اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
انفجارقیمت گاز در بازار
متن کامل خبر
ایسنا - افزایش چند برابری قیمت و کمیاب شدن سیلندر گاز مایع طی هفتههای اخیر و بعد از اجرای طرح سهمیهبندی بنزین، بسیاری از شهروندان را در شیراز گلایهمند کرده است.
علیرغم توسعه شبکه گاز شهری در نقاط مختلف و بهرهمندی بیش از ۹۵ درصدی مردم از گاز لولهکشی، هنوز سیلندرهای گاز مایع در بسیاری نقاط شهری و روستایی برطرف کننده نیازهای مختلف مردم است اما در یک ماه گذشته روند افزایش قیمت این کالا از یکسو و کمیاب شدن آن از سوی دیگر، گلایههایی را به دنبال داشته است.
جواد پورسجاد، در گفت و گو با ایسنا گفت: بعد از سه روز توانستهام دو کپسول گاز را به قیمت هر کپسول ۴۰ هزار تومان خریداری کنم.
این شهروند شیرازی که برای تأمین سیلندر گاز مورد نیازش به محدوده شهرک جوادیه شیراز آمده بود، افزود: در کشوری که دارای بیشترین ذخایر گازی محسوب میشود، کمبود گاز و گرانی آن نوبر است.
او با بیان اینکه افزایش قیمت سیلندرهای گاز مایع به همراه کمیاب شدن آن، بسیاری را با مشکل مواجه کرده است، شغلش را پیمانکار ایزوگام عنوان و اضافه کرد: ما برای مصرف کاری نیاز به این کپسولها داریم و به دلیل بروز مشکل در این زمینه، تعهداتمان زمین مانده است.
پورسجاد تأکید کرد که با توجه به افزایش قیمت گاز او نیز مجبور خواهد بود، مابه التفاوت قیمت را از مشتریان دریافت کند.
محمدحسن سالاری یکی دیگر از مراجعه کنندگانی بود که برای تأمین سیلندر گاز مایع به حاشیه کمربندی شیراز مراجعه کرده بود.
او گفت: در ماه حداقل چهار کپسول گاز مایع نیاز دارد و طی یکماه اخیر برای تأمین این نیاز، با دشواریهایی مواجه شده است.
این شهروند که خود را یک فرهنگی معرفی میکرد، افزود: شاید گرانشدن بنزین باعث مصرف بیشتر گاز توسط خودروهای گازسوزی شده است که از سیلندرهای گازمایع تغذیه میشوند.
او در عین حال افزایش چندین برابری نرخ این کالا را غیرمعقولانه خواهد و گفت: اگر نظارت کافی و مستمری بر روند توزیع چه در سطح عمده چه خرده وجود داشتهباشد، کنترل این بازار کار دشواری نیست.
شریفی دیگر شهروندی بود که با زحمت دو سیلندر را از صندوق عقب ماشینش خارج کرده بود و قصد تعویض آنها را با کپسولهای پر داشت.
او گفت: من یک کارگر ساده هستم و در محلی که زندگی میکنم اشتراک گاز شهری ندارد، بنابراین برای مصارف مختلف خوراکپزی، گرمایش و تأمین آب گرم باید از این سیلندرها استفاده کنم.
شریفی مدعی بود که صاحب کار او در ماه هزینه ۲ کپسول را قبول کرده و او چهار کپسول مصرف دارد، گفت: با گران شدن قیمت این کپسولها، صاحب کارم حاضر نیست مابه التفاوت قیمت را هم پرداخت کند.
چند مرکز توزیع خرده کپسولهای گاز مایع در نقاط مختلف شیراز، در گفت و گو با ایسنا مدعی شدند که طی یکماه اخیر، حجم توزیع و تعداد سهمیه آنها به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.
مسئول یکی از مراکز به ایسنا گفت: قبلاً در هر هفته ۲۰۰ سیلندر سهمیه داشتم اما در یکماه گذشته، کل سهمیه اختصاص داده شده ۲۵۰ سیلندر بوده است.
او تأکید کرد که دخالتی در افزایش نرخ سیلندرهای گاز توزیع شده ندارد و براساس درصد سودی که برایش تعیین شده است، این کالا را در اختیار مشتریان قرار میدهد.
معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس نیز در گفت و گو با ایسنا، از تشکیل حدود ۱۲۰ پرونده گرانفروشی برای فروشندگان سیلندرهای گاز مایع در این استان خبر داد.
علی صداقت گفت: هشت پرونده از مجموع این پروندهها به دلیل امتناع از فروش و حدود ۳۰ پرونده نیز به دلیل عدم درج قیمت تشکیل شده است.
او با بیان اینکه سازمان صمت متولی نظارت در بحث قیمت سیلندر گاز مایع و جلوگیری از عرضه خارج از شبکه آنهاست، گفت: بازرس مقیم مستقر در شرکتهای تأسیسات سیلندرپرکنی داریم و هر خودروی حامل سیلندر که قصد خروج از شرکت تأسیساتی داشته باشد باید به تأیید بازرس ما برسد.
صداقت افزود: بازرس مقیم نیز با سربازرس منطقه هماهنگ میکند و زمانی که خودرو به منطقه رسید، مجدداً بازرسان ما در محل توزیع کپسول حضور دارند و نظارت میکنند.
معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس با تأکید مجدد بر این نکته که از محل تأسیسات گاز مایع تا عرضه سیلندر تحت کنترل بازرسان ما قرار دارد، عنوان کرد: تخلفی که در سطح بازار رخ میدهد مراحل پس از این چرخه است و مشکل ما خانواری هستند که شناسایی نشده و ممکن است شرکتهای توزیع کننده نیز گاز را مستقیماً به دست مصرف کننده واقعی نرسانند.
به گزارش ایسنا، روند عرضه این کالا همچنان در بازار شیراز دچار فراز و نشیبهایی است که این موضوع نیاز به نظارتهای بیشتر با استفاده از ابزارهای مختلف را طلب میکند.
بیتردید نظارت نباید تنها در سطح عرضهکنندگان خُرد این کالا متوقف و محدود شود بلکه ابزارهای نظارتی و کنترلی بر عملکرد شرکتهای تأمین و عرضهکننده عمده سیلندرهای گاز مایع نیز باید قویتر عمل کنند.