طرز تهیه چلو گوشت، روزنامه شیراز نوین
چلو گوشت یکی از انواع غذاهای قدیمی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که از غذاهای مجلسی خاص هم محسوب میشود. به این دلیل میگوییم غذای مجلسی خاص، چون چلوگوشت از غذاهای گرانقیمت محسوب میشود و فقط در مجالس مهم مورد استفاده قرار میگیرد. این غذای خوشمزه را میتوانیم به سلیقه خود با گوشت گوساله یا گوشت گوسفندی تهیه کنیم. البته همانطور که مطمئناً میدانید چلو گوشت درستشده با گوشت گوسفندی خوشمزهتر و لذیذتر میباشد و به همین دلیل این غذا معمولاً با گوشت گوسفندی تهیه میشود، برای مشاهده آموزش طرز تهیه چلو گوشت در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
گوشت گردن گوسفندی: ۱ عدد
پیاز: ۲ عدد بزرگ
زعفران: ۶ قاشق غذاخوری
چوب دارچین : 1عدد
برگ بو: ۴ عدد
سیر: ۲ عدد
رب گوجهفرنگی(اختیاری): ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
زردچوبه و روغن: به اندازه کافی
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه چلو گوشت مجلسی ابتدا پیازها را به صورت خلالی درشت خرد میکنیم و به همراه مقداری روغن مایع در یک قابلمه مناسب میریزیم، در ادامه قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و پیازها را به خوبی تفت میدهیم تا سبک و شفاف شوند.
مرحله دوم
در ادامه مقداری زردچوبه به پیازها اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند. حالا قابلمه را از روی حرارت بر میداریم و کنار میگذاریم. در ادامه گوشت گردن گوسفندی را به خوبی تمیز کرده و میشوییم.
مرحله سوم
پس از این کار گوشت را به قابلمه حاوی پیاز اضافه میکنیم. پس از اینکه قابلمه را مجدداً روی حرارت ملایم قرار دادیم گوشت را با پیاز تفت میدهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد و کمی سرخ شود، توجه کنید که زیاد تفت دادن گوشت باعث سفت شدن آن میشود.
مرحله چهارم
توجه داشته باشید که اضافه کردن رب گوجهفرنگی به چلو گوشت اختیاری است؛ البته در دستور اصلی چلو گوشت هم رب گوجهفرنگی وجود ندارد و معمولاً فقط در دستورهای خانگی از رب گوجهفرنگی در این غذا استفاده میشود.
مرحله پنجم
در صورتی که میخواهید چلو گوشت خود را با رب گوجهفرنگی درست کنید رب گوجهفرنگی را پس از تفت دادن گوشت به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طعم و بوی خامی رب گوجهفرنگی گرفته و به طور کامل سرخ شود.
مرحله ششم
پس از اینکه رب گوجهفرنگی را خوب تفت دادیم ۸ لیوان آب به قابلمه اضافه میکنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد میکنیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب درون قابلمه جوش آمد حرارت را ملایمتر میکنیم تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
مرحله هفتم
در این مرحله سیرها را پاک میکنیم و به همراه برگ بو و دارچین به قابلمه اضافه میکنیم. در صورت تمایل میتوانیم چند بوته سیر هم به صورت کامل به قابلمه اضافه کنیم، توجه داشته باشید که به دلیل وجود زعفران و دارچین اصلاً بوی سیر احساس نمیشود.
مرحله هشتم
در این مرحله در قابلمه را میگذاریم و حرارت زیر قابلمه را کم میکنیم، سپس اجازه میدهیم گوشت با حرارت بسیار ملایم بپزد. توجه داشته باشید که هر چقدر گوشت با حرارت ملایمتری بپزد در پایان چلو گوشت خوشمزهتر و لذیذتری خواهیم داشت.
مرحله نهم
حدود ۳ تا ۴ ساعت زمان برای پخت گوشت با حرارت ملایم نیاز است. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت گوشت نمک و فلفل سیاه آن را اندازه میکنیم و پس از اینکه چلو گوشت آماده شد آن را با پیاز داغ و زرشک تزیین کرده و با برنج آبکش ساده یا باقالی پلو سرو میکنیم.
نکات پخت چلو گوشت
طرز تهیه چلو گوشت بدون رب
در دستور اصلی چلو گوشت رب گوجهفرنگی وجود ندارد و این غذا معمولاً به صورت زعفرانی تهیه میشود، اما بعضیها احساس میکنند که رب گوجهفرنگی باعث میشود تا چلو گوشت طعم و رنگ بهتری بگیرد.
البته همانطور که در بالا اشاره شده استفاده از رب گوجهفرنگی بیشتر در دستورهای خانگی به کار میرود. تقریباً تمام رستورانها و هتلهای درجه یک برای تهیه چلو گوشت از رب گوجهفرنگی استفاده نمیکنند.
اگر تمایل ندارید چلوگوشت را با رب گوجه رنگی تهیه کنید کافی است رب گوجهفرنگی را از لیست مواد حذف کنید و در پایان پخت گوشت در زمان اضافه کردن نمک و فلفل سیاه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری زعفران دمکرده بیشتر به آن اضافه کنید.
طرز تهیه چلو گوشت در زودپز
تهیه چلو گوشت در زودپز باعث میشود این غذا را در مدت زمان یک ساعت درست کنیم، برای پخت چلو گوشت در زودپز ابتدا گوشت و پیاز را مانند دستور بالا تفت دهید و سپس به همراه چند لیوان آب، برگ بو، چوب دارچین و سیر به زودپز منتقل کنید.
گوشت گردن در زودپز حدود یک تا یک ساعت و سی دقیقه زمان نیاز دارد تا به طور کامل بپزد. در زمانهایی که محدودیت زمانی دارید هم میتوانید با این روش خیلی سریع چلو گوشت تهیه کنید، البته سرعت پخت روی کیفیت غذا تأثیر منفی میگذارد.
طرز تهیه چلو گوشت با گوشت گوساله
بهترین نوع گوشت برای پخت این غذا، گوشت گردن یا ماهیچه گوسفندی است، اما اگر از گوشت تازه گوساله هم استفاده کنید، میتوانید چلوگوشت خوشمزهای طبخ کنید. گوشت گوساله اگر تازه نباشد ممکن است چلو گوشت شما پس از پخت کمی سفت شود. توصیه ما این است که برای تهیه چلو گوشت با گوشت گوساله از گوشت سردست استفاده کنید. در صورت تمایل برای تهیه چلو گوشت با گوشت گوساله بهتر است که مقداری عصاره قلم یا گوشت گوسفندی هم به غذا اضافه کنید تا طعم خوشمزهتری داشته باشد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین