اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر : نکاتی مهم درباره روش نگهداری آبغوره خانگی
کد خبر : ۱۲۹۱۴
تعداد بازدید : ۲۰۱
متن کامل خبر

سیاری از خانم‌های ایرانی اقدام به تهیه آبغوره در خانه می‌کنند، بعد از تهیه آبغوره نکته‌ای که حائز اهمیت می‌باشد نگهداری آن است، زیرا آبغوره فاسد موجب خطراتی مانند مسمومیت و ابتلا به سرطان می‌شود. به گزارش نمناک، آبغوره دارای فواید زیادی است و بسیاری از بیماری‌ها را درمان می‌کند، بسیاری از خانم‌های ایرانی در خانه به تهیه آبغوره اقدام می‌کنند تا از بی‌ضرر بودن آن اطمینان داشته باشند و یک آبغوره سالم و طبیعی تهیه کنند. بعد از تهیه آبغوره نکته‌ای که حائز اهمیت می‌باشد نگهداری آن است، زیرا آبغوره فاسد موجب خطراتی مانند مسمومیت و ابتلا به سرطان می‌شود. در این بخش از نکات خانه‌داری می‌خواهیم به طرز تهیه آبغوره از ابتدا تا انتها و همچنین نگهداری آن بپردازیم؛ پس با ما همراه شوید تا بتوانید یک آبغوره عالی خانگی درست کنید و طریقه نگهداری از آن را بدانید: نکاتی برای قبل از درست کردن آبغوره خانگی قبل از درست کردن آبغوره، غوره‌های خراب را از غوره‌های سالم جدا کنید و سپس غوره‌های سالم را در ظرفی بریزید، بشویید و صبر کنید تا خشک شوند، برای خشک شدن غوره‌ها به 14 الی 24 ساعت زمان نیاز است. مرحله خشک کردن غوره اهمیت زیادی دارد، زیرا اگر آبی روی غوره بماند آبغوره کپک می‌زند. شیشه مناسب برای نگهداری آبغوره چگونه باید باشد؟ از شیشه‌های کوچک برای نگهداری آبغوره استفاده کنید تا پس از باز کردن هر شیشه محتوی آن زود مصرف شود؛ شیشه انتخابی برای نگهداری آبغوره باید دهانه تنگ باشد تا آبغوره کپک نزند. نکته: برای نگهداری آبغوره از بطری پلاستیکی استفاده نکنید، زیرا باعث واکنش مواد اسیدی آبغوره با دیواره بطری می‌شود و موجب سرطان‌زا شدن آن می‌گردد. بهترین ظروف برای نگهداری آبغوره، ظروف شیشه‌ای تیره هستند، زیرا این ظرف نور کمی از خود عبور می‌دهند. روش‌های استریل کردن شیشه نگهداری آبغوره خانگی روش اول: با استفاده از آب جوش شیشه نگهداری آبغوره را بشویید و در قابلمه به صورت افقی بگذارید؛ سپس داخل قابلمه را آب هم‌دمای شیشه پر کنید و روی شعله اجاق گاز بگذارید، در شیشه را نیز به داخل قابلمه جهت استریل شدن بیندازید. صبر کنید تا آب به جوش آید، سپس اجازه دهید شیشه‌ها یک ربع در آب جوش بماند؛ اکنون شیشه را درآورید و صبر کنید تا خشک بشود. توجه: در این روش افزایش دمای شیشه و آب یکسان است؛ به همین علت شیشه نمی‌شکند. روش دوم: با استفاده از فر شما می‌توانید شیشه نگهداری آبغوره را بعد از شستن به مدت یک ساعت در فر بگذارید؛ باید توجه کنید فر نباید خیلی داغ باشد، زیرا ممکن است شیشه‌ها بشکند. روش سوم: با استفاده از مایکروفر شیشه نگهداری آبغوره را بعد از شستن به مدت دو دقیقه در مایکروفر با درجه بالا بگذارید. طریقه ریختن آبغوره خانگی درون شیشه پس از استریل کردن و خشک شدن شیشه، آبغوره را آرام داخل شیشه بریزید و سعی کنید شیشه تا لبه پر نشود و کمی از لبه شیشه خالی بماند؛ این کار سبب می‌شود اکسیژن به داخل آبغوره را پیدا نکند و کپک نزند. پس از ریختن آبغوره در ظرف روی آن نایلون یا سلفون بکشید و در شیشه را محکم ببندید. برای جلوگیری از ورود هوا به داخل آبغوره می‌توانید به صورت سنتی از خمیر استفاده کنید و دور تا دور آن را خمیر بزنید؛ یا اینکه دور تا دور درپوش شیشه را چند دور نوارچسب برق‌کاری بچسبانید. ویژگی محل نگهداری آبغوره خانگی در قدیم ظرف نگهداری آبغوره را به خاطر خوش‌رنگ شدن جلوی نور مستقیم آفتاب می‌گذاشتند، اما امروزه این کار را مضر می‌دانند، زیرا قرار دادن آبغوره در آفتاب باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در آن می‌شود. علت‌های دیگر قرار ندادن آبغوره در آفتاب، از بین رفتن ویتامین سی آبغوره در گرما و نور آفتاب و اسیدیته شدن آن است. ظرف نگهداری آبغوره خانگی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید و یا پس از باز کردن در ظرف آبغوره می‌توانید آن را به مدت یک سال در یخچال نگهداری کنید. توجه: در شیشه آبغوره را چرب و مرطوب نکنید و از زدن قاشق‌های چرب یا مرطوب به داخل آن خودداری کنید. با آبغوره کپک‌زده چه کنیم؟ در قدیم کپک آبغوره را می‌گرفتند و سپس آن را مصرف می‌کردند، اما امروزه استفاده از آبغوره کپک‌زده را صحیح نمی‌دانند، زیرا برخی از کپک‌ها، سموم سرطان‌زایی مانند مایکوتوکسین‌ها را تولید می‌کنند که موجب ابتلا به سرطان، خصوصاً سرطان کبد می‌شود؛ بنابراین بهتر است آبغوره کپک‌زده را دور بریزید و از مصرف آن اجتناب کنید.