اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر : این چای کلید سلامتی و زیبایی پوست و مو است
کد خبر : ۱۶۳۱۳
تعداد بازدید : ۳۴
متن کامل خبر

این چای در کنار فواید سلامتی بی‌نظیر خود، به طرز ظریفی شیرین است و جایگزین سالم‌تری برای نوشیدنی‌های انرژی‌زا، حاوی شکر و شیرین‌کننده‌های مصنوعی به شمار می‌رود. به گزارش بهداشت نیوز، چای عناب یک معجون گیاهی آرام‌بخش و مغذی متعلق به آسیای شرقی است که اگر عاشق نوشیدنی‌های میوه‌ای گرم باشید، گزینه‌ای فوق‌العاده برای شما محسوب می‌شود. براساس مقاله‌ای که از طریق وب‌سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی است، این نوشیدنی در کنار فواید سلامتی بی‌نظیر خود، به طرز ظریفی شیرین است و جایگزین سالم‌تری برای نوشیدنی‌های انرژی‌زا، حاوی شکر و شیرین‌کننده‌های مصنوعی به شمار می‌رود. علاقه‌مندان می‌توانند هر زمانی از روز از این نوشیدنی جادویی لذت ببرند؛ چه در ساعات ابتدایی روز و چه قبل از خواب. به طور کلی طعم چای عناب کمی ترش و شیرین است؛ زنجبیل نیز طعمی تند و تیز به آن می‌دهد. جدای از آن، می‌توانیم مقداری عسل هم به این ترکیب اضافه کنیم؛ با این‌حال، طعم و مزه تا اندازه زیادی بستگی به سلیقه افراد و همچنین مقدار هر یک از مواد مورد استفاده برای تهیه نوشیدنی دارد. برخی طعم شیرین‌‌تر و عده ای ترش‌‌تر را می‌پسندند؛ این در حالی است که رعایت تعادل میان همه مواد، نوشیدنی دلپ‌ذیرتری را به ارمغان می‌آورد. اما چرا چای عناب را راز زیبایی و سلامتی آسیایی‌ها می‌دانند؟ قرن‌هاست که مردم کره، ژاپن و چین از این چای شگفت‌انگیز برای حفظ سلامت خود، افزایش طول عمر و همچنین کمک به داشتن پوست و مویی سالم بهره می‌برند. از مزایای سلامتی چای عناب میوه عناب کالری کمی دارد، اما سرشار از فیبر، ویتامین و مواد معدنی است. عناب منبع اصلی ترکیبات فنولیک است. این ترکیبات اجزای شیمیایی در منابع گیاهی هستند که می‌‌توانند اثرات مفیدی بر سلامتی داشته باشند. آنها در عین حال آنتی‌‌اکسیدان‌‌های قوی هستند، به این معنی که به مبارزه با اثرات مخرب رادیکال‌‌های آزاد در سراسر بدن کمک می‌‌کنند. تخمین زده می‌‌شود که هر 100 گرم عناب، بین 275 تا 541 میلی‌‌گرم فنول دارد. سرشار از آنتی‌‌اکسیدان میوه‌های عناب سرشار از ترکیبات آنتی ‌اکسیدانی متعدد هستند که در درجه اول شامل انواع فلاونوئیدها، پلی ساکاریدها و اسیدهای تری‌ ترپنیک است. آنها همچنین حاوی سطوح بالایی از ویتامین ث هستند که به عنوان آنتی‌‌اکسیدان نیز عمل می‌‌کند. بهبود عملکرد مغز مطالعات حیوانی نشان داده‌اند که مصرف عناب ممکن است عملکرد حافظه را بهبود ببخشد و به محافظت از سلول‌‌های مغز در برابر آسیب‌‌های ناشی از ترکیبات تخریب‌‌کننده اعصاب کمک کند. حتی تحقیقات روی موش‌‌ها حاکی از آن است که عصاره دانه عناب می‌تواند به درمان زوال عقل ناشی از آلزایمر یاری برساند. کمک به افزایش کیفیت خواب و درمان بی‌‌خوابی عناب در طب گیاهی به طور گسترده برای بهبود کیفیت خواب و افزایش عملکرد مغز استفاده می‌‌شود. تحقیقات اخیر هم نشان می‌‌دهند که آنتی‌‌اکسیدان‌‌های منحصر به فرد عناب ممکن است مسئول این اثرات باشند؛ همچنین این میوه اغلب توسط پزشکان طب سنتی برای کاهش اضطراب تجویز می‌‌شود. کمک به حفظ سلامت قلب عناب سرشار از پتاسیم است و سدیم کمی دارد. پتاسیم، رگ‌های خونی را ریلکس کرده و در نتیجه به تنظیم سطح فشارخون کمک می‌‌کند. این میوه همچنین به‌عنوان یک عامل ضدآتروژن عمل کرده و از رسوب چربی و گرفتگی عروق جلوگیری می‌‌کند. تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با سلول‌‌های سرطانی عناب ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و با رشد سلول‌‌های سرطانی مبارزه کند. در یک مطالعه معتبر مشخص شد که پلی‌ ساکاریدهای عناب که قندهای طبیعی با خواص آنتی‌‌اکسیدانی هستند، ممکن است رادیکال‌‌های آزاد را دفع کنند، سلول‌‌های مضر را خنثی کنند و التهاب را کاهش دهند. کاهش سطح التهاب و رادیکال‌‌های آزاد می‌‌تواند به پیشگیری از انواع بیماری‌‌های مزمن مانند دیابت نوع 2 کمک کند. پژوهش دیگری نشان داد که لیگنین‌‌های موجود در عناب؛ نوعی فیبر با خواص آنتی‌‌اکسیدانی، تولید سلول‌‌های ایمنی را تقویت می‌‌کنند و سرعت خنثی‌‌سازی ترکیبات مضر توسط این سلول‌‌ها را افزایش می‌‌دهند. از جمله دیگر فواید نوشیدن چای عناب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: - کمک به بهبود دستگاه گوارش و کاهش علائم یبوست - کمک به تنظیم گردش خون - کاهش التهاب و درد مفاصل - کمک به بهبود استحکام استخوان‌ها - کمک به کاهش استرس و اضطراب - کمک به حفظ وزن و جلوگیری از افزایش آن - کمک به سم‌‌زدایی خون - خواص ضدمیکروبی و مبارزه با عفونت‌‌ها - کمک به افزایش رشد مو روش تهیه چای عناب ابتدا عناب‌های خشک را آماده کنید؛ اگر میوه‌ها بزرگ هستند(تقریباً 4 تا 5 سانتی‌متر) به 6 عدد از آنها نیاز خواهید داشت، اما اگر کوچک هستند(2 سانتی‌متر)، حدود 10-12 عدد را باید آماده کنید. سپس آنها را به مدت 10 دقیقه در آب خیس کنید؛ این مرحله برای شست‌وشوی گرد و غبار از سطح میوه‌ها و سهولت فرآیند برش بسیار مهم است. سپس میوه‌های خیس‌شده را از وسط نصف کرده و دانه‌ها را جدا کنید. برداشتن دانه‌ها اختیاری است، اما توصیه می‌شود این کار را انجام دهید تا از ایجاد طعم تلخ در نوشیدنی جلوگیری شود. دانه‌ها طعم کمی تلخ و قابض دارند که می‌تواند بر طعم کلی ترکیب تأثیر بگذارد. اگر مایل باشید می توانید زنجبیل تازه را نیز برش دهید و یا از پودر آن برای نوشیدنی خود استفاده کنید. لازم به ذکر است که می‌توان مقدار زنجبیل را متناسب با سلیقه خود اضافه یا کم کرد. یک ظرف حاوی 1 لیتر آب آماده کنید؛ همه مواد را داخل آن بریزید و بگذارید با حرارت متوسط رو به به بالا بجوشد. پس از جوش آمدن آب، حرارت را مقداری کم کنید و فرآیند مذکور را 10 دقیقه ادامه دهید. سپس، چای را در یک لیوان شیشه‌ای صاف کنید. میوه‌ها را به خوبی فشار دهید تا تمام عصاره آنها خارج شود؛ نهایتاً بعد از خنک شدن چای، می‌توانید مقداری عسل به آن اضافه کنید.