خدمات شهری کلان‌شهرها، فرماندهان اجرایی مسئولیت میدانی در کف شهرها هستند، اظهار کرد: این نشست‌ها باید زمینه‌ساز تحول قانونی،‌ ساختاری و اجرایی در سطح کلانشهرها در حوزه خدمات شهری شود؛ چراکه قطعاً بیشترین تجارب و موضوعات را در این جلسات می‌توان با یکدیگر به اشتراک گذاشت. او با تأکید بر این موضوع که شهر و شهرداری در طول سال برای کسب تجربه مدیران شهری هزینه‌های بسیاری می‌کند، افزود: انتقال تجربیات علمی و عملی مدیران شهری در شهرداری باید مورد توجه ویژه نظام آموزشی در شهرداری‌ها قرار گیرد، چرا که حوزه ‌معاونت خدمات شهری یکی از بسترهای مهمی است که موضوع انتقال تجربیات عملی به شیوه ساختارمندانه نقش اساسی در هرچه بهتر شدن مدیریت شهری دارد. سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری اضافه کرد: از آفت‌های مدیریت شهری می‌توان به عدم ثبات شغلی مدیران شهری و عدم تناسب پست مدیریتی با توان علمی و عملی مدیران شهری نام برد که باید توجه ویژه به آن کرد.خواست‌خدایی بیان کرد: یکی از بسترهای قانونی که در حال حاضر نیاز به پیگیری جدی دارد، ایجاد مدیریت واحد و یکپارچه شهری بین دستگاه‌های خدمات‌رسان است؛ چراکه امروز در عملیات‌هایی که در سطح شهر توسط شهرداری اجرا می‌شود، اغلب با چالش‌های اجرایی و قانونی مواجه می‌شویم که ارتباط با سایر دستگاه‌های اجرایی دارد.
 خدمت‌رسانی در پرتو هم افزایی دستگاه‌ها
خواست‌خدایی با اشاره به اینکه در کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با همکاری ویژه معاونت خدمات شهری سعی در ساختارمند کردن موضوعات مرتبط با این حوزه داشته‌ایم، افزود: طی دو سال گذشته آیین‌‌نامه‌های کاربردی بسیار خوبی نظیر سامان‌دهی مشاغل خانگی، سامان‌دهی مشاغل مزاحم و سامان‌دهی دست‌فروشان و بارفروشان در دستور کار این کمیسیون قرار گرفته که با اجرای مناسب آن توسط شهرداری قطعاً شاهد تحول خوبی در سطح شهر خواهیم بود. سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز افزود: البته این آیین‌نامه‌ها فقط بخشی از نیازهای شهری را برطرف خواهد کرد؛ چراکه در برخی موارد نیاز به قوانین بالادستی در این خصوص داریم که قطعاً این نشست می‌تواند نیازسنجی این موضوعات را برای پیگیری مدیریت واحد بین دستگاهی ملاک عمل قرار دهد. عضو هیئت‌رئيسه شورای اسلامی شهر شیراز طرح این پرسش و مثال که آیا بحث حفظ، نگهداری و بالا بردن سرانه فضای سبز و  درختان تنها از وظایف شهرداری‌هاست؟ افزود: ماده ۲۲ قانون هوای پاک بیان کرده است که وزارت نیرو و سازمان منابع طبیعی نیز وظایفی در حوزه حفظ آب‌رسانی و احيا به ‌عهده دارند، ولی امروز بیشترین نگاه‌ها در فضای سبز به شهرداری‌هاست که این چنین موضوعاتی خود گواه آن است که نیاز جدی اجرای مدیریت واحد شهری بین دستگاه‌های خدمات‌رسان در تمام سطوح را داریم.
 نقش محیط‌بانان در حفظ ذخایر ژنتیکی کشور
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست بر همکاری سازمان محیط زیست و شهرداری کلان‌شهرها و سایر ارگان‌های اجرایی در راستای حفظ محیط زیست تأکيد کرد. ایرج حشمتی بر نقش اصلی محیط‌بانان در حفظ ذخایر ژنتیکی کشور برای نسل‌های آتی، تأکید کرد. او یکی از مشکلات و چالش‌های اصلی در موضوع محیط زیست کشور را مرتبط با عدم شناخت و اهمیت دانش زیست‌محیطی بخشی از تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران دانست و افزود: تکالیف قانونی انباشت‌شده از سال‌های گذشته در زمینه محیط زیست در کشور وجود دارد که شناخت ابعاد محیط زیست لازمه اجرای آن است. معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور همچنین موضوع توجه به راهبردهای توسعه پایدار در اجرای فعالیت های اقتصادی را از سایر موارد مورد اهمیت در محیط زیست دانست و ادامه داد: در حال حاضر پنج چالش اساسی آب، آلودگی هوا و تغییر اقلیم، تغییر کاربری اراضی و فرسایش خاک، مصرف انرژی و خطر انقراض تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی در کشور وجود دارد. حشمتی تصریح کرد: در حال حاضر  کمتر از ۴۶ درصد شهرهای کشور از بازتصفیه خانه‌های آب و فاضلاب برخوردارند.
وی به استفاده بی‌رویه از انرژی و عدم بهره‌برداری بهینه از آب و نبود زیرساخت‌های مناسب برای مدیریت پسماند در کشور به توجه همه دستگاه‌های اجرایی، حقیقی و حقوقی به اصل ۵۰ قانون اساسی هم اشاره کرد که در آن وظیفه عمومی حفظ محیط زیست به صراحت بیان شده است. او همچنین بیان کرد: با توجه ویژه دولت مردمی به موضوع گردو‌غبار و هزینه‌کرد بیش از هشت هزار میلیارد ریال که منجر به اقدامات تلفیقی با راهکارهای مختلف در زمینه مقابله با گرد‌وغبار در مساحت حدود ۷۶۰ هزار هکتار انجام پذیرفته است، لیکن بیش از ۵ میلیون هکتار کانون‌های داخلی و بیش از ۲۷۰ میلیون هکتار از کانون‌های خارجی، عامل اصلی گردوغبار در کشور در شش ماه اول سال بوده‌اند. او همچنین تصریح کرد:  سالانه حدود ۱۴۵ میلیون تُن ذرات ریز کوچکتر از ۱۰ میکرون به سوی کشور گسیل می‌شود.
 نقش منابع متحرک در آلودگی هوا
 حشمتی در ادامه به نقش منابع متحرک در آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر  ۶.۵ میلیون خودرو از ۲۵ خودروی شماره‌گذاری شده در کشور فرسوده است و این در حالی است که در خصوص موتورسیکلت نیز بالغ بر ۹ میلیون از ۱۲ میلیون ناوگان موتورسیکلت، فرسوده بوده که از علل قابل‌توجه آلودگی هوا در کلانشهرهای کشور هستند که لازم است برای آن چاره‌اندیشی شود. این مقام مسئول در حوزه محیط زیست ادامه داد: در حال حاضر کمتر از یک درصد از انرژی‌های مورد نیاز کشور را انرژی‌های تجدیدپذیر به خود اختصاص می‌دهد. حشمتی همچنین با اعلام فعالیت ۱۴۰ هزار صنعت در کشور، اظهار کرد: توجه به پایش با استفاده از فناوری‌های نوین و تبادل تجربیات شهرداری‌های کلان‌شهرها در زمینه پسماند، آب و هوا و نقش مسئولیت اجتماعی صنایع در حفظ محیط زیست و... می‌تواند راهی برای برون‌رفت از معضلات فعلی و چالش‌های زیست محیطی کشور باشد. معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده و ابلاغ آیین‌نامه اجرایی مصوب شده آن توسط هیئت دولت را فرصتی مغتنم برای ارتقای محیط زیست شهری در راستای توجه به حقوق شهروندی مردم دانست.
 مناسب‌سازی قوانین برای توسعه
نماینده شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی گفت: ایجاد تعامل سازنده در میان سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداری‌ها، زمینه‌ساز و یکی از شروط دست‌أیابی به محیط زیست مناسب است. او افزود: از آنجا که شهرداری‌ها به شکل‌های مختلفی با مردم ارتباط مستقیم و نزدیک دارند، ما هم در زمان حضور در مجالس هشتم، نهم و یازدهم تلاش کردیم با تدوین قوانین مناسب به توسعه این ارتباط کمک کنیم. نماینده مردم شهرستان‌های شیراز و زرقان با طرح این پرسش که چه دلیلی دارد نمایندگان، قدرت مانور شهرداری‌ها و شوراها را کم کنند، گفت: شخصاً هرجا که به‌طور واقع امکان واگذاری امور و زمینه افزایش قدرت مانور شهرداری‌ها فراهم بوده، سعی کردم کمک‌کننده باشم. عضو مجمع نمایندگان فارس در همین ارتباط بیان کرد: به‌عنوان مثال، طرح تأمين مالی تولید و زیرساخت‌ها به همراه انواع مدل‌های مشارکتی را در قانون درآمد پایدار شهرداری‌ها پیش‌بینی کردیم و تلاش می‌کنیم در همین فرصت ۱۰ روزه‌ای که امکان ارائه پیشنهاد وجود دارد آن را مطرح کنیم. قادری با بیان اینکه اعتقاد دارد که شهرداران کلان‌شهرها می‌توانند دبیر کمیسیون ماده ۵ باشند، اظهار کرد: تحقق این مهم تأثیر شایانی در سرعت‌بخشی به حل مشکلات مردم دارد. او از جمله مزیت‌های این رویکرد را کمک به تحقق مدیریت یکپارچه شهری، تفویض اختیار و واگذاری امور به شهرداری‌ها عنوان کرد و گفت: علاوه بر این‌ها سرعت انجام کار شهرداری‌ها نسبت به دولت نیز بیشتر خواهد شد. نماینده مردم شهرستان‌های شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، ایجاد تعامل سازنده در میان سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداری‌ها را زمینه‌ساز و یکی از شروط دست‌یابی به محیط زیست مناسب توصیف و بیان کرد: اقدامات خوبی در راستای حفظ محیط زیست در شیراز و برخی دیگر از شهرهای استان انجام شده که از آن جمله می‌توان به واگذاری زمین‌های واقع در حریم به شهرداری اشاره کرد‌. به گفته قادری، این آمادگی در اداره منابع طبیعی و نمایندگان وجود دارد که هم زمین‌های قابل واگذاری، واگذار شوند و هم چالش‌های قانونی انجام این کار توسط نمایندگان مجلس برطرف شود تا فضایی سالم، شاد و مفرح در شهرها برای مردم فراهم شود.
 خدمت‌رسانی به زائران با حفظ باغات
مدیرکل نظارت بر خدمات شهری شهرداری شیراز نیز عنوان کرد: چهل‌ویکمین نشست کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری مجمع شهرداران کلان‌شهرهای کشور با دو نشست تخصصی برگزار شد که در آن مباحث عمده شهرداری‌ها و مشکلاتی که در حوزه خدمات شهری وجود دارد، مطرح شد. سعید معصومی عنوان کرد: در این جلسه همچنین موارد مربوط به کارکنان اداری به ‌ویژه در حوزه سازمان آتش‌نشانی و مشکلاتی که کمیته‌های خدمات شهری در حوزه‌های مختلف در شهرداری با آن مواجه هستند، به اشتراک گذاشته می‌شود و اعضا به همفکری مشترک در راستای تصویب قوانین دست می‌یابند.  او ادامه داد: در نشست اول در خصوص خدمات مورد ارائه به زائرین اربعین بحث و گفت‌وگو شد. مدیرکل نظارت بر خدمات شهری شهرداری شیراز بیان کرد: در نشست دوم نیز در خصوص انتقال تجارب شهرداری این کلان‌شهر در حوزه‌های تأثیرگذاری همچون مدیریت پسماند و بازیافت، کنترل سیلاب، احیای باغات قصردشت و مسائل و موضوعات مورد طرح میان معاونین خدمات شهری کلان‌شهرها که در هر شهری مطرح است و نیاز به ایجاد یک وحدت رویه در حوزه مدیریت خدمات شهرداری دارد، بحث شد.
 اعتبار هفت هزار میلیاردی در حوزه خدمات شهری
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز در خصوص اعتبارات این حوزه گفت: در بُعد اعتبارات بالغ‌ بر هفت هزار میلیارد تومان در حوزه خدمات شهری برای حوزه‌های مدیریت پسماند، تصفیه‌خانه‌های محلی و خرید ماشین‌آلات و تجهیزات در نظر گرفته شد. غلامرضا غلامی در چهل‌ویکمین نشست کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران به میزبانی شیراز، با اشاره به اینکه مسئله اصلی کشور ما امروز توجه به مسائل زیست‌‌محیطی و آلاینده‌های هوایی است که باعث تعطیلی شهرهای بزرگ دنیا می‌شود، اظهار کرد: یکی دیگر از موضوعات مهم و اصلی در دنیا، موضوع تنفس و زیست انسانی است که ما را به برگزاری مجمع کلان‌شهرهای معاونین خدمات شهری و محیط زیست کشور به میزبانی شیراز ترغیب کرد تا در این مجمع به این مسائل پرداخته شود. او افزود: در این گردهمایی برای توجه به حوزه‌ محیط زیست در مباحث آلایندگی هوا از کارخانجاتی که زندگی بشر امروز را مورد تهدید قرار داده، تدابیری اندیشیده می‌شود. به گفته این مقام زیست محیطی در حوزه مدیریت شهری شیراز، این شهر به‌عنوان تنها کلان‌شهری بوده که تا امروز به واسطه‌ آلاینده‌ها تعطیل نشده است و این موضوع به دلیل توجه به حوزه‌ فضای سبز، باغات زیبای قصرالدشت و ارتفاعات شهر است. معاون محیط زیست و‌ خدمات شهری شهرداری شیراز تصریح کرد: حفظ باغات قصردشت به ‌واسطه‌ آبیاری این باغات و ایجاد تصفیه‌خانه‌های محلی که بتواند نیازهای باغات را برآورده کند، از مسائل مهمی است که ما مدنظر قرار داده‌ایم. او گفت: یکی دیگر از موضوعات مورد توجه حوزه ما نوسازی ناوگان حمل‌ونقل شهری بوده است.
 توسعه تجهیزات برای بهبود خدمت‌رسانی
غلامی همچنین در خصوص اعتبارات این حوزه اشاره کرد: در بعد اعتبارات بالغ ‌بر هفت هزار میلیارد تومان در حوزه خدمات شهری برای حوزه‌های مدیریت پسماند، تصفیه‌خانه‌های محلی و خرید ماشین‌آلات و تجهیزات در نظر گرفته شد. معاون محیط زیست و‌ خدمات شهری شهرداری شیراز تصريح کرد: در این نشست طرح‌های مشترک هر کلان‌شهر مورد ارزیابی قرار گرفته که این طرح‌ها بیشتر در حوزه مباحث زیست محیطی، تصمیم‌گیری‌ها و استفاده از ظرفیت‌های وزارت نیرو که در اصل قانون هوای پاک هم به آن اشاره شده است، مورد بررسی قرار می‌گیرد. به گفته معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز، مبحث کلان دنیای امروز توجه به مسئله محیط زیست است تا انسان‌ها بتوانند در یک محیط زیست سالم موضوع توسعه پایدار را دنبال کنند. او بیان کرد: کلان‌شهر شیراز در موضوع آلاینده هوا و مسائل زیست‌محیطی در وضعیت بسیار مطلوب‌تری قرار دارد و شیراز تنها کلان‌شهری است که هنوز به دلیل وجود آلاینده‌ها در کشور تعطیل نشده است و این در حالی ا‌ست که تمامی کلان‌شهرهای کشور در سال‌های گذشته حداقل یک روز به دلیل وجود آلاینده‌های جوی و تهدید سلامت شهروندان تعطیل شده است.
 حفظ و ارتقای محیط زیست در اولویت است
غلامی ادامه داد: این موضوع زنگ خطری است که اگر ما همه امکانات شهری را اعم از مبلمان شهری و زندگی‌هایی که مدرنیته است، داشته باشیم، اما اگر به محیط زیست توجه نشود، می‌تواند منجر به تعطیلی و بروز خسارت‌های بسیار به حوزه اقتصادی و حتی به مردم شود. این مقام حوزه زیست‌محیطی در مدیریت شهری کلان‌شهر شيراز اضافه کرد: موضوع اول مطرح شده در برگزاری این نشست توجه به محیط زیست و اقداماتی است که ما باید در راستای شهری ایمن و پاک و بدون تهدید خطرات زیست محیطی داشته باشیم. ا‌و با بیان اینکه با گسترش فضای سبز اکسیژن افزایش یافته و مردم از هوای پاک بهره‌مند می‌شوند، گفت: برای این موضوع مستلزم در اختیار داشتن آب کافی و زمان لازم هستیم و با توجه به اینکه منابع طبیعی بیش از ۱۳ هزار هکتار از اراضی خود را در اختیار شهرداری قرار داده است، مدیریت و توسعه فضای سبز این اراضی در حال انجام است. معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز تصریح کرد: در کنار تمام اقدامات، اما در تأمین آب قدری با مشکل مواجه‌ هستیم و شهرداری شیراز و سایر شهرداری‌ها برآنند تا با استفاده از تصفیه پساب‌ها و اجرای تصفیه‌خانه‌های محلی این مشکل را رفع کنند. استفاده از ظرفیت‌های قانونی مصوب در زمینه ایجاد فضای سبز و کاهش آلودگی‌ها، از دیگر موضوعات مورد اشاره غلامی بود که در این خصوص هم گفت: تصویب قانون هوای پاک در سال ۹۶ برای دستگاه‌های اجرایی تکالیفی را مشخص کرده است که تأمین آب مورد نیاز کلان‌شهرها با استفاده از پساب‌ها توسط وزارت نیرو یکی از این تکالیف است‌ و این در حالی ا‌ست که اگر این موضوع محقق شود، مشکل آبرسانی و فضای سبز همه اراضی، ارتفاعات و باغاتی که در اختیار شهرداری است، رفع خواهد شد.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی