اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
چوب غذاخوری که نمک غذا را مصنوعی افزایش میدهد!
متن کامل خبر
محققان ژاپنی چاپستیکهای الکتریکی (چوبهای مخصوص غذا خوردن) ابداع و ادعا میکنند این ابزار میتواند طعم نمک غذا را بیشتر کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، به گفته هومی میاشیتا توسعه دهنده چاپستیک، این دستگاه به یک مچ بند رایانشی متصل است و با استفاده از تحریک عصبی یونهای سدیم را از غذا به دهان فرد منتقل میکند. میاشیتا با همکاری شرکت Kirin (تولید کننده نوشیدنی و موادغذایی) این محصول را ساخته است.
همچنین میاشیتا چندی قبل تلویزیون قابل چشیدن را ابداع کرده بود که افراد میتوانستند طعم آنچه را که در تلویزیون میبینند، بچشند.
البته چاپستیکهای الکتریکی برای افرادی که میتوانند نمک غذایشان را کنترل کنند، وسیله چندان کارآمدی نیست. محققان ادعا میکنند این چاپستیکها میتوانند میزان ادراک از شوری غذاهای کم سدیم را تا حدود ۱.۵ برابر افزایش دهند.
البته غذاهای سنتی ژاپن نمک کمی دارد. حال آنکه به طور معمول یک ژاپنی بزرگسال روزانه حدود ۱۰ گرم نمک مصرف میکند و این دو برابر مقدار توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت است. سدیم بالای دریافتی نیز ریسک سکته، فشار خون بالا و غیره را افزایش میدهد.
افزایش نمک غذا به طور مصنوعی به افراد کمک میکند تا بدون از دست دادن طعم نمک، غذاهایی با سدیم کم مصرف کنند.
میاشیتا و شرکتKirin همچنین مشغول مذاکره درباره استفاده از این فناوری در قاشق و چنگال هستند.آنها هم اکنون مشغول ارتقای نمونه اولیه چاپستیکها هستند و تصمیم دارند از ۲۰۲۳ فروش آن را آغاز کنند.