تقویت روانی آسیبدیدگان ضروری است، روزنامه شیراز نوین
شیرازنوین- گروه خبر
مدیرعامل جمعیت هلال احمر فارس در سمپوزیوم ملی تابآوری روانشناختی در سوانح و بلایا با تأکیدبر اهمیت آموزش گفت: با توجه به سرعت اطلاعرسانی و مؤثر بودن در زمان وقوع بحران، آموزش مناسب در دنیای امروز حرف اول را میزند. فیضالله جعفری بیان کرد: حوادثی که ناگهان برای افراد رخ میدهد و منجر به خسارات جانی و مالی میشود، میتواند پیامدهای روانی نامطلوبی درپی داشته باشد که با آموزش تابآوری به امدادگران و حادثهدیدگان میتوان احتمال بروز این حوادث را کمتر کرد. جعفری ادامه داد: مردم ما در زمان وقوع بحران برای امداد و کمک از دل و جان مایه میگذارند که تقدیرشدنی است اما اگر این کمکها مدیریت نشوند میتوانند در زمان اولیه وقوع بلایا از ارائه امداد و نجات اصولی بکاهد. وی افزود: نیاز به کمک مردم تنها به روزهای اول وقوع حادثه محدود نمیشود، بلکه باید به گونهای عمل کنند که تا پایان بحران بهعنوان نیروی کمکی قابل دسترس و استفاده باشند. این مقام مسئول با تأکیدبر اهمیت برگزاری نخستین سمپوزیوم ملی تابآوری روانشناختی در سوانح و بلایا به میزبانی جمعیت هلال احمر فارس بیان کرد: یکی از مأموریتهای هلال احمر، انجام حمایت روانی در کنار امدادرسانی فیزیکی است و آموزش موارد روانشناختی به امدادگران از اهمیت ویژه برخوردار است که در این سمپوزیوم با ارائه سخنرانی اساتید و کارگاه آموزشی بهعنوان پیشدرآمدی در این حوزه محقق میشود.
تلاش برای کاهش پیامدهای روانی سوانح
جمعیت هلال احمر فارس در سال 97 برگزاری کارگاهها و سمینارهای آموزشی متعددی را در نظر گرفته و اینبار در 20اردیبهشتماه، میزبان برگزاری نخستین سمپوزیوم ملی تابآوری روانشناختی در حوادث و بلایا بود که با ارائه سخنرانی و کارگاه آموزشی مفاهیم کاربردی را به امدادگران و شرکتکنندگان ارائه کرد. معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در آیین افتتاحیه این همایش گفت: تحمل وقوع حوادث تلخ علاوهبر فرد حادثهدیده برای امدادگران نیز دشوار است. دکتر شاهین فتحی ادامه داد: کشور ما در حوزه وقوع حوادث غیر مترقبه در شمار اولین کشورهای جهان قرار دارد که حوادث جادهای بالاترین میزان را به خود اختصاص داده است. فتحی با تأکیدبر پیامدهای نامطلوب روانی که در پی وقوع حوادث رخ میدهد گفت: براساس پیشبینیها، جهان تا سال 2030 به ارائه خدمات روانشناختی مؤثرتری نیاز دارد و براساس آمار کشور ما اختلالات روانی از سال 78 تا 93 سیر صعودی فراوانی داشته است که نیاز به برگزاری برنامهها و همایشهای آموزشی در این حوزه را چند برابر میکند. وی تأثیرات نامطلوب حوادث بر امدادگران را جدی خواند و گفت: حضور در یک حادثه تلخ برای امدادرسانی میتواند افسردگی، آشفتگی، تغییر در روابط اجتماعی و... را برای امدادگر در پی داشته باشد که زنگ خطری برای خانواده این افراد و جامعه نیز محسوب میشود. معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از برگزاری نخستین سمپوزیوم تابآوری در جمعیت هلال احمر ابراز رضایت کرد و افزود: این همایش نشان از توجه جمعیت هلال احمر به حمایتهای روانی دارد که جمعیت هلال احمر فارس در میزبانی آن تلاش مطلوبی کرده است.
رفع تنشهای روانی از خانواده تا جامعه
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس نیز با حضور در افتتاحیه نخستین سمپوزیوم ملی تابآوری روانشناختی در سوانح به میزبانی جمعیت هلال احمر فارس اظهار کرد: جامعه سالم در پس خانواده سالم رقم میخورد و این سلامت در ابعاد روانشناختی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
سیده معصومه دستغیب بیان کرد: ورود کوچکترین استرس و اضطراب به محیط خانواده میتواند پیامدهای منفی داشته باشد که جامعه را نیز دچار تنش میکند.
دکتر دستغیب افزود: لازم است تا در بحث آموزش مهارتآموزی به کودکان در نظام آموزش و پرورش خود نگاهمان را جدیتر کنیم.
وی با ابراز رضایت از برگزاری این سمپوزیوم با تلاش جمعیت هلال احمر فارس و سایر دستاندرکاران گفت: حضور اساتید با تجربه و مشارکت دختران و پسران جوان در این همایش امیدوارکننده است تا شروعی برای کاهش استرس در زمان بحران در استان داشته باشیم.
تأثیر سمپوزیوم در افزایش فرهنگ آمادهسازی روانی
مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس نیز در حاشیه برگزاری این سمپوزیوم عنوان کرد: در بند 1 پیشگیری از مخاطرات طبیعی، بر افزایش و گسترش آموزش و آگاهی و فرهنگ ایمنی و آمادهسازی مسئولان و مردم تأکید شده است.حسن فیاضپور افزود: آمادهسازی و ارائه مطالب مفید در حوزه تقویت روانی افراد در زمان وقوع حوادث، امکان کمک و امداد بهتر را فراهم میکند و در تقویت قوای روانی آسیبدیدگان نیز تأثیر مطلوبی دارد. فیاضپور اضافه کرد: این مورد نشان از مسئولیت خطیری دارد که برای تحقق این امر، به عهده سازمانها است. وی تصریح کرد: در بند 4 سیاستهای کلی نیز بر بازسازی توانایی روانی آسیبدیدگان در مدیریت بحران تأکید شده است. فیاضپور با اشاره به اهمیت حمایتهای روانی از آسیبدیدگان در حوادث بیان کرد: برگزاری این سمپوزیوم به میزبانی هلال احمر فارس، فرصت مطلوبی برای ارائه راهکارهای لازم برای افزایش توان تابآوری حادثهدیدگان و بازماندگان بلایا است. وی معتقد است: خوشبختانه در فارس سازمانهای مردمنهاد فعالی بهویژه در حوزه بانوان وجود دارد که در زمان وقوع حوادث خوش میدرخشند و آموزشهای تابآوری میتواند در افزایش سطح عملکرد آنها مؤثر واقع شود.
حمایت از بخش روانی در حوادث
سمپوزیوم ملی تابآوری روانشناختی در سوانح و بلایا گامی در جهت ارتقای سطح روانشناختی خانواده و جامعه است که توسط جمعیت هلال احمر فارس با همکاری مؤسسه آموزش عالی فاطمیه و انجمن روانشناسان ایران شعبه فارس کلید خورد. ایدهپرداز و طراح برگزاری این سمپوزیوم با اشاره به تاریخچه وقوع حوادث و بلایا در زندگی انسان گفت: تاریخ این حوادث به بلندای عمر و پیدایش بشر است. فاطمهزهرا جعفری ادامه داد: کشور ما در شمار 10کشور حادثهخیز دنیا قرار دارد که در زمان وقوع حوادث دستخوش عوارض روانشناختی در کنار آسیبهای جسمی و مالی نیز میشویم.
وی با تأکیدبر بارهای مثبت این سمپوزیوم و تبعات آن بیان کرد: حوادث و بلایا در جوامع ناآماده پیامدهای روانی بدتری دارد و باید با افزایش تابآوری انسانها تحمل این حوادث را تسهیل کرد. جعفری معتقد است: از آنجا که امدادگران جمعیت هلال احمر در زمان وقوع حوادث همواره حاضر هستند برگزاری این سمپوزیوم میتواند آنها را در بعد روانی واکسینه کند تا بهدنبال آن، تابآوری را به حادثهدیدگان نیز انتقال دهند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین