روش تهیه روغـن ذرت و خــواص آن، روزنامه شیراز نوین
روغن ذرت در مقایسه با سایر روغنهای گیاهی دارای خواص درمانی زیادیست از این خواص میتوان به درمان سرطان، مشکلات گوارشی، تقویت استخوانها و غیره اشاره کرد.
به گزارش بهداشت نیوز اکثر شهروندان اندونزی ممکن است روغن نخل (پالم) را تنها یکی از مواد اولیه لازم برای پختوپز بدانند. در حقیقت جایگزین دیگری وجود دارد که میتوانیم از آن برای جایگزینی روغن نخل برای پختوپز استفاده کنیم. مثلاً روغن ذرت. انواع روغن پختوپز اساساً ترکیبی از چربی اشباع و غیراشباع در اندازه گیریهای مختلف میباشند.
مقدار چربی اشباع شده در روغن ذرت نسبت به روغن نخل کمتر است بنابراین میتوان از آن برای جایگزینی روغن نخل بهمنظور حفظ سلامتی استفاده کرد. روغن پالم حاوی تقریباً ۴۱درصد چربی اشباع شده است.
فرآیند تولید روغن ذرت
روغن ذرت بهعنوان یک محصول استخراج، ساخته میشود یا از ذرت فشرده شده به دست میآید. رنگ ذرت باید زرد باشد. روغن ذرت معمولاً بهعنوان ترکیبات صابون، روان کننده، مواد آرایشی، روغن پختوپز و همچنین خوراک حیوانات استفاده میشود.
در فرآیند تهیه روغن ذرت، روغن از استخراج ذرت، از ابزار پرس یا از مایعات ارگانیک استفاده میشود. ابزار پرس برای تهیه روغن ذرت فقط پس از خیساندن ذرت تقریباًً به مدت ۲ روز در آب داغ استفاده میشود تا بتوان آن را توسط ابزار فشرده ساخت. ابزار پرس معمولاً توسط دستگاه هیدرولیک با فشار زیاد تشکیل میشود که باعث افزایش چگالی مواد میشود. با فشار زیاد، ذرتها رنده میشوند و روغنهایی را که به روغن ذرت معروف هستند، به دست میآیند. اگر میخواهید از فواید روغن ذرت، بهرهمند شوید، به دنبال انواعی باشید که با سرما پرس شده و نام ارگانیک یا تصفیهنشده دارند. یکی از مضرات استفاده از این روش اتلاف وقت است؛ در حالیکه روغنهای به دستآمده فقط با روش مایع آلی مقایسه میشوند پس از آن، تمام اجزای سازنده با فرآیند تقطیر مخلوط و تصفیه میشوند.
درمان سرطان و سرشار از اسید فنولیک
مهمترین مزیت سلامتی روغن ذرت برای درمان سرطان است. اسید فنولیک از نظر علمی برای از بین بردن سلولهای سرطانی از جمله سرطان سینه و سرطان کبد اثبات شده است؛ حتی در برخی تحقیقات، این نتیجه به دست آمد که سلولهای سرطان سینه و سرطان کبد با مصرف روزمره روغن ذرت کوچکتر میشوند. علاوه بر این، آنتیاکسیدان موجود در روغن ذرت به طور مؤثر ایمنی را افزایش میدهد؛ بنابراین برای جلوگیری از هرگونه بیماری خطرناک از جمله سرطان قدرتمند است.
درمان مشکلات گوارشی
بدیهی است، فیبر فقط در مواد غذایی مانند سبزیجات و میوه موجود نیست. روغنها نیز حاوی فیبر میباشند؛ از جمله روغن ذرت. همانطور که میدانید، فیبر موجود در هر غذایی برای هضم سلامتی مفید است؛ درست مثل فیبر موجود در روغن ذرت. یک فنجان روغن ذرت حاوی ۴/۱۸ درصد فیبر مورد نیاز روزانه است. از طرفی دیگر، مصرف روغن ذرت بهطور معمول از بروز برخی مشکلات هضم مانند یبوست، بواسیر و سرطان رودهبزرگ جلوگیری خواهد کرد؛ همچنین، این فیبر برای کمک به برنامههای رژیم غذایی شما نیز توصیه میشود. روغن ذرت باعث میشود احساس اشباع طولانیتر از گذشته داشته باشید؛ بنابراین با کاهش وزن میتوانید یک بدن سبک داشته باشید.
حل مشکلات بارداری با اسید فولیک
برای هر زنی که نعمت داشتن فرزند را تجربه نکرده است، اکنون میتوانند خوشبینتر باشد. در بسیاری از موارد، پزشک برای پشتیبانی از جنین، مکمل اسید فولیک را برای شما تجویز میکند. در حقیقت، اسید فولیک برای باروری نیز مفید است؛ بنابراین ممکن است احتمال بارداری را بهبود بخشد. برای آقایان، مصرف روغن ذرت نیز برای بهبود احتمال باروری مفید است. اسید فولیک موجود در روغن ذرت به منظور بهبود کمیت و کیفیت اسپرم مفید است.
تقویت استخوان توسط اسید لینولئیک
اسید لینولئیک یا امگا ۶ یک چربی غیراشباع است که در خارج از بدن ما میباشد، اما توسط غذای ما تأمین میشود. چربی از جمله اسید لینولئیک نقش مهمی در توزیع ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامین D دارد؛ به همین دلیل، مواد مغذی روغن ذرت موجود در بدن در جذب ویتامین D مورد نیاز برای تقویت استخوانها مفید خواهد بود.
کاهش سطح کلسترول توسط اسید لینولئیک
ثابت شده است که روغن ذرت برای کاهش کلسترول بد بدن مفید است. پیوند غیراشباع در اسید لینولئیک یا امگا ۶ موجود در روغن ذرت نقش مهمی در کاهش شدید میزان کلسترول موجود در خون دارد. به تعبیر دیگر، پیوند چربی اشباع موجود در روغن کلزا، روغن زیتون، روغن دانه آفتابگردان، روغن بادامزمینی و روغن کنجد کمتر از روغن ذرت است. تحقیقات نشان داده است که روغن ذرت در کل بیش از ۸ درصد کلسترول را کاهش میدهد؛ در حالیکه روغنهای دیگر فقط ۲درصد کاهش میدهند؛ از طرفی روغن ذرت برای کاهش سطح کلسترول مؤثرتر است.
کاهش سطح قندخون
اسید لینولئیک همچنین برای عادی کردن عملکرد لوزالمعده مهم است. اختلال در عملکرد لوزالمعده باعث انسداد در تولید انسولین میشود؛ علاوه بر این، عدم وجود انسولین کافی نیز برای تثبیت سطح قندخون مانع خواهد شد؛ بنابراین باعث ایجاد دیابت میشود. به همین دلیل اسید لینولئیک موجود در روغن ذرت میتواند سطح قندخون را کاهش داده و یا عادی کند، زیرا این امر در عادیسازی عملکرد لوزالمعده نقش دارد.
درمان روماتیسم با اسید لینولئیک
روغن ذرت با اسید لینولئیک موجود در خود میتواند ترکیباتی را ایجاد کند که باعث درمان التهاب و درد مفاصل میشود؛ به عبارت دیگر، به کلیه بیماریهایی که در اثر التهاب مفاصل ایجاد میشود، مانند روماتیسم یا بیماریهای دیگری که با کاهش عملکرد مفاصل شما ایجاد میشود، روغن ذرت میتواند از محتوای اسید لینولئیک موجود در خود به درمان این شرایط کمک کند.
مراقبت از پوست به کمک لینولئیک اسید
عوامل زیادی وجود دارد که روی پوست تأثیر میگذارد؛ دو مورد از آنها بازسازی سلول و انتقال اکسیژن در خون است. هر دوی آنها توسط اسید لینولئیک موجود در روغن ذرت تأمین میشوند. روغن ذرت در داشتن پوست روشن نیز مفید خواهد بود؛ همچنین آنتیاکسیدانها و توکوفرولهای موجود در این روغن سبب جلوگیری از عفونتهای پوستی و تسکین خارش، لک، اگزما و پسوریازیس میشود. این روغن میتواند به کاهش چین وچروکها و لکههای پیری نیز کمک کند.
تغذیه مغز توسط امگا ۳
امگا ۳ در سلولهای مغزی باعث میشود مغز شما از انرژی برای رشد و نمو خود استفاده کند. امگا ۳ نه تنها برای کودکان بلکه برای تغذیه مغز بزرگسالان نیز مناسب است؛ بنابراین از کاهش عملکرد مغز شما به شدت جلوگیری میکند.
مراقبت از چشم به وسیله امگا ۳
امگا ۳ نه تنها برای مغز، بلکه برای چشم نیز مفید است؛ این ماده بهعنوان مراقب از چشم شما عمل خواهد کرد، زیرا ۶۰ درصد شبکیه توسط امگا ۳ تشکیل شده است؛ بنابراین، مصرف روغن ذرت که حاوی امگا ۳ باشد به مراقبت از چشم شما کمک خواهد کرد. لوتئین موجود در روغن ذرت میتواند فعالیت رادیکال آزاد را در بدن کاهش دهد؛ همچنین لوتئین، قادر به محافظت از سلامت بینایی و جلوگیری از پیشرفت آبمروارید نیز هست.
تشکیل استخوانها با مصرف امگا ۳
استخوان توسط عناصر مهمی از جمله کلسیم تشکیل شده است. کمبود کلسیم باعث شکننده شدن استخوان میشود؛ درست مانند وقتی که کمبود امگا ۳ دارید، زیرا این کمبود روی استحکام استخوانها نیز اثر میگذارد؛ چراکه امگا ۳ حاوی کلسیم است.
بهبود سلامت خون و قلب
نقش مهم امگا ۳ برای جنین، تشکیل گلبولهای قرمز و قلب است و برای بزرگسالان نیز، امگا ۳ نقش مهمی در قلب و عروق دارد. همانطور که مشخص است امگا ۳ در روغن ذرت موجود است؛ بنابراین مصرف روغن ذرت برای حفظ سلامتی خون و قلب شما توصیه میشود.
کاهش LDL به وسیله امگا ۳
LDL یا کلسترول بد نقش ذخیره چربی در عروق خون را دارد که برای سلامتی خطرناک است. این کلسترول بد میتواند باعث فشارخون بالا، سکته مغزی و بیماری قلبی دیگری شود. امگا ۳ موجود در روغن ذرت، برای بهبود HDL(کلسترول خوب) در خون مفید است.
تقویت هوش کودک با امگا ۳
همانطور که مشخص است روغن ذرت حاوی امگا ۳ است؛ این امگا ۳ برای بهبود هوش کودکان بسیار مفید است. امگا ۳ حاوی LNA ، DHA و EPA است که مواد مغذی مغز را تأمین میکنند؛ بنابراین، مصرف روغن ذرت برای مادر و مادر باردار باعث تقویت هوش فرزندان و نوزادان آنها میشود.
جلوگیری از اگزما با مصرف امگا ۳
براساس تحقیقات سوئدی، امگا ۳ برای تسکین التهاب در هر قسمت از بدن ما از جمله پوست مؤثر است. امگا ۳ برای ایمنی نیز مفید است؛ بنابراین شما را از هرگونه بیماری ناشی از نقص ایمنی مانند اگزما باز میدارد؛ به همین دلیل مصرف روغن ذرت باعث پیشگیری از خطر اگزما خواهد بود.
کاهش التهاب
در صورت استفاده متعادل روغن ذرت، امگا ۳ و امگا ۶ موجود در آن با التهاب بدن مبارزه میکنند و به همین خاطر سبب کاهش علائم آرتریت، سردرد، مشکلات گوارشی و وضعیتهای التهابی پوست میشوند.
جلوگیری از بیماریهای مزمن
خواص آنتیاکسیدانی چربیهای تک غیراشباع، چربیهای چند غیراشباع، فلاونوئیدها و ویتامین E سبب کاهش استرس اکسیداتیو بدن میشود و از بیماریهای مزمن و ابتلا به سرطان جلوگیری میکند.
کاهش حساسیتها
برخی ترکیبات موجود در روغن ذرت، واکنش حساسیتی در بدن را کاهش و علائم آسم و رینیت را کم میکند. استفاده موضعی از روغن ذرت به واکنشهای حساسیتی پوست کمک میکند.
روغن ذرت؛ حقایق تغذیهای
روغن ذرت در صورت استفاده مناسب، میتواند مواد مغذی موردنیاز بدن را تأمین کند. در روغن ذرت تصفیهنشده چربیهای تک غیراشباع و چربیهای چند غیراشباع وجود دارند که شامل اسیدلینولئیک و اسید اولئیک هستند. نسبت اسیدهای چرب امگا ۶، در روغن ذرت ۵۰ برابر اسیدهای چرب امگا ۳ است.
مضرات روغن ذرت
اگر قصد استفاده از این روغن را دارید، از روغن ذرت ارگانیک و تصفیهنشده استفاده کنید که بالاترین سطح ترکیبات مفید را داراست. روغن ذرت به علت بالا بودن چربی آن مضرات برای سلامتی دارد که عبارتند از:
افزایش خطر سرطان
برخی از عناصر موجود در روغن ذرت به جلوگیری از سرطان کمک میکنند، اما باقی عناصر و میزان بالای اسید چرب امگا۶ روغن ذرت خطر سرطان را افزایش خواهند داد.
سمی بودن روغن ذرت
احتمال سمی بودن روغن وجود دارد، زیرا در تولید ذرت از علفکشها و آفتکشهای زیادی استفاده میشود. مصرف این روغن ذرت سبب ایجاد مشکل در کبد و کلیههای شما میشود.
به خطر افتادن سلامت قلب
به دلیل وجود چربیهای تک غیراشباع و چند غیراشباع در روغن ذرت و عدم تعادل بین امگا ۳ و امگا ۶، این روغن برای سلامتی قلب مضر است، زیرا یک قاشق غذاخوری از این روغن، ۲۰ درصد چربی مجاز روزانه را در خود دارد؛ بنابراین سبب افزایش کلسترول افرادی میشود که از این روغن بیش از حد استفاده میکنند. افزایش کلسترول نیز مشکلات قلبی عروقی را به دنبال دارد.
چاقی و اضافه وزن
هر قاشق غذاخوری روغن ذرت، بیشتر از ۱۲۰ کالری دارد؛ مصرف بیش از حد از روغن ذرت سبب افزایش کالری و چاقی و اضافه وزن خواهد شد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین