اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
طرز تهیه دمپختک شیرازی
متن کامل خبر
دمپختک شیرازی یکی از انواع غذاهای محلی استان فارس است که با رسپیهای مختلفی پخته میشود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دمپختک شیرازی در ادامه با ما همراه باشید:
مواد لازم برای 2 نفر
برنج: ۲ پیمانه
عدس: یکدوم پیمانه
هویج: ۲ عدد
کلم برگ: یکدوم کلم برگ کوچک
سبزی معطر تازه: ۱ پیمانه
زعفران دمکرده: ۳ قاشق غذاخوری
گرد غوره: ۱ قاشق چایخوری
فلفلسیاه: ۱ قاشق چایخوری
نمک و زردچوبه: از هر کدام ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه دمپختک شیرازی خوشمزه در ابتدای کار عدس را شسته، سپس درون یک قابلمه حاوی آب میریزیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و اجازه میدهیم عدس درون آب جوش بماند تا کاملاً پخته شود.
مرحله دوم
زمانی که عدس کاملاً پخته و نرم شد، قابلمه را از روی حرارت کنار گذاشته و عدس را آبکشی میکنیم. در ادامه سبزیجات معطر تازه(ترخون، ریحان و شوید) را شسته، سپس به صورت ریز خرد میکنیم.
مرحله سوم
حالا کلم برگ را به صورت ریز خرد میکنیم، سپس میشوییم و درون آبکش میریزیم تا آب اضافیاش خارج شود. در ادامه هویج را شسته و پس از شستوشو پوست آن را کاملاً جدا کرده و به صورت نگینی خرد میکنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار داده، سپس مقداری روغن مایع به آن میافزاییم. حالا کلم برگ را به همراه هویج به تابه اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهیم تا کاملاً سرخ و سبک شوند.
مرحله پنجم
در ادامه گرد غوره را به همراه نمک، فلفلسیاه و زردچوبه به تابه اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهیم تا بوی خامی ادویهها از بین برود. حالا عدس پختهشده را به همراه سبزیجات خردشده به تابه میافزاییم.
مرحله ششم
مواد را مخلوط میکنیم تا کاملاً ترکیب و سرخ شوند، سپس تابه را از روی حرارت بر میداریم. در ادامه یک قابلمه حاوی آب را روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب به نقطه جوش برسد، سپس ۱ قاشق چایخوری نمک به آن میافزاییم.
مرحله هفتم
پس از اینکه آب جوش آمد برنج را شسته و به قابلمه اضافه میکنیم، سپس اجازه میدهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود. پس از گذشت این مدت یک دانه برنج را بین دو انگشت له میکنیم.
مرحله هشتم
زمانی که اطراف دانههای برنج نرم شد و مغز آن کمی گیر داشت، برنج را درون آبکش ریخته و آبکشی میکنیم. در ادامه مقداری روغن مایع درون یک قابلمه مناسب ریخته، سپس تهدیگ دلخواه خود را درون آن فیکس میکنیم.
مرحله نهم
حالا یک لایه برنج درون قابلمه ریخته و مقداری از مواد میانی به صورت یکنواخت روی برنج میریزیم. در ادامه به همین ترتیب ادامه میدهیم تا مواد تمام شوند، سپس زعفران دمکرده را به صورت پخش روی برنج میریزیم.
مرحله دهم
در این مرحله در قابلمه را با دمکنی پوشانده و روی قابلمه قرار میدهیم، سپس روی حرارت ملایم شعله پخشکن میگذاریم و قابلمه را روی آن قرار میدهیم. در ادامه اجازه میدهیم دمپختک به مدت ۱ ساعت دم بکشد.
مرحله یازدهم
پس از گذشت این زمان قابلمه را از روی حرارت بر میداریم و دمپختک را مخلوط میکنیم تا مواد ترکیب شوند، سپس دمپختک را درون ظرف مورد نظر خود ریخته و به همراه سالاد شیرازی سرو میکنیم.