اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
ترفند اصلی شستوشوی ظروف سرامیکی
متن کامل خبر
ظروف سرامیکی به دلیل سطح نچسبی که دارد بسیار کاربردی میباشد، اما برای افزایش طول عمر این ظروف باید طرز صحیح شستوشوی آنها را بدانید.
به گزارش نمناک، ظروف سرامیکی به دلیل داشتن سطح نچسب خیلی زود بین افراد محبوب شدند، اما استفاده نادرست خیلی از افراد به دلیل عدم آگاهی از این وسایل موجب شده که کیفیت اولیه خود را از دست دهند؛ به همین دلیل در این بخش روشها و نکاتی را در رابطه با شستوشوی ظروف سرامیکی بیان میکنیم.
چگونه میتوان از سوختن مواد غذایی داخل تابههای سرامیکی جلوگیری کرد؟
اشتباه اصلی خیلی از خانمها هنگام سرخ کردن مواد غذایی، اضافه نکردن روغن داخل تابه است؛ به یاد داشته باشید حتی تابههای سرامیکی با خاصیت ضدچسبندگی به مقداری روغن نیاز دارند.
سرخ کردن بدون روغن باعث گرم شدن بیش از حد ظروف میشود و در مدت زمان کوتاهی پوشش سرامیکی آسیب دیده و خاصیت نچسبی خود را از دست میدهد؛ علاوه بر این، توجه به درجه حرارت و روغنی که از آن استفاده میکنیم بسیار مهم است؛ پس در تنظیم حرارت خیلی دقت کنید.
چطور ظروف سرامیکی را تمیز کنید؟
قابلمه و وسایل آشپزی سرامیکی جدید را ابتدا باید با دست و آب گرم خوب بشویید و با پارچه نرم خشک کنید تا ذرات گرد و غبار سرامیکی و کثیفیهایی که در حین ساخت و حملونقل روی سطح آن جمع شدهاند کاملاً پاک شوند.
ظروف سرامیکی باید بعد از هر بار استفاده، شسته شوند تا ذرات غذا از بین بروند؛ هر چند وقت، سطح ظروف را از نظر تغییر رنگ بررسی کرده و برای از بین بردن لکها زمان صرف کنید تا از آسیبهای احتمالی جلوگیری کنید.
مواد و وسایل مورد نیاز برای تمیز کردن ظروف:
اسفنج یا پارچه ظرفشویی نرم
آب گرم
مایع ظرفشویی
جوش شیرین(اختیاری)
پراکسید هیدروژن(اختیاری)
انجام مراحل زیر به منظور افزایش طول عمر ظروف سرامیکی:
اجازه دهید قابلمههای سرامیکی خنک شوند:
به یاد داشته باشید ظروف سرامیکی به تغییرات سریع و شدید دما پاسخ خوبی نمیدهند؛ به همین دلیل همیشه قبل از شستوشوی وسایل سرامیکی چند دقیقه اجازه دهید تا کاملاً خنک شوند سپس سینک را با آب و مایع ظرفشویی پر کنید و ظروف را بشویید.
ظروف را با اسفنج بشویید:
یکی دیگر از نکات ساده و مؤثر برای تمیز کردن ظروف سرامیکی استفاده از اسفنج نرم است؛ به کاربردن اسفنج مناسب از خط و خش ظروف جلوگیری میکند.
از هرگونه ساینده خودداری کنید:
برای شستوشوی ظروف سرامیکی هرگز از سیم ظرف شویی، اسکاج سیمی یا پاککنندههای ساینده استفاده نکنید؛ اینها میتوانند باعث خراشیدگی و آسیب به سطح ظروف شوند.
ظروف را بشویید و خشک کنید:
بعد از شستوشوی ظروف و قابلمهها با آب گرم آنها را با دستمالی نرم خشک کنید و یا اجازه دهید در هوای آزاد خشک شوند.
غذای چسبیده را با جوش شیرین از بین ببرید:
یکی از مشکلاتی که تمامی خانمهای خانهدار با آن دست و پنجه نرم میکنند چسبیدن غذا به قابلمه است؛ اجازه دهید قابلمهها حداقل 30 دقیقه در آب گرم و مایع خیس بخورند؛ سپس اسفنجی مرطوب را به جوش شیرین خشک آغشته کرده و از آن برای از بین بردن باقیمانده مواد غذایی استفاده کنید.
اگر غذا به راحتی از بین نرفت، کف قابلمه را جوش شیرین بپاشید و یک تا دو قاشق غذاخوری آب داغ به آن اضافه کنید؛ اجازه دهید مخلوط 30 دقیقه بماند و با حرکت دایرهای بشویید و در صورت نیاز این کار را تکرار کرده، سپس بشویید و خشک کنید.
تغییر رنگ را با هیدروژن پراکسید از بین ببرید:
پس از استفادههای فراوان پوششهای سرامیکی میتوانند تغییر رنگ دهند؛ برای روشنسازی قابلمهها، پراکسید هیدروژن 3 درصد را به اندازه کافی کف ظرف بریزید تا سطح را بپوشاند. پراکسید هیدروژن باید حباب بزند؛ اگر اینگونه نباشد محلول تازه نیست و به یک محلول تازه نیاز دارید.
اجازه دهید محلول به مدت 30 دقیقه در ظرف بماند، سپس آن را بشویید و خشک کنید؛ سفیدکنندگی پراکسید، باعث براق شدن سطح رنگ میشود.
نکاتی برای تمیز نگه داشتن ظرفهای سرامیکی و آشپزی
ظروف سرامیکی را همیشه با دست بشویید؛ مواد شوینده ماشین ظرفشویی حاوی سفیدکنندهها و اسیدهای سیتریک هستند.
همیشه هنگام پخت و پز داخل ظروف سرامیکی از کفگیر و ملاقه پلاستیکی، سیلیکونی، چوبی یا نایلونی استفاده کنید.
هرگز غذاها را با چاقو در ظروف سرامیکی برش ندهید تا از خراش روی سطح آن جلوگیری کنید.
وقتی پوشش سرامیکی ساییده شد، از تمیز کردن قابلمهها با اسیدهایی مانند لیمو یا سرکه خودداری کنید؛ اسید بالا باعث آسیب سریعتر ظروف میشود.
هنگام پخت و پز از دمای بالا استفاده نکنید.
ظروف سرامیکی را بدون پد روی هم قرار ندهید تا از ایجاد خراش بین قطعات جلوگیری شود.