[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۷۸۲
  • دوره جدید

با نوشیدن قهوه، هر روز ۹دقیقه به عمر خود اضافه کنید، روزنامه شیراز نوین

شیرازنوین- احسان فرازمند

farazmand68@yahoo.com

نوشیدن قهوه برای خیلی‌ها تبدیل به عادتی لذت‌بخش شده، نوشیدنی که در کشور ما رقیبی سنتی و سرسخت به نام چای دارد. با این که هر دو خواص متعددی برای سلامت دارند و از سوی دیگر هر دو بی‌ضرر هم نیستند، هر روز تحقیقاتی منتشر می‌شود که از رموز این دو نوشیدنی پرطرفدار، پرده برمی‌دارد. امروز نوبت به قهوه رسیده و تحقیقات جدید نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه می‌تواند خواص غیرمنتظره‌ای برای سلامت داشته و حتی طول عمر شما را 9دقیقه در روز افزایش دهد. 
دو تحقیق جدید که یکی از آنها بزرگترین پژوهشی است که در مورد مصرف قهوه انجام شده، دریافته‌اند دم کردن حتی یک فنجان قهوه در روز، خطر مرگ زودرس، ناشی از تمام عوامل را کاهش می‌دهد و همچنین احتمال مرگ بر اثر مشکلات گوارشی را از بین می‌برد.
افرادی که روزانه فقط 350میلی لیتر قهوه میل می‌کنند خطر مرگ زودرس در 16سال آینده را تا 12درصد کاهش می‌دهند که اگر میزان مصرف به 3فنجان افزایش پیدا کند، این خطر 18درصد کمتر می‌شود.
پروفسور سِر دیوید سپیگلهالتر، استاد دانشگاه کمبریج این محاسبات را انجام داده و اگر بخواهیم مقصود او را در یک جمله خلاصه کنیم باید بگوییم یک فنجان قهوه در روز به طور متوسط طول عمر مردان را 3ماه و طول عمر زنان را یک ماه افزایش می دهد.
او می‌گوید: «سهم هر فرد به گونه‌ای است که گویی یک فنجان قهوه به طور متوسط 9دقیقه در روز به عمر مردان و 3دقیقه در روز به عمر زنان می‌افزاید. پس شاید ما باید آسوده باشیم و از نوشیدن آن لذت ببریم.»
محققان ایمپریال کالج لندن و دانشگاه ثاترن کالیفرنیا که تحقیقاتی را روی قهوه انجام داده‌اند، می‌گویند اثر محافظتی قهوه از لحاظ زیست شناسی قابل قبول است، زیرا این نوشیدنی حاوی آنتی اکسیدان‌‌ها و ترکیباتی برای ارتقای سلامت است. این مواد سبب کاهش مقاومت بدن در برابر انسولین، کمتر شدن التهاب بدن و بهبود عملکرد کبد می‌‌شوند. 
دکتر ورونیکا ستیاوان یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی است و می‌گوید: «اگر قهوه را دوست دارید، پس میل کنید. اگر شما از طرفداران قهوه نیستید، شاید زمان آن رسیده باشد که شروع کردن آن را مد نظر قرار دهید.»
«قهوه حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و ترکیبات فنولیک هستند که نقشی مهم در پیشگیری از سرطان ایفا می کنند.»
«اگرچه در این مطالعه علت یا نوع ماده‌ای که این اثر کیمیایی را برجا گذاشته مشخص نشده است، اما واضح است که قهوه می‌تواند در بهره‌مندی از رژیم غذایی و سبک زندگی سالم مشارکت داشته باشد.»
قهوه یکی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین نوشیدنی‌های جهان است و طبق اعلام انجمن قهوه بریتانیا، روزانه 55میلیون فنجان قهوه در این کشور به مصرف می‌رسد. از هر 8بریتانیایی، یک نفر روزانه به کافی‌شاپ مراجعه می کند.
در مطالعه‌ای که محققان امپریال کالج انجام داده‌اند، بیش از نیم میلیون نفر با سن بالای 35سال و از 10کشور اتحادیه اروپا از جمله بریتانیا، فرانسه، دانمارک و ایتالیا مشارکت داشته اند. 
در طول 16سالی که این پژوهش ادامه داشت، قریب به 42هزار نفر از این گروه به دلایلی مختلف نظیر سرطان، بیماری‌های مربوط به گردش خون، ایست قلبی و سکته جان خود را از دست دادند.
با در نظر گرفتن عوامل مربوط به سبک زندگی مانند رژیم غذایی و استعمال دخانیات، محققان دریافتند گروهی از افراد که بیشترین مصرف قهوه را داشته‌اند، کمترین میزان مرگ و میر در اثر تمام عوامل کشنده را داشته اند.
مردانی که دست کم 2.5فنجان در روز قهوه نوشیده‌اند، خطر مرگ را 12درصد کاهش داده اند، رقمی که برای زنان 7درصد است. 
همچنین خطر مرگ ناشی از بیماری‌های گوارشی برای مردان 51درصد و برای زنان 40درصد کاهش نشان می‌دهد. همچنین احتمال مرگ در اثر بیماری‌های مربوط به گردش خون در زنان 22درصد کاهش می یابد. 
در زیرمجموعه‌ای 14هزار نفری از این جامعه آماری، تیم تحقیقاتی، نشانگرهای زیستی مرتبط با سوخت و ساز بدن را مورد بررسی قرار داد و به این نتیجه رسید که مصرف قهوه سبب سلامت کبد و کنترل بالاتر روی میزان گلوکز خون می شود.
یکی از نویسندگان این تحقیق، مارک گانتر از آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان است. او می‌گوید: «ما متوجه شدیم مصرف بیشتر قهوه با کاهش خطر مرگ، ناشی از تمام علل احتمالی، در ارتباط است و به خصوص در زمینه بیماری‌های گردش خون و امراض گوارشی مفید است.»
«ما متوجه شدیم نوشیدن قهوه عملکرد کبد را بهبود بخشیده و واکنش‌های دفاعی بدن را تقویت می کند.»
«این بررسی‌ها، به موازات نتایج مطالعاتی که در آمریکا و ژاپن انجام گرفته، ما را مطمئن‌تر می‌سازد که قهوه می‌تواند برای سلامت مفید باشد.»
«ما به این نتیجه رسیده‌ایم که مصرف قهوه به میزان متوسط، نهایتاً سه فنجان در روز، برای سلامت شما مضر نبوده و افزودن آن به رژیم غذایی برای سلامت مفید است.» 
تحقیق جداگانه روی 215هزار نفر نشان می‌دهد که حتی یک فنجان قهوه در روز خطر مرگ را هم برای مردان و هم برای زنان 12درصد کاهش می‌دهد و اگر این میزان مصرف به سه فنجان در روز افزایش یابد، خطر مرگ زودرس 18درصد کاهش خواهد یافت. 
تحقیقات پیشین نشان داده است که قهوه با کاهش خطر ابتلا به چندین نوع سرطان، دیابت، بیماری‌‌های کبد، پارکینسون و سایر بیماری‌های مزمن در ارتباط است.
محققان اکنون در حال بررسی قهوه هستند تا دریابند کدام ترکیبات در قهوه، اثرات مثبتی بر سلامت انسان دارد. 
از این طریق شاید بتوان قهوه را به عنوان نوعی مداخله پزشکی هم تلقی کرد.
اگرچه هنوز هم تحقیقات بیشتری لازم است تا بی‌خطر بودن قهوه به اثبات برسد؛ اما می‌توان به نتایج تحقیقاتی که در اروپا انجام شده هم اطمینان کرد؛ چرا که این پژوهش‌ها با مطالعات پیشین در نقاط مختلف دنیا هم سو است. 
سال گذشته، سازمان بهداشت جهانی قهوه را از لیست بیماری‌های سرطان‌زا حذف نمود و اعلام کرد که این ماده، خطر بیماری‌های کبد و سرطان رحم را کاهش می دهد.
دکتر نوید ستار، پروفسور داروهای متابولیک در دانشگاه گلاسکو می‌گوید: «این مقاله بسیار خوبی است و توسط گروهی عالی و به شکلی مناسب انجام گرفته است، اما نتیجه‌گیری‌هایی که انجام داده است سبب نمی‌شود من نوشیدن قهوه را آغاز کنم یا به دیگران توصیه کنم بیشتر قهوه بنوشند تا از این طریق خطراتی که متوجه قلبشان شده است را کاهش دهند.»
«چرا نه؟ من متقاعد نشده‌ام که رابطه بین قهوه و بیماری‌های قلبی، بیانگر نوعی رابطه علت و معلولی باشد و این که این نوشیدنی واقعاً اثری محافظت کننده داشته باشد، فارغ از این که چقدر در این مطالعه بر آن تأکید شده باشد.»

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی