اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر : کمبود خفیف این ماده معدنی سبب کُندذهنی می‌شود
کد خبر : ۶۹۰۳
تعداد بازدید : ۱۰۷
متن کامل خبر

مدیر گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت: کمبود خفیف یُد، منجر به کاهش قدرت یادگیری در دانش‌آموزان می‌شود. به گزارش بهداشت نیوز، پریسا ترابی، مدیر گروه تغذیه بالینی دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، گفت: یُد یکی از مواد مغذی و مورد نیاز بدن است که باید به‌منظور پیشگیری از بروز اختلالات ناشی از کمبود آن به‌صورت روزانه و مداوم ازطریق مصرف موادغذایی یُددار تأمین شود. او افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۱/۶ میلیارد نفر از مردم دنیا در معرض خطر کمبود یُد هستند، البته با همگانی کردن مصرف نمک یُددار، شیوع گواتر به‌طور چشمگیری کاهش پیدا کرده است. ترابی اضافه کرد: برنامه مبارزه با کمبود یُد و مصرف نمک یُددار، سبب کاهش قابل توجهی در شیوع، شدت گواتر و کفایت یُد دریافتی با توجه به افزایش مشخص در میزان یُد دفعی ادرار شده است. مدیر گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت بیان کرد: کُندذهنی، گواتر، اختلالات عضوی، کوتاهی قد، عقب‌ماندگی شدید ذهنی و جسمی و نازایی از عوارض کمبود یُد در بدن است. مهم‌ترین منابع غذایی طبیعی تأمین یُد، شامل ماهی‌های آب شور، صدف و جلبک دریایی است. ترابی گفت: با مصرف نمک‌های یُددار توسط مادر باردار، نوزاد در برابر عوارض کمبود یُد محافظت می‌شود. محققان دریافتند که کمبود خفیف یُد، باعث کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قدرت یادگیری دانش‌آموزان خواهد شد.