تسریع بهبود زخم با شیر گاو، روزنامه شیراز نوین
پروتئین موجود در شیر گاو به طور قابلتوجهی بهبود زخم را تسریع میکند. به گزارش ایسنا و بهنقل از استیدی، براساس مطالعهای جدید محققان دانشگاه کالج لندن، باندهای آمیخته با کازئین، پروتئینی که در شیر گاو یافت میشود، به طور قابلتوجهی بهبود زخم را در موشها بهبود بخشید. این تحقیق که به تازگی در مجله «اینترفیس»(Interface) منتشر شده است، اولین آزمایشی است که فواید درمانی کازئین را در یک مدل حیوانی ارزیابی میکند. این یافتههای دلگرمکننده، نشان میدهد که کازئین، یک ماده مقرونبهصرفه و در دسترس با ویژگیهای ضدمیکروبی، پتانسیل جایگزینی با مواد گرانتر مانند نقره را در پانسمانهای زخم دارد. کازئین پروتئینی است که در شیر پستانداران یافت شده و در شیر گاو به وفور یافت میشود و ۸۰ درصد آن را تشکیل میدهد. در دهه گذشته، علاقه به خواص ضدمیکروبی، آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی کازئین و همچنین کاربرد آن بهعنوان یک مکمل غذایی با پروتئین بالا افزایش یافته است. در این مطالعه، محققان کازئین خالص را با پلی کاپرولاکتون(که یک پلی استر زیست تخریبپذیر است که معمولاً بهعنوان ماده بانداژ استفاده میشود) مخلوط کردند. آنها از روشی به نام چرخش تحت فشار استفاده کردند که در دانشگاه کالج لندن در سال ۲۰۱۳ توسعه یافت تا این مخلوط را به الیاف باندمانندی تبدیل کند که از آن باندهای آغشته به کازئین ایجاد شود. موشهای مبتلا به زخمهای پوستی کوچک یکسان به سه گروه تقسیم شدند؛ زخمهای گروه اول با باندهای آغشته به کازئین، گروه دوم با باندهای پلی کاپرولاکتون معمولی و گروه سوم بدون باند درمان شدند. پیشرفت بهبودی پس از سه، هفت، ۱۰ و ۱۴ روز با عکاسی و اندازهگیری زخمها و همچنین نظارت زیر میکروسکوپ بررسی شد. این گروه از محققان دریافتند که در عرض ۱۴ روز زخمهای درمانشده با باندهای آغشته به کازئین تا ۵.۲ درصد اندازهی اولیه خود کاهش و بهبود یافتند، در مقایسه با بهبود زخم تا ۳۱.۱ درصد از اندازه اولیهاش در گروه بانداژ معمولی و ۴۵.۶ درصد در گروه درمان نشده. تجزیه و تحلیلها همچنین تأیید کرد که باندهای کازئینی غیرسمی هستند و سطح مولکولهای مربوط به ایمنی در اطراف زخمهای درمانشده با آنها بسیار کمتر است. دکتر جبیر احمد(Jubair Ahmed)، نویسنده اول این مطالعه میگوید: مواد طبیعی دارای خواص شگفتانگیزی هستند که بسیاری از آنها ناشناخته است؛ ما میدانستیم که کازئین دارای فواید درمانی است و نتایج ما نشان میدهد که پتانسیل زیادی برای استفاده از آن در کاربردهای پزشکی مانند پانسمان زخم وجود دارد. برای اطمینان از ایمن و مؤثر بودن پانسمانهای کازئینی در انسان، تحقیقات بیشتری لازم است، اما این یافتههای اولیه امیدوارکننده هستند.
با توجه به اینکه کازئین محصول زائد شیر بدون چربی است، اگر برای درمان در انسان تأیید شود، ماده نسبتاً ارزانی خواهد بود که میتواند در مقیاس زیاد تولید شود. پروفسور موهان ادیریسینگ(Mohan Edirisinghe)، نویسنده ارشد این مطالعه، میگوید: تمام تحقیقات تاکنون نشان میدهد که کازئین پتانسیل التیام زخم را دارد، اما در حال حاضر ما با جزئیات زیاد نمیدانیم علت آن چیست. کازئین دارای خواص ضدمیکروبی و ضدالتهابی است که مطمئناً میتواند نقشی داشته باشد؛ گام بعدی، درک فعل و انفعالات بیولوژیکی است پیش از اینکه بتوانیم آزمایشهای بالینی روی انسان را در نظر بگیریم.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین