[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۸۸
  • دوره جدید

دلمه برگ مو با شیره انگور، روزنامه شیراز نوین

دلمه یک غذای خوش‌مزه و مقوی است که بیشتر در خاورمیانه، آسیای مرکزی و روسیه پخته می ‌شود؛ البته مواد میانی آن با دلمه‌های ما کمی فرق دارد‌. کلمه‌ دلمه در زبان ترکی به معنای پر شده است. دلمه را می‌توان با برگ درخت انگور یا همان درخت مو، گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای و بادمجان درست کرد. یکی از انوع پرطرفدار دلمه، دلمه برگ مو است و به‌عنوان محتویات داخل آن می ‌توان از برنج نیم‌دانه، گوشت چرخ‌کرده، لپه و سبزی دلمه برگ مو استفاده کرد. دلمه برگ مو از مجلسی‌ترین و محبوب‌ترین دلمه‌های ایرانی محسوب می‌شود. جالب است بدانید که دلمه برگ مو علاوه بر اینکه به‌عنوان یک غذای کامل سرو می‌شود در بعضی مجالس به‌عنوان پیش‌غذا هم سرو می‌گردد. قدیم در ایران دلمه‌ها را شبیه به بقچه می‌پیچیدند؛ البته هرچه مواد میانی دلمه کمتر باشد دلمه‌ها باریک‌تر می‌شوند. برای مشاهده آموزش طرز تهیه دلمه برگ مو با شیره انگور در ادامه با ما همراه باشید:

 مواد لازم
برگ مو: ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم
گوشت چرخ‌کرده: ۲۵۰ گرم
روغن: به میزان لازم
پیاز سرخ‌شده: ۱ عدد
سبزی دلمه خردشده: ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
لپه آب‌پزشده: نصف لیوان
برنج: ۱ لیوان سرخالی
مواد لازم برای سس دلمه
آب: ۲ فنجان
شیره انگور: ۲ قاشق غذا خوری
سرکه قرمز: نصف استکان

 طرز تهیه
 مرحله اول
برای تهیه دلمه خوش‌مزه با برگ مو و شیره انگور در ابتدای کار، برنج را که یک ساعت قبل با نمک و آب گرم خیسانده‌ایم به شکل کته با ۲ لیوان آب روی حرارت می‌گذاریم. وقتی که آب آن کشیده شد آن را کنار می‌گذاریم.
 مرحله دوم
در این مرحله لپه را هم از شب قبل خیس می‌کنیم تا نفخ آن به طور کامل گرفته شود، سپس با کمی آب روی حرارت قرار می‌دهیم تا پخته شود. بعد از اینکه لپه‌ها پخت، آن را آب‌کش کرده و کنار می‌گذاریم.
 مرحله سوم
یک تابه برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار می‌دهیم تا داغ شود. پیازداغ، گوشت، روغن، نمک، ادویه و زردچوبه را با هم تفت داده و بعد سبزی دلمه را به آن اضافه کرده و یک تفت مختصر می‌دهیم.
 مرحله چهارم
در آخر لپه پخته و برنج را اضافه و مواد را با هم مخلوط می‌کنیم.برگ‌های مو را می‌شوییم و دم برگ‌های آن را می‌‌گیریم، داخل ظرف کوچک روی هم می‌ چینیم و بر روی برگ‌ها آب جوش می‌‌ریزیم تا کمی نرم شده و راحت‌تر پیچیده شود.
 مرحله پنجم
در این مرحله وقتی برگ مو تغییر رنگ داد از آب خارج می‌‌کنیم و مواد دلمه را در برگ‌های مو می‌پیچیم. کف قابلمه را کمی روغن می‌ریزیم، سپس کف آن را با ساقه‌های برگ مو می‌پوشانیم تا دلمه‌ها به کف قابلمه نچسبد.
 مرحله ششم
دلمه‌های پیچیده‌شده را در قابلمه کنار هم قرار می ‌دهیم. مواد سس دلمه را درون یک کاسه با هم مخلوط می‌‌کنیم و با مقداری روغن روی دلمه‌ها می‌‌ریزیم. یک بشقاب چینی روی دلمه‌ها قرار می‌دهیم تا برگ‌ها در حین پخت باز نشود.
 مرحله هفتم
در مرحله پایانی دلمه‌ها را با حرارت ملایم حدود یک ساعت، می‌گذاریم تا بپزد و سس آن به خوبی غلیظ شود. توجه داشته باشید که این سس طعم ملس خوشایندی به غذا می‌‌دهد. می‌‌توان گوجه‌سبز هم موقع پخته دلمه اضافه کرد.
 نکته کلیدی
سبزی دلمه شامل شوید، مرزه، نعناع، ترخون و جعفری است.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی