[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۱۱۴
  • دوره جدید

کینوا علوفه‌ای برای نخستین‌بار در کازرون کشت می‌شود، روزنامه شیراز نوین

کینوا علوفه‌ای برای نخستین‌بار در کازرون کشت می‌شود

مسئول جهش تولید در دیمزارهای شهرستان کازرون گفت: گیاه کینوا علوفه‌ای برای نخستین بار در شهرستان کازرون به صورت آزمایشی در راستای اصلاح و تدوین الگوی کشت در طرح جهش تولید در دیمزارها در روستای سیف‌آباد در سطح نیم هکتار کشت شد. به گزارش روابط عمومی معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون، مریم پورحسینی تصریح کرد: امروز کینوا و محصولات تهیه‌شده از آن، در بسیاری از کشورهای جهان شناخته شده است و دانه خوراکی آن بین افرادی که به تغذیه سالم اهمیت می‌دهند، از محبوبیت زیادی برخوردار است. وی تصریح کرد: از کینوا هم به صورت دانه و هم علوفه استفاده می‌گردد. ارزش غذایی بالای کینوا و توانایی آن برای ایجاد امنیت غذایی باعث شد تا سازمان ملل متحد، سال ۲۰۱۳ را به عنوان سال جهانی کینوا نام‌گذاری کند.
پورحسینی گفت: کشت این گیاه، به مراتب آسان‌تر از غلاتی نظیر گندم، جو و ذرت بوده و در مقایسه با این گیاهان به آب کمتری نیازمند است؛ به‌گونه‌ای که نیاز آبی آن سالانه 250 میلی‌متر به صورت باران یا آبیاری بوده، ولی با میزان کمتر از آن نیز تولید محصول می‌کند. وی تحمل به شوری و مقاومت به سرما را از مهم‌ترین خصوصیات این گیاه برشمرد و افزود: علوفه کینوا منبع غنی از مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، آهن، روی و فسفر بوده و نیاز دام را تأمین می‌نماید و برای انواع دام سبک و سنگین مناسب می‌باشد و تولید آن در ایران به شدت رو به افزایش است و سودآوری بی‌نظیری برای کشاورزان دارد. تولید علوفه کینوا جایگزین مناسبی برای علوفه‌های پرآبی مانند یونجه و ذرت علوفه‌ای می‌باشد؛ زیرا دوره رشد آن کوتاه است و نیاز آبی کمی دارد.  مسئول زراعت شهرستان اظهار داشت: با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوای شهرستان کازرون، امکان کشت این گیاه در اراضی زراعی شهرستان وجود دارد؛ از این رو تلاش می‌شود تا کشاورزان را با کشت این گیاه آشنا کرد.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی