انقراض صنفی نزدیک است، روزنامه شیراز نوین
مریم شمالیان- شیرازنوین:
shomalianm@gmail.com
رحیمی رئیس اتحادیه رستورانداران و سفرهخانههای سنتی شیراز با تأکید بر پیامدهای گرانی مواد اولیه و افزایش نرخ در رستورانها و سفرهخانهها اظهار کرد: افزایش قیمت در این زمینه موجب رویآوردن مردم به غذاهای خیابانی و مضر که ارزانتر است، میشود و از آنجا که نظارت چندانی هم بر فروشندگان این مواد غذایی نمیشود و امکان استفاده از گوشت و مرغ غیربهداشتی در این موارد بسیار بالاست، سلامت مردم به مخاطره میافتد.
رئیس اتحادیه رستورانداران و سفرهخانههای سنتی شیراز گفت: در نظر گرفته شدن 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده برای بیرونبرها که از اوایل تیرماه اعمال خواهد شد، موجب بهسختیافتادن مردم و ورشکستگی صنف رستورانداران خواهد شد.
امین رحیمی، رئیس اتحادیه رستورانداران و سفرهخانههای سنتی شیراز، در گفتوگو با شیرازنوین با اشاره به گرانی مواد اولیه میگوید: گرانی ماهانه، هفتگی و حتی روزانه مرغ، گوشت، برنج و سایر اقلام مصرفی رستورانها و سفرهخانهها، موجب سردرگمی فعالان صنف رستورانداران و سفرهخانههای سنتی شیراز شده است و ثابتنبودن قیمتها مشکلات بزرگی برای صنف ما ایجاد کرده و موجب رکود شدید فعالان این صنف و رو به ورشکستگی رفتن آنها شده است.
وی ادامه میدهد: همچنین وقتی مشتری که بهعنوان مثال چند روز قبل به یک رستوران یا سفرهخانه مراجعه کرده و ظرف چند روز با افزایش قیمت مواجه میشود، موجب خواهد شد که دچار شوک بزرگی شده و از بازار زده شود و اعتمادش کاهش یابد.
رحیمی با تأکید بر پیامدهای گرانی مواد اولیه و افزایش نرخ در رستورانها و سفرهخانهها به تبع آن، اظهار میکند: افزایش قیمت در این زمینه موجب رویآوردن مردم به غذاهای خیابانی و مضر که ارزانتر است، میشود و از آنجا که نظارت چندانی هم بر فروشندگان این مواد غذایی نمیشود و امکان استفاده از گوشت و مرغ غیربهداشتی در این موارد بسیار بالاست، سلامت مردم به
مخاطره میافتد.
وی میافزاید: ساماندهی فروشندگان خیابانی مواد غذایی به تأیید اداره بهداشت، اماکن و... نیاز دارد که همچنان محقق نشده است و چون مشخص نیست این فروشندگان مواد اولیه خود را از کجا تهیه میکنند و آشپرخانه آنها کجاست، نظارتکردن بر آنها دشوار است.
رحیمی با اشاره به تبعات دیگر گرانی بر صنف رستورانداران و سفرهخانههای سنتی شیراز اظهار میکند: متأسفانه هیچ تعاونی برای اینکه مواد اولیه را بهصورت تعاونی به ما بدهند، تعریف نشده است؛ در حالی که باید به اعضای ما مواد اولیه به شکل تعاونی اختصاص داده شود تا بتوانیم بازار را کنترل کنیم و همچنین به تبع گرانی مواد اولیه، امسال بالغ بر 15 مورد تقاضای انتقال پروانه کسب و حدوداً 4 مورد ابطال پروانه کسب را داشتهایم که از پیامدهای این
گرانیهاست.
وی اشاره ای هم به سامانه نوین اصناف میکند و میگوید: این سامانه به چند ارگان وصل است و گاهی در زمان ثبتنام و همان مرحله اول، سامانه جواب منفی میدهد و این در حالی است که قبلاً در اتحادیه مشاوره به درخواستکنندگان میدادیم و وضعیت درخواست آنها را بهصورت کارشناسانه بررسی میکردیم.
رحیمی با ابراز گلایه از در نظر گرفتهشدن 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده برای رسته بیرونبرها هم عنوان میکند: قبلاً این میزان مالیات برای رستورانها و سفرهخانهها در نظر گرفته شده بود، اما از اول تیرماه امسال قرار است که برای بیرونبرها هم این مالیات اعمال شود که موجب بهسختیافتادن مردم و رکود و ورشکستگی رستورانداران و سفرهخانههای سنتی شیراز خواهد شد.
وی میافزاید: با اداره مالیات در استان هم نامهنگاری کردهایم که پس از یک ماه هنوز پاسخی به ما داده نشده است.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین