اطلاعات کلی خبر
عنوان خبر :
بهترین روش های کاربردی گرفتن تلخی غذا
متن کامل خبر
اگر هنگام پختن غذا متوجه تلخی غذا شدید، نگران نباشید. شما میتوانید با توجه به نوع غذا با استفاده از ترفندهای ساده تلخی غذا را از بین ببرید.
به گزارش نمناک، اگر شما آشپز ماهری نیز باشید، ممکن است در پخت غذا با مشکلاتی مانند شوری، تلخی ... غذا روبهرو شوید. در این بخش به تلخی غذا پرداختهایم که ممکن است علتهای متفاوت داشته باشد. اگر غذایتان تلخ شد، نگران نباشید شما میتوانید برای گرفتن تلخی غذا اقدام کنید و با روشهایی که در ادامه آوردهایم، تلخی غذا را از بین ببرید یا کمتر کنید.
استفاده از آبغوره یا آبلیمو
اگر غذای شما بهدلیل سوختن پیاز داغ و ... مقداری تلخ شد، میتوانید برای رفع تلخی انواع خورش و ... از آبلیمو یا آبغوره یا آبنارنج استفاده نمایید، زیرا استفاده از مواد اسیدی به رفع تلخی غذا کمک زیادی میکند.
خارج کردن زودتر لیموعمانی
باید دقت کنید گاهی علت تلخی غذای شما وجود لیموعمانی در آن است. برای اینکه از تلخی خورش جلوگیری کنید، بهتر است لیموعمانی را کمی قبل از ریختن در خورش خیس کنید و لیمو را در انتهای پخت غذا و در نیم ساعت پایانی به غذا اضافه کنید، زیرا پخت طولانیمدت لیموعمانی با غذا در بیشتر مواقع باعث تلخ شدن طعم غذا میشود. همینطور میتوانید لیموعمانی را در هاون کوبیده و هستههای آن را خارج کرده و سپس به غذا اضافه کنید.
افزودن نمک
اگر غذای خود را مزه کردید و دریافتید که کمی تلخ است، برای بهتر شدن طعم غذا و رفع تلخی، کمی نمک به غذای خود بیفزایید، اما مراقب باشید که غذایتان شور نشود. افزودن نمک نیز به گرفتن تلخی آبگوشت و خورشها در صورتی که علت تلخی پیازداغ سوخته باشد، کمک میکند.
افزودن مواد اولیه جدید
اگر وقت کافی برای پختوپز دارید، این روش را به کار بگیرید؛ برای برطرف کردن تلخی غذا، مواد اولیه جدید به آن اضافه کنید، تا طعم تلخی آن کمتر شود.
رقیق کردن غذا
اگر خورشت شما غلیظ است و کمی طعم تلخی دارد، با اضافه کردن مقداری آبجوش به آن میتوانید آن را رقیق کنید و تا حد زیادی تلخی ناشی از زردچوبه را کاهش دهید.
اضافه کردن رب
برای اینکه طعم تلخی غذایتان کمتر شود، بهتر است یک قاشق رب را کمی تفت داده و به غذا بیفزایید. البته توجه کنید رب را میتوانید به غذاهایی اضافه کنید که در رسپی خود رب دارند؛ یک قاشق رب، میتواند تلخی غذا را کمتر نشان دهد.
افزودن سیبزمینی
برای کمتر نمودن تلخی غذا بر حسب نوع غذا به آن پیاز، سیبزمینی، هویج و گوجه بیفزایید. شما میتوانید هویج و سیبزمینی را بدون خرد کردن در غذا بریزید و در آخر از غذا خارج نمایید.
افزودن جوششیرین
برای رفع تلخی غذا، اضافه کردن مقدار کمی جوششیرین در حد یکچهارم قاشق چایخوری به غذا میتواند تأثیر زیادی داشته باشد.
اضافه کردن زعفران
برای رفع تلخی غذا و خوشمزه و خوشعطر کردن آن بسته به نوع غذایتان میتوانید به آن مقداری زعفران دمکرده با دو حبه قند اضافه کنید.
استفاده از ادویه کمتر
گاهی علت تلخی غذا، استفاده بیش از اندازه از زردچوبه و کیفیت پایین آن است، زیرا برخی زردچوبهها ناخالصی فراوانی دارند. برای جلوگیری از تلخی غذا از کیفیت زردچوبه مصرفیتان اطمینان داشته باشید و قبل از مصرف از کیفیت ادویههای خود مطمئن باشید.