اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر : در هنگام گلودرد لب به این غذاها نزنید
کد خبر : ۱۳۷۳۲
تعداد بازدید : ۱۳۱
متن کامل خبر

به گزارش صدآنلاین،گلودرد یعنی احساس خراشیدگی یا سوزش در ناحیه گلو و درد هنگام بلع غذا. با سرد شدن هوا و سرماخوردگی گاه و بیگاه حتماً با گلودرد بیشتر سر و کار دارید. به همین دلیل توصیه می‌شود از غذا‌های مضر برای گلودرد که سبب تحریک بیشتر درد آن می‌شود، دوری کنید. در عوض تا می‌توانید از مایعات و غذا‌های نرم و گرم استفاده کنید؛ نوشیدنی و غذا‌های گرم به تسکین و آرام شدن درد و خارش گلو کمک می‌کنند. در این مطلب به معرفی مواد غذایی که سبب تحریک و شدت درد گلو در هنگام بیماری می‌شود، می‌پردازیم: مرکبات جالب است که مرکبات در لیست غذا‌های مضر برای گلودرد قرار دارد؛ هرچند آنها مملو از ویتامین C هستند که تأثیر خوبی بر بهبود سرماخوردگی و گلودرد دارند؛ با این‌حال، اگر اسیدیته میوه‌های تازه مانند پرتقال، لیمو و لیموترش سبب افزایش خارش در گلو شود، بهتر است از خوردن آنها دست بردارید و تا زمانی که گلودرد شما بهبود نیافته از این میوه‌ها میل نکنید. همچنین آب‌میوه‌ها و اسموتی‌های تهیه‌شده با این مرکبات نیز سبب تحریک گلو می‌شود؛ بنابراین اگر خوردن آنها در هنگام بیماری سبب درد یا خارش در گلوی شما می‌شود، چند روزی از خوردن آنها اجتناب کنید. با این‌حال می‌توانید برای تسکین گلودرد و سرماخوردگی خود، یک برش از این مرکبات را در چای گرم دم کنید؛ یا حتی چند قطره از آب آنها را با آب گرم ساده و عسل ترکیب کرده و بنوشید. می‌توانید از غذا‌های دیگر حاوی ویتامین C مانند پوره سیب‌زمینی مصرف کنید تا بیماری شما به طور کامل خوب شود. غذا‌های اسیدی مانند سس گوجه‌فرنگی نیز سبب خارش گلو می‌شود. اگر شما نیز تجربه چنین چیزی را در هنگام بیماری خود داشته‌اید، پس حتماً از خوردن غذا‌های اسیدی تا زمان بهبودی کامل، اجتناب کنید. غذا‌های تند و تیز اکثر افراد در هنگام بیماری به خصوص گلودرد باید غذا‌های تند و تیز را کنار بگذارند؛ این نوع غذا‌ها ممکن است برای گلوی ملتهب‌شده مضر باشند و سبب تحریک درد آن شود. اگر شما هم گلودرد دارید، تا زمان بهبودی کامل از خوردن غذا‌های تند اجتناب کنید. سبزیجات خام و سفت شاید فکر کنید سبزیجاتی مانند هویچ و کرفس چرا باید جزو غذا‌های مضر برای گلودرد باشد، اما باید گفت ساقه‌های چنین سبزیجاتی گلوی شما را تحریک کرده و سبب تشدید درد آن می‌شود. وقتی سرما خورده‌اید و گلودرد دارید از سبزیجات پخته و پوره‌شده مانند سیب‌زمینی پوره استفاده کنید. وقتی گلویتان خوب شد، می‌توانید از هر نوع سبزی خامی که دوست داشته باشید، مصرف کنید. غذا‌های سرخ‌شده خوردن جوجه یا حلقه‌های پیاز سرخ‌شده در هنگام بیماری باعث تحریک گلودرد می‌شود؛ تا زمانی که گلودرد و علائم سرماخوردگی شما از بین نرفته و یا حداقل کاهش نیافته از خوردن این غذا‌ها اجتناب کنید. در این دوره خیلی کم از غذا‌های سرخ‌شده میل کنید، زیرا چنین غذا‌هایی سالم نیستند و حتی سبب تشدید گلودرد و بیماری شما نیز می‌شوند.