[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۹۴
  • دوره جدید

شویـد پلو با مرغ، روزنامه شیراز نوین

شوید پلو با مرغ یکی از انواع غذاهای ساده و خوش‌مزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می‌شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با ما همراه باشید:

  مواد لازم برای 4 نفر
برنج: ۴ پیمانه
سینه مرغ: ۲ عدد کامل
هویج: ۱ عدد
رب گوجه‌فرنگی: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری
شوید خشک: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
پیاز: ۲ عدد متوسط
فلفل دلمه‌ای: ۱ عدد
نمک و فلفل‌سیاه: به مقدار کافی
ادویه کاری و دارچین: به مقدار کافی
زردچوبه و روغن: به مقدار کافی

 طرز تهیه
 مرحله اول
برای تهیه شوید پلو با مرغ مجلسی ابتدا پیازها را به صورت خلالی خرد می‌کنیم و به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب تفت می‌دهیم تا پیازها سبک شوند، سپس مقداری دارچین، کاری، زردچوبه و فلفل‌سیاه اضافه می‌کنیم.
 مرحله دوم
در این مرحله پیاز را به همراه ادویه‌ها چند دقیقه تفت می‌دهیم تا با هم یک‌دست شوند. در ادامه رب گوجه‌فرنگی را اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم تا رب گوجه‌فرنگی خوش‌رنگ شود و طعم خامی آن نیز به طور کامل گرفته شود.
 مرحله سوم
حالا تکه‌های گوشت مرغ را به تابه اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم تا به خوبی سرخ شوند، سپس فلفل دلمه‌ای و هویج خرد شده را اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم تا با دیگر مواد یک‌دست شوند.
 مرحله چهارم
در این مرحله ۲ لیوان آب جوش اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم مرغ به طور کامل بپزد. در همین حین به سراغ آماده کردن شوید پلو می‌رویم. برای این منظور باید برنج را نسبت به نوع آب از ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت قبل با آب ولرم و نمک بخیسانیم.
 مرحله پنجم
حالا یک قابلمه مناسب را تا نیمه از آب پر می‌کنیم و روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا آب به نقطه جوش برسد، سپس ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع و ۱ قاشق چای‌خوری نمک به آب جوش اضافه کرده و پس از آن برنج خیسانده‌شده را اضافه می‌کنیم.
 مرحله ششم
پس از گذشت ۷ تا ۱۰ دقیقه که پخت اولیه برنج انجام شد، برنج را آبکشی می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. حالا داخل یک قابلمه مناسب کمی روغن می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم، سپس برای ته‌دیگ از سیب‌زمینی یا نان لواش استفاده می‌کنیم.
 مرحله هفتم
در این مرحله روی ته‌دیگ را با برنج می‌پوشانیم، سپس مقداری شوید خشک روی برنج می‌ریزیم. به همین ترتیب برنج و شوید خشک را به صورت لایه‌ای داخل قابلمه می‌ریزیم و سپس در قابلمه را می‌گذاریم.
 مرحله هشتم
حالا اجازه می‌دهیم شوید پلو به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت با حرارت ملایم دم بکشد. پس از گذشت یک ساعت از پخت مرغ، تکه‌های مرغ را از قابلمه خارج می‌کنیم، سپس استخوان‌ها و قسمت‌های اضافی مرغ را جدا می‌کنیم.
 مرحله نهم
حالا گوشت مرغ را به صورت دلخواه خرد می‌کنیم و مجدداً به قابلمه درون سُس باز می‌گردانیم و اجازه می‌دهیم کاملاً غلیظ شود. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت مرغ، زعفران دم‌کرده را نیز اضافه می‌کنیم و اجازه‌می دهیم مرغ به خوبی جا بیفتد.
 مرحله دهم
در این مرحله پس از اینکه شوید پلو دم کشید، آن را داخل یک ظرف مناسب می‌کشیم، سپس مرغ را که کاملاً غلیظ شده است روی شوید پلو به صورت دلخواه می‌ریزیم یا اینکه به صورت لایه‌ای در وسط شوید پلو می‌ریزیم و سرو می‌کنیم.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی