اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
مطالعات نشان میدهد؛ گوشت فرآوریشده و کربوهیدرات تصفیهشده و افزایش ریسک دیابت
متن کامل خبر
تحقیقات جدید افزایش جهانی موارد دیابت نوع ۲ را با مصرف بیش از حد گوشتهای فرآوریشده و کربوهیدراتهای تصفیهشده مرتبط میداند.
به گزارش مهر و بهنقل از هلثلاین، تحقیقات جدید نشان میدهد که انتخاب رژیم غذایی ناسالم با افزایش نرخ دیابت نوع ۲ در سراسر جهان مرتبط است.
محققان دریافتند که سه عامل رژیم غذایی بیشترین تأثیر را بر خطر دیابت نوع ۲ دارند: خوردن بیش از حد گوشت فرآوریشده و کربوهیدراتهای تصفیهشده و همچنین مصرف ناکافی غلات کامل.
محققان معتقدند، جایگزینی گوشت فرآوریشده با پروتئین بدون چربی و جایگزینی غلات تصفیهشده با غلات کامل میتواند به کاهش خطر کمک کند.
این مطالعه براساس یک مدل تحقیقاتی از رژیم غذایی در ۱۸۴ کشور با دادههای جمعآوریشده از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۸ بود.
غلات کامل سرشار از فیبر، ویتامینها و مواد معدنی هستند که به تنظیم سطح قند خون کمک میکنند.
برنج و گندم تصفیهشده معمولاً در غذاهای فرآوریشده یافت میشوند و دارای شاخص گلوکزی بالایی هستند که سطح قند خون را افزایش میدهند. هنگامی که غذاهای حاوی برنج و گندم تصفیهشده بیش از حد مصرف شود، میتواند منجر به مقاومت به انسولین شود.
گوشت فرآوریشده حاوی مواد افزودنی و سدیم است که میتواند با ایجاد التهاب منجر به سلامت متابولیک ضعیف شود.
«اندرو اودگارد»، محقق ارشد از دانشگاه کالیفرنیا، توضیح داد: این مطالعه اخیر، بخشی از مجموعه شواهد روبهرشدی است که نشان میدهد مصرف همیشگی و زیاد غلات تصفیهشده میتواند اثرات حادی بر روی پارامترهای فیزیولوژیکی و متابولیک داشته باشد، که میتواند منجر به افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ شود.