اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
رژیم غذایی پُرچرب خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش میدهد
متن کامل خبر
کارشناسان میگویند رژیم غذایی مملو از چربی میتواند خطر ابتلا به تعدادی از بیماریهای جدی را افزایش دهد.
به گزارش مهر بهنقل از مدیکال نیوز، محققان گزارش میدهند که رژیم غذایی پرچرب میتواند خطر ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان روده بزرگ را افزایش دهد.
آنها افزودند که عادات غذایی پرچرب همچنین میتواند بر سیستم ایمنی و عملکرد مغز خطر ابتلا به کووید -۱۹ تأثیر بگذارد.
محققان دانشگاه کالیفرنیا میگویند رژیمهای غذایی پرچرب بر ژنهای مرتبط با چاقی، سرطان روده بزرگ و بیماری روده تحریکپذیر تأثیر میگذارد.
دانشمندان در این مطالعه، موشها را با سه رژیم غذایی مختلف در طول ۲۴ هفته تغذیه کردند؛ حداقل ۴۰ درصد از کالری دریافتی از رژیم غذایی حاصل از چربی بود.سپس محققان تغییرات ژنتیکی را در هر چهار قسمت روده موش بررسی کردند.
یک گروه از موشها رژیم غذایی مبتنی بر چربی اشباع شده از روغن نارگیل مصرف کردند، گروه دوم یک رژیم غذایی مبتنی بر روغن سویای مونو غیراشباع و اصلاحشده دریافت کردند و گروه سوم رژیم غذایی روغن سویا اصلاحنشده سرشار از چربی غیراشباع چندگانه مصرف کردند.
اگرچه مطالعات روی موش همیشه در مورد انسان صدق نمیکند، اما محققان خاطرنشان کردند که موشها در ۹۷ درصد از DNA فعال انسان مشترک هستند.
در مقایسه با یک رژیم غذایی کنترل کمچرب، هر سه گروه از موشها، تغییرات در بیان ژن را تجربه کردند، که فرآیند تبدیل اطلاعات ژنتیکی به مواد عملکردی مانند پروتئین است.
این تحقیق همچنین نشان داد که هر سه رژیم غذایی پرچرب بیان ACE۲ و سایر پروتئینهای میزبان را که توسط پروتئینهای خوشهای کووید ۱۹ برای ورود به بدن استفاده میشوند، افزایش دادند.
محققان اضافه کردند که غذاهای پرچرب باعث افزایش علائم سلولهای بنیادی در روده بزرگ میشود که در واقع میتوانند پیشسازهای سرطان باشند.