[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۵۴۸
  • دوره جدید

ته‌چین شهمیرزادی، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم
برنج: 5 پیمانه
عدس پخته: 2 پیمانه
سبزی خردشده: 500 گرم
گوشت بره: 750تا 1 کیلوگرم
زردچوبه، ادویه مخلوط، فلفل سیاه و نمک: به مقدار لازم

مواد لازم برای دورچین
چغندر کوچک: 5 عدد
سیب زمینی کوچک: 5 عدد
به: 2 عدد (ورقه شده)
کلم قمری کوچک: 3 تا 4 عدد (ورقه شده)
بادمجان کوچک سرخ شده: 3 تا 4 عدد (ورقه شده)
اسفناج تفت داده شده با پیاز داغ و گرد غوره: 250 گرم
آلوچه خشک: 100 گرم

ته‌چین شهمیرزادی یکی از غذاهای محلی استان سمنان شهر شهمیرزاد است. شهمیرزاد منطقه‌ای ییلاقی از توابع استان سمنان و در 25کیلومتری این استان قرار دارد که از طبیعت بسیار زیبا و نعمت‌های بسیار فراوانی برخوردار است و دارای بزرگ‌ترین باغ گردوی جهان است.

طرز تهیه 
برنج خیس کرده را بجوشانید و از حد معمول دان‌ تر در نظر بگیرید. سپس عدس پخته و سبزی پلو را اضافه، بعد از یکی دو جوش آبکش کنید. گوشت را باز کرده و به صورت یک صفحه درآورید. سپس سطح گوشت را با زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه مورد نظر و کمی نمک آغشته کنید. ابتدا ته قابلمه مورد نظر روغن بریزید. سپس کمی زردچوبه اضافه کرده، سه تا چهار کفگیر از برنج آبکش شده به همراه سبزی و عدس را ریخته و گوشت ادویه زده فوق را روی سطح برنج قرار دهید. مجدداً کمی از برنج آبکش شده را روی گوشت بریزید و دورچین غذا را دور تا دور و میان غذا قرار دهید. سپس مابقی برنج آبکش شده را روی مواد بریزید و قابلمه را به مدت 3 الی 4ساعت روی حرارت کم قرار دهید تا بر اثر دم کشیدن گوشت نیز پخته شود. سپس ته‌چین فوق را در ظرف مورد نظر کشیده و دورچین آن را هم حاشیه ظرف قرار دهید. سپس سرو نمایید. در شهمیرزاد گاهی آب چلو را کنار می‌گذارند و با یک کفگیر از برنج آبکشی شده همراه با عدس و سبزی و مقداری لواشک یا رب آلوچه، آش درست کرده و این آش را روی حرارت بسیار کم قرار می‌دهند تا جا بیفتد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی