[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۸۹
  • دوره جدید

تضمین خودکفایی در تولید گندم ، روزنامه شیراز نوین

به گزارش شیراز نوین به نقل از ایسنا، مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: برآورد می‌شود ۱۳.۵میلیون تن گندم در سال زراعی جاری تولید و حداقل ۱۰.۵میلیون تن خرید تضمینی انجام شود. سهراب سهرابی به مناسبت نام‌گذاری روز ۳۱ فروردین با عنوان «روز ملی گندم و نان» گفت: هماهنگی‌های لازم با شرکت بازرگانی دولتی ایران و مجموعه وزارت جهاد کشاورزی انجام شده و بیش از ۱۱۰۰ مرکز خرید تضمینی، آماده تحویل گندم کشاورزان است. وی میزان خرید تضمینی گندم در سال زراعی گذشته را ۱۰میلیون و ۴۰۰هزار تن عنوان و اظهارکرد: با این روند در یک برنامه دو تا سه‌ساله به خودکفایی پایدار گندم خواهیم رسید.
نیاز سالانه کشور به گندم، ۱۲میلیون تن
به گفته این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی، گندم مورد نیاز کشور سالانه ۱۲میلیون تن است.
وی درباره برداشت گندم در سال زراعی جاری گفت: برداشت نخستین خوشه‌های طلایی گندم از روزهای هفتم، هشتم و نهم فروردین در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
سهرابی بیان داشت: در حال حاضر عملیات برداشت گندم در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، جنوب کرمان، جنوب استان فارس، ایلام و خوزستان آغاز شده و برداشت این محصول در کشور تا پایان شهریور ادامه خواهد داشت.
۲۱هزار کمباین آماده ارائه خدمت
وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۱هزار دستگاه کمباین آماده ارائه خدمات به کشاورزان هستند، گفت: کشاورزان در برداشت محصول از کمباین‌هایی که معاینه فنی برای‌شان صادر شده است و ریزش کمتری دارند، استفاده کنند و در شب گندم برداشت نکنند. مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در همین حال از کشاورزان خواست با توجه به ادامه بارش‌ها و افزایش بیماری‌ها و آفات گندم مانند زنگ زرد و سفیدک پودری، به مراکز خدمات کشاورزی و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی مراجعه کرده و طبق دستورالعمل‌ها مبارزه را انجام دهند. بنا بر اعلام وزارت جهاد کشاورزی، وی توصیه کرد: آبیاری مزارع در اراضی آبی نیز بر اساس دستورالعمل‌ها و در زمان‌های متناسب با افزایش دما و خشکی انجام شود. سهرابی در همین حال افزود: مدیریت تغذیه گیاهی در مرحله داشت به خصوص در مناطق معتدل کشور و اقلیم‌های سرد کشور مهم است و عملیات مصرف کودهای پتاسه و سولفات آمونیوم و ریزمغذی‌ها باید اجرا شود.
کشاورزان بقایای گیاهی را آتش نزنند
وی ادامه داد: کشاورزان با توجه به نقش مواد آلی خاک و حفظ بقایای گیاهی در افزایش حاصلخیزی خاک، کاهش فرسایش آبی و بادی، صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش عملکرد در بلندمدت، به‌هیچ‌وجه پس از برداشت محصول گندم، بقایای گیاهی را آتش نزنند و با مشورت کارشناسان و محققان در اراضی آبی اقدام به کشت مستقیم در بقایای گیاهی کنند. سهرابی نام‌گذاری یک روز در تقویم رسمی کشور با عنوان «گندم و نان» را به دلیل اهمیت آن در زنجیره غذایی انسان‌ها و نقش آن در امنیت غذایی و تأمین پروتئین مورد نیاز مردم ایران دانست.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی