[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۷۵
  • دوره جدید

پاتلیجـان کبـاب، روزنامه شیراز نوین

پاتلیجان کباب که با نام کباب پاتلیجان هم شناخته می شود یکی از غذاهای بسیار محبوب و پرطرفدار در کشور ترکیه است. این غذای خوش‌مزه از ترکیب بادمجان و گوشت چرخ‌کرده تهیه می‌شود و مانند اکثر غذاهای ترکیه‌ای دارای فلفل و گوجه‌فرنگی نیز می‌باشد. پاتلیجان کباب از غذاهای رستورانی کشور ترکیه محسوب می‌شود و به دلیل محبوبیت زیادی که دارد به راحتی می‌توانید آنرا در اکثر رستوران‌های سنتی کشور ترکیه بیابید. اگر به دنیال کشف طعم‌های جدید و امتحان غذاهای بین‌المللی هستید، توصیه می‌کنیم این غذای خوش‌مزه را حتماً درست کنید، برای مشاهده این آموزش آشپزی ترکیه‌ای در ادامه با ما همراه باشید.

 مواد لازم برای 3 تا 4 نفر
بادمجان: 3 عدد
گوشت چرخ‌کرده: 300 گرم
گوجه‌فرنگی: 3 عدد
فلفل دلمه قرمز: 1 عدد
فلفل سبز: 3 عدد
پیاز: 1 عدد
سیر: 2 حبه
رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
پنیر چدار یا پارمزان: یک‌دوم پیمانه
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی

 طرز تهیه
 مرحله اول
برای تهیه پاتیلجان کباب ترکیه‌ای ابتدا بادمجان‌ها را پوست می‌گیریم و می‌شوییم و داخل آبکش قرار می‌دهیم تا آب اضافه آنها خارج شود و بعد روی بشقابی، آنها را کنار یکدیگر قرار می‌دهیم و نمک رویشان می‌پاشیم.
 مرحله دوم
سپس کنار می‌گذاریم تا 30 دقیقه استراحت کنند؛ در این مدت باقی مواد را آماده می‌کنیم. فلفل دلمه‌ای و فلفل سبزها را می‌شوییم و کلاهک و هسته‌های آن را بیرون می‌آوریم و روی تخته آشپزخانه خرد کرده و کنار می‌گذاریم.
 مرحله سوم
حالا پیاز را پوست می‌گیریم و می‌شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می‌کنیم. تابه ای را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و روغن داخل آن می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا کمی داغ شود و پیازها را داخل تابه می‌ریزیم.
 مرحله چهارم
سپس آنها را تفت می‌دهیم تا سبک شوند و بعد صبر می‌کنیم تا طلایی و سرخ شوند. سیرها را پوست می‌گیریم و می‌شوییم و خرد می‌کنیم و زمانی که پیازها سرخ شدند به آن اضافه کرده و تفت می‌دهیم.
 مرحله پنجم
بعد از گذشت 1 دقیقه فلفل دلمه‌ای و فلفل سبزهای خردشده را اضافه می‌کنیم و همگی مواد را خوب زیر و رو می‌کنیم تا کاملاً مخلوط شوند و به مدت 2 دقیقه تفت می‌دهیم و بعد تابه را کنار می‌گذاریم.
 مرحله ششم
حالا مواد را داخل بشقابی می‌ریزیم و کنار می‌گذاریم و مجدداً تابه را روی حرارت قرار می‌دهیم و روغن سرخ کردنی داخل آن می‌ریزیم؛ روی بادمجان‌ها را با دستمال خشک می‌کنیم آنها را داخل تابه می‌چینیم.
 مرحله هفتم
در این مرحله صبر می‌کنیم تا بادمجان‌ها به خوبی سرخ شوند و بعد آنها را بر می‌گردانیم تا طرف دیگر آنها نیز سرخ شود؛ بادمجان‌ها که سرخ شدند از داخل تابه بیرون می‌آوریم و در بشقابی قرار می‌دهیم و کنار می‌گذاریم.
 مرحله هشتم
سپس مجدداً تابه را روی حرارت ملایم می‌گذاریم و اگر روغن داخل تابه نبود کمی روغن داخل آن می‌ریزیم و گوشت چرخ‌کرده را داخل آن می‌ریزیم و مدام تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت کاملاً تغییر کند.
 مرحله نهم
آن‌وقت مخلوط پیاز و فلفل و سیر را که در قسمت قبل آماده کردیم را به گوشت اضافه می‌کنیم و مواد را مخلوط می‌کنیم؛ وسط تابه را کمی خالی می‌کنیم و مواد را به دیواره‌های تابه می‌بریم و رب گوجه‌فرنگی را وسط تابه می‌ریزیم.
 مرحله دهم
سپس در همان‌جا با قاشق به مدت 1 دقیقه تفت می‌دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و بعد با مواد خوب مخلوط می‌کنیم و نمک و فلفل سیاه روی مواد می‌پاشیم و نصف لیوان آب روی مواد می‌ریزیم.
 مرحله یازدهم
در این مرحله در قابلمه را به صورت نیمه‌باز قرار می‌دهیم و حرارت را بسیار ملایم می‌کنیم تا گوشت به مرور زمان مغزپخت شود و به اصطلاح غذا جا بیفتد.
 مرحله دوازدهم
اکنون بادمجان‌های سرخ‌شده را به مواد اضافه می‌کنیم و 2 الی 5 دقیقه بعد تابه را از روی حرارت بر می‌داریم؛ در ظرف مورد نظرمان از مواد گوشتی و بادمجان‌ها می‌ریزیم و دو قاشق سُس روی مواد می‌ریزیم.
 مرحله سیزدهم
سپس لایه بعدی پنیر چدار رنده‌شده می‌ریزیم تا کاملاً روی آن را بپوشاند و بعد در طبقه وسط فر قرار می‌دهیم تا با دمای 180 درجه سانتی‌گراد به مدت 10 الی 15 دقیقه روی پنیر طلایی شود، حالا غذا را سرو می‌کنیم.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی