[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۱۱۲
  • دوره جدید

طرز تهیه قیمه توماتیز ، روزنامه شیراز نوین

قیمه توماتیز یکی از انواع غذاهای محلی و خوشمزه کردی است که به قیمه کردی هم معروف است و بسیار سریع آماده می‌شود و روش پخت آن خیلی راحت است. برای آشنایی کامل و مرحله‌به‌مرحله طرز تهیه قیمه توماتیز در ادامه با ما همراه باشید.

 مواد لازم برای 4 نفر
گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم
گوجه‌‌فرنگی متوسط: ۸ عدد
پیاز متوسط: ۲ عدد
غوره تازه: یک‌دوم لیوان بزرگ
رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذا‌خوری
بادمجان: به‌مقدار دلخواه
کدو: به‌مقدار دلخواه
آب: ۱ لیوان بزرگ
ادویه قیمه: ۱ قاشق چای‌خوری
ادویه کاری: یک و نیم قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه: ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل قرمز: یک‌دوم قاشق چای‌خوری
زردچوبه: ۱ قاشق مربا‌خوری
روغن: به‌مقدار لازم
نمک: به‌مقدار لازم

 طرز تهیه
 مرحله اول
برای تهیه قیمه توماتیز کردی ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید و بعد یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن مایع در آن بریزید تا گرم شود، سپس پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا سبک شوند.
 مرحله دوم
بعد زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید و کمی تفت دهید تا پیازها طلایی رنگ شوند، سپس گوشت چرخ‌کرده را کمی ورز دهید تا موقع تفت دادن بافت آن باز شود.
 مرحله سوم
وقتی رنگ زردچوبه پخش شد گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید و با قاشق کامل بافت آن را جدا کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود و همه قسمت‌های آن تفت بخورد.
 مرحله چهارم
بعد نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، ادویه کاری و ادویه قیمه را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود و کامل به خورد گوشت رود و با هم ترکیب شوند.
 مرحله پنجم
سپس رب گوجه‌فرنگی را روی مواد بریزید و ۲ تا ۳ دقیقه خوب تفت دهید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن از بین برود، سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید.
 مرحله ششم
بعد گوجه‌فرنگی‌ها را تمیز بشورید و با رنده ریز رنده کنید و به ترکیب مواد اضافه کنید و تفت دهید، درب قابلمه را به‌شکل نیمه‌باز قرار دهید و حرارت را ملایم کنید.
 مرحله هفتم
ده دقیقه زمان دهید تا گوجه‌ها به اصطلاح بو بخورد و در نهایت خورشت خوشمزه و خوشرنگ‌تر شود، بعد از این‌که گوجه خوب تفت خورد آب را اضافه کنید.
 مرحله هشتم
بعد اجازه دهید تا آب بجوشد، وقتی آب شروع به جوشیدن کرد درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم اجازه دهید تا به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه خوب بپزد و جا بیفتد.
 مرحله نهم
در این فاصله بادمجان و کدوها را بشورید و پوست بگیرید و به‌شکل ورقه‌ای برش بزنید، بعد یک تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن مایع در آن بریزید.
 مرحله دهم
وقتی روغن گرم شد، به‌مقدار دلخواه از برش‌های بادمجان و کدو را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا سرخ شوند بعد آن‌ها برگردانید تا طرف دیگر هم خوب سرخ شود و سپس از روی حرارت بردارید.
 مرحله یازدهم
در ۱۵ دقیقه آخر پخت مخلوط مایع، غوره‌ها را اضافه کنید و اجازه دهید تا بپزند و طعم و مزه غوره‌ها به خورد مواد رود، بعد از پخت کامل قابلمه را از روی حرارت بردارید.
 مرحله دوازدهم
در این مرحله خورشت قیمه را در ظرف مناسب بکشید و بادمجان‌ها و کدوهای سرخ شده را در اطراف ظرف دور چین کنید و همراه با پلو زعفرانی و ترشی و سالاد سرو کنید.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی