اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر : طرز تهیه گراتن مرغ
کد خبر : ۴۰۳۱
تعداد بازدید : ۲۳۷
متن کامل خبر

زمان آماده‌سازی: 30 دقیقه زمان پخت: 60 دقیقه مواد لازم برای 3 نفر سیب زمینی: 2 عدد پیاز: 1 عدد فیله مرغ: 300 گرم آویشن: 1 قاشق چای‌خوری پودر سیر: 1 قاشق چای‌خوری نمک و فلفل: به مقدار لازم زردچوبه: 1 قاشق چای‌خوری قارچ: 350 گرم پنیر پیتزا: به مقدار لازم روغن: به مقدار لازم سس بشامل: آرد سفید: 1 قاشق غذاخوری شیر: 1 پیمانه کره: 1 قاشق غذاخوری گراتن مرغ یکی از انواع محبوب بین گراتن‌هاست که پیر و جوان دوستش دارند. گراتن مرغ هم ظاهر جذاب و هم طعم لذیذی دارد و خیلی سریع و آسان تهیه می‌شود. برای تهیه گراتن مرغ می‌توانید از قارچ، سیب زمینی، کدو، بادمجان، ماکارونی، اسفناج و … طبق ذائقه خودتان استفاده کنید. در این دستور ما گراتن مرغ و قارچ و سیب زمینی را آماده کردیم و نکاتی که برای ایجاد تغییر در دستور لازم دارید را برایتان آوردیم. خلاصه که هر چقدر از خوشمزگی و هیجان انگیزی این غذا برایتان بگویم کم گفتم. این غذای فرانسوی تنوع زیادی هم دارد: از گراتن گوشت و قارچ بگیرید تا گراتن کدو و گوجه فرنگی. در ضمن اگر فر ندارید هم نگران نباشید. خیلی راحت می‌شود این غذا را در قابلمه هم تهیه کرد. اگر برای آشنا شدن با یک غذای فرانسوی دوست داشتنی آماده هستید، پس وقتش هست که دستور تهیه گراتن مرغ را با هم بخوانیم. طرز تهیه مرحله اول فر را روشن کنید تا در دمای 180 درجه گرم شود. سیب زمینی‌ها را با آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا پخته شوند. سپس پیازها را خرد کرده و در یک ماهیتابه با مقداری روغن تفت دهید. سیب زمینی‌ها را هم بعد از پخت حلقه‌ای کنید و کمی در روغن باقی مانده از پیاز سرخ کنید (البته سرخ کردن سیب زمینی اختیاری است). مرحله دوم مرغ را به قطعات ریز برش دهید و به همراه پودر سیر، آویشن، فلفل، نمک و زردچوبه به پیازها اضافه کرده و با هم تفت دهید. مرحله سوم در ماهیتابه دیگری قارچ‌های خرد شده را با کمی روغن سرخ کنید تا هنگامی که آبشان کشیده شود. سپس قارچ را به مخلوط مرغ اضافه کرده و کمی دیگر تفت دهید. در آخر نصف پنیر را به مخلوط قارچ و مرغ اضافه کرده و آن را تا آماده شدن سس در ظرفی بریزید. مرحله چهارم برای تهیه گراتن مرغ با سس بشامل در این مرحله باید سس را حاضر کنید. یک ماهیتابه بردارید و کره را در آن ذوب کنید، سپس آرد را به آن افزوده و با هم مخلوط کنید. مرحله پنجم به آرامی و کم کم شیر را به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و به طور مداوم به هم زدن ادامه دهید تا به غلظت یکنواختی برسید. در صورت تمایل می‌توانید در این مرحله کمی پنیر پیتزا یا پارمزان به سس اضافه کنید. مرحله ششم برای آماده سازی گراتن مرغ و قارچ باید ظرف مناسب مستطیل شکلی با ارتفاع کم بردارید و کف آن را با کمی روغن چرب کنید. سیب زمینی‌های پخته شده را کف ظرف بچینید، به طوری که کاملاً کف ظرف را بپوشانند. مرحله هفتم مخلوط مرغ و قارچ و پنیر را روی سیب زمینی‌ها بریزید تا به طور کامل ظرف را پر کند. می‌توانید این مخلوط را جداگانه آماده کرده و به صورت لایه لایه روی سیب زمینی‌ها بریزید. مرحله هشتم روی گراتن مرغ را با سس بشامل بپوشانید. با کمک یک قاشق مواد را کمی جا‌به‌جا کنید تا سس کاملاً به خورد مواد گراتن برود. مرحله نهم سپس مابقی پنیر پیتزا را روی ظرف بریزید. در این مرحله می‌توانید به میزان دلخواه پنیر پیتزا اضافه کنید. مرحله آخر گراتن مرغ و سیب زمینی را درون فر قرار دهید تا به مدت 20 الی 30 دقیقه روی آن طلایی رنگ شود. برای تزیین گراتن مرغ می‌توانید از گوجه گیلاسی، فلفل دلمه‌ای رنگی، انواع سس یا برگ سبزیجات تازه استفاده کنید. نوش جان. نکات کلیدی برای تهیه گراتن مرغ بدون فر باید مراحل گفته شده را مانند قبل انجام دهید. فقط باید به جای چیدن مواد در ظرف، آن‌ها را در ماهیتابه یا قابلمه بچینید. ماهیتابه را کمی چرب کنید و مواد گراتن را به صورت لایه لایه در آن قرار دهید. سپس درب ماهیتابه را بگذارید. حدوداً 10 الی 15 دقیقه برای آماده شدن گراتن کافی است. در صورت تمایل می‌توانید سس بشامل را حذف کرده و به جای آن از سس کچاپ استفاده کنید. هنگام پخت سیب زمینی دقت کنید که سیب زمینی‌ها نرم و له نشود. حدوداً 6 الی 9 دقیقه برای پخت سیب زمینی‌ها کفایت می‌کند. در این غذا می‌توانید به مقدار دلخواه ادویه‌های متنوع اضافه یا کم کنید. برای تهیه گراتن مرغ و سبزیجات می‌توانید از هر نوع سبزیجات دلخواهی استفاده کنید. همچنین برای تهیه گراتن مرغ و بادمجان، کدو یا اسفناج فقط کافی است بادمجان، کدو یا اسفناج را جداگانه تفت داده و به صورت لایه‌ای با پنیر بچینید. در صورت تمایل می‌توانید مرغ‌ها را به جای برش‌های نگینی، ریش ریش کنید. برای تهیه گراتن مرغ و ماکارونی هم باید ماکارونی را آبکش کرده و بعد به مابقی مواد گراتن اضافه کنید.