اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر : رتقای کیفیت نان با آرد هوشمند
کد خبر : ۴۶۰۰
تعداد بازدید : ۱۳۱
متن کامل خبر

سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر همزمان با ایام دهه فجر سومین مرحله طرح مدیریت هوشمند مصرف آرد و نان در فارس آغاز می‌شود. این مراسم با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی فارس، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، رئیس اتاق اصناف استان فارس، جمعی از مسئولان حوزه بانکداری و با همراهی اصحاب رسانه در استانداری فارس برگزار شد. ده درصد بودجه کشور صرف یارانه نان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در کنفرانس خبری آغاز سومین مرحله از مدیریت هوشمند مصرف آرد و نان، با اشاره به این موضوع که ده درصد بودجه کشور هر سال صرف یارانه نان می‌شود، گفت: با توجه به این موضوع باید مراقب باشیم که این یارانه از مسیر خود منحرف نشود و مسئولان ذی‌ربط باید حواسشان به این مورد باشد. محسن ربانی‌زاده ادامه داد: البته ما در این زمینه به فرمانداران تفویض اختیار حداکثری دادیم تا بر طبق صلاح‌دید شهر خود در زمینه ایجاد نانوایی جدید یا موارد مربوط از جمله رسیدگی به تخلفات احتمالی اقدام کنند و عرضه نان توسط فرمانداری‌ها و اداره غله مدیریت می‌شود. او در خصوص تخلفات احتمالی نانوایی‌ها هم گفت: معتقدیم مردم بهترین ناظر برای فعالیت نانوایی‌ها هستند. من از اینکه می‌شنوم در برخی نقاط نان به جای ۲۰۰ گرم با وزن ۱۳۰گرم عرضه می‌شود ناراحتم؛ گاهی واضح است که وزن نان کم است و این در حالی است که هر شهروندی بخواهد وزن چانه نان جلوی او مشخص شود، نانوا موظف به این کار است و در همه نانوایی‌ها وزنه برای وزن کردن وجود دارد. این مقام مسئول با اشاره به جداسازی آرد ویژه تولید نان‌های صنعتی از سنتی و عادی بودن تفاوت قیمت نان صنعتی در هر شهر به دلیل تفاوت هزینه‌ها، کیفیت و امکانات هر شهر گفت: با توجه به اهمیت سلامت مردم، امروز تولید نان کامل یک ضرورت است و ما چاره ای جز رفتن به سمت نان کامل نداریم؛ چراکه هرچه تغذیه سالم‌تر باشد، سلامت جامعه هم بهتر است. وی با اشاره به اینکه گران کردن قیمت نان یک تصمیم کشوری است که ارتباطی با تصمیمات استانی ندارد، اظهار داشت: در فاز سه هوشمندسازی، ۳۲۰۰ نانوایی به دستگاه کارتخوان مجهز می‌شوند. وی خواستار مصرف مناسب و جلوگیری از هدرروی و دورریز نان شد. محمد شریفی مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در این جلسه با بیان اینکه همزمان با 11 استان کشور فاز سوم طرح هدفمندی آرد و نان در سطح تمام نانوایی استان اجرا می‌شود، گفت: در طرح سوم هوشمندسازی یارانه آرد و نان بدون افزایش قیمت نان است. تأسیس نانوایی از محل صرفه‌جویی در ادامه مهدی جمالی مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی فارس با بیان اینکه در شهرستان شیراز حدود 150 تا 200 نانوایی کمبود داریم گفت: با صرفه جویی در مصرف می‌توان نانوایی جدید تأسیس کرد. او با اشاره به متناسب سازی سهمیه آرد گفت: استفاده از کارت‌های هوشمند در محل‌های دیگر عواقب جبران ناپذیری برای نانوا دارد و می‌تواند باعث قطع سهمیه آرد شود. دبیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی فارس گفت: در مرحله سوم طرح هوشمندسازی آرد و نان، سه هدف را دنبال می‌کنیم؛ هدف اول ترمیم کمک هزینه واحدهای نانوایی از ۱۵ درصد به ۲۵ درصد است که البته می‌تواند تا ۳۷ درصد هم افزایش یابد. اما ۱۲ درصد فوق تنها به نانوایی‌هایی تعلق می‌گیرد که اول تراکنش صوری نداشته باشند و دوم اینکه نان مناسب به مردم تحویل بدهند و در غیر این صورت تنها از یارانه ۲۵درصدی می‌توانند استفاده کنند و از یارانه ۳۷درصدی بی‌بهره می‌مانند. مهدی جمالی افزود: هدف اول تغییر الگو و نوع پخت نان است و با این کار اگر نانواها از پخت نان‌های لواش که کیفیت ندارند، به سمت تولید نان‌های باکیفیت‌تر بروند، شامل تشویق می‌شوند و موضوع دوم تکمیل بستر و رفع اشکالات بستر هوشمندسازی و سومین مورد متناسب‌سازی عملکرد نانوایی‌ها با سهمیه آرد و تولید به اندازه همان میزان سهمیه است؛ یعنی به میزان تولید تراکنش، به همان میزان سهمیه آرد آنها شارژ می‌شود؛ اما به شرطی که تراکنش صحیح باشد. این ویژگی این فاز از طرح است. وی در خصوص تولید نان سالم هم گفت: برای اولین بار این طرح به صورت پایلوت در ۱۲ استان از جمله فارس همزمان با دهه فجر اجرایی می‌شود و بعد کل کشور وارد اجرای فاز سوم می‌شوند. در حال حاضر تمامی نانوایی‌های شیراز جز چند مورد اندک که مشکل ورثه و حقوقی دارند، مجهز به دستگاه کارتخوان ویژه و متصل به شبکه هستند. جمالی گفت: در راستای حفظ سلامت شهروندان، برای اولین بار در استان ۱۷ نانوایی تولید نان کامل از ۱۶ بهمن ماه در شیراز کار خود را آغاز می‌کنند که در کل استان بستگی به استقبال مردم و موفقیت این طرح دارد. بازرسی‌های متداوم بر عرضه نان در ادامه این مراسم رعنایی رئیس اتاق اصناف استان فارس با بیان اینکه در شهر شیراز تعداد هزار و 103 نانوایی با پروانه کسب فعال هستند که باز هم به نانوایی نیاز داریم، گفت: برحسب وظیفه نظارتی از ابتدای آبان ماه تا به امروز 219 بازرسی انجام شده است که 61 مورد به تشکیل پرونده منجر شده است که این بدون آمار اداره غله و جهاد کشاورزی است. او با اشاره به اینکه شهروندان کیفیت و کمیت نان را به شماره‌ 32240000 خبر دهند، گفت: مردم می‌توانند با ارائه گزارش‌ها در پخت نان باکیفیت مؤثر باشند. نان گران نمی‌شود مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با بیان اینکه در اجرای سوم این طرح قرار نیست قیمت نان گران شود و به‌ ازای فروش نان، یارانه به حساب نانوا واریز می‌شود، افزود: هدف طرح اصلاح چرخه معیوب تخلف در توزیع یارانه آرد و نان و کاهش مشکلات مردم است. شریفی از واریز 15 درصد فروش عرضه نان در طول یک روز به حساب نانوا خبر داد و گفت: این یارانه را وزارت اقتصاد به حساب نانوا واریز می‌کند. او از تشکیل کارگروه رصد و پایش گندم، آرد و نان به ریاست استاندار فارس از مردادماه سال جاری خبر داد و گفت: یک مرکز رصد و پایش در شهر ایجاد شده است که در این مرکز نمایندگان کارگروه سامانه فعالیت یا تراکنش نانواها را به صورت روزانه رصد می‌کنند تا تخصیص یارانه ۱۵ درصد بر اساس عملکرد باشد و از سوی دیگر این نظارت سامانه برای جلوگیری از تراکنش‌های مشکوک روزانه است. شریفی بیان اینکه سهمیه‌ آرد هر نانوا بر اساس سامانه مربوطه صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: عملکرد تعداد ۳هزار و ۱۹۷ نانوا روزانه رصد می‌شود و اگر نانوایی تراکنش مشکوک یا پخت نداشته باشد، از طریق این مرکز پایش مشخص می‌شود. او با بیان اینکه در فاز سوم مدیریت هوشمند یارانه آرد و نان چیزی به نام سهمیه هر نانوا نداریم، خاطرنشان کرد: تخصیص یارانه بر اساس ساعت پخت نیست؛ بلکه بر اساس تراکنش‌ها و میزان نان‌هایی که پخت و عرضه می‌کند، آرد به آن اختصاص می‌یابد. شریفی با اشاره به اجرای فاز سوم طرح به عنوان پایلوت در استان قزوین، اظهار امیدواری کرد که با نتایج به دست آمده در این استان و اجرای فاز سوم در استان فارس و 11 استان کشور همزمان با ایام دهه فجر، دیگر شاهد صف‌های طولانی نانوایی نباشیم. او با تأکید بر این مطلب که تا آخر بهمن ماه تمام استان‌های کشور وارد فاز سوم اجرای طرح خواهند شد، گفت: فاز سوم هوشمندسازی توزیع سهمیه آرد به نانوایی‌های کشور دارای چند مزیت است که اختصاص سهمیه بر اساس تراکنش‌ها و میزان نان پخت‌شده یکی از ظرفیت‌هاست که از تخلف‌ها جلوگیری می‌کند و بر اساس این تراکنش‌ها، انحراف‌ها را می‌توان مشاهده کرد. شریفی تصریح کرد: اگر تراکنش نانوایی‌ها در ساعت‌های غیرعرف پخت باشد، مشمول جریمه می‌شود. او با بیان اینکه برای کسب و کارهایی که تعداد زیاد نان دارند، سامانه برای ثبت کارت‌های بانکی در نظر گرفته شده است، گفت: کسب و کارها با ثبت کارت در سامانه دچار هیچ‌گونه محدودیتی برای خرید نیستند. همچنین برای افرادی که فاقد کارت‌های بانکی عضو شبکه شتاب هستند، مانند اتباع بیگانه، کارتی به نام کارت نانوا تعریف می‌شود تا خرید نان به صورت نقدی از طریق این کارت صورت بگیرد. مدیرکل دفتر امور هماهنگی اقتصادی استانداری فارس گفت: با اجرای فاز سوم طرح در کنار صرفه‌جویی در مصرف آرد، می‌توان نانوایی جدید تأسیس کرد؛ مخصوصاً در شهر شیراز که مناطقی پرجمعیت داریم که فاقد نانوایی هستند. به گفته شریفی، موفقیت طرح 80 درصد به اطلاع‌رسانی دقیق برمی‌گردد و 20 درصد به بحث‌های اجرایی است.