گیاهان رقیقکننده خون را بشناسید، روزنامه شیراز نوین
مواد زاید و دفعی بدن اگر در خون بمانند باعث غلظت خون میشوند و مشکلات زیادی ایجاد میکنند، اما گیاهان و ادویههای متعددی وجود دارد که باعث رقیق شدن خون میشود و در مواقع نیاز می توان از آنها استفاده کرد.
منظور از تصفیه به طور معمول عبارت از پاکسازی خون از مواد مضر و خطرناک است. لازم به یادآوری است که در بدن انسان مواد غذایی و اکسیژن از طریق خون به تمام سلولهای بدن ارائه شده و مواد زاید و گاز کربنیک دفعی سلولها نیز توسط خون جمعآوری میشود. این مواد دفعی اگر در خون بمانند یا در بدن تجمع یابند، برای سلامتی فرد بسیار خطرناک خواهند بود. خوشبختانه در حین عبور خون از کلیه و کبد، مواد مضر آن جدا شده و توسط ادرار و مدفوع به خارج از بدن منتقل می شود.
میزان غلظت خون برای حفظ سلامت اهمیت دارد. اگر خون به آسانی لخته شود ناراحتیهایی مانند حمله قلبی را به وجود میآورد و در صورت لخته نشدن خون، ناراحتیهایی مانند مشاهده خون در ادرار، خون دماغ، خونریزی شدید در دوران قاعدگی را به همراه دارد. اگر خون به اندازه کافی لخته نشود و فرد نیاز به عمل پیدا کند یا در حادثهای مجروح شود، با از دست دادن خون بیش از حد با مشکل جدی روبهرو خواهد شد.
یک نوع رقیق کننده خون، مادهای به نام سالیسیلات (Salicylates) است که مانع جذب ویتامین K در بدن میشود. ویتامین K نقش مهمی در لخته شدن خون در بدن دارد. یکی از معروفترین رقیق کنندههای خون آسپرین است، اما بیشتر مواد غذایی مانند طعم دهندهها و مواد نگه دارنده نقش سالیسیلات را دارند. مواد غذایی که سرشار از این ماده است شامل ادویه، میوه، میوه خشک، میوه مغزدار، مواد طعم دهنده و نگه دارنده است.
گیاهان و ادویههای رقیق کننده خون
گیاهان و ادویههای سرشار از سالیسیلات
پودر کاری، پودر فلفل قرمز، زنجبیل، دارچین، شوید، آویشن، مرزنگوش، زردچوبه، شیرین بیان، کلم، نعناع، سیر، پیاز، روغن زیتون، کلم بروکلی، گل کلم، کاهو
میوههای مؤثر در رقیق کردن خون
میوههای سرشار از سالیسیلات
کشمش، آلو، گیلاس، زغال اخته، انگور، توت فرنگی، نارنگی، پرتقال
سالیسیلات موجود در مواد دیگر
مواد دیگری که سالیسیلات دارند عبارتند از:
آدامس، عسل، سرکه
منابع ویتامین E کدامند؟
اسید چرب امگا3 موجود در ماهی چرب و ویتامین E رقیق کننده طبیعی خون است.
منابع خوب ویتامین E عبارتند از:
بادام درختی، گردو، فندق، بادام زمینی، پسته، روغن ذرت، روغن بادام زمینی، روغن آفتابگردان، روغن نخل، روغن کنجد، نخود، عدس، برنج، گندم، لوبیا، جو
باید توجه داشته باشید هر فردی نیاز به غذاهای رقیق کننده خون ندارد. به عنوان مثال افرادی که داروهای ضدلخته شدن مصرف میکنند نباید از این نوع مواد غذایی زیاد استفاده کنند، زیرا میتواند به فرد آسیب جدی برساند. قانون مهمی که باید برای رقیق کردن خون به آن توجه کرد، کاهش مصرف پروتئین حیوانی و چربی است.
همانطور که گفته شد، مواد غذایی حاوی سالیسیلات، اسید چرب امگا3، میزان بالای ویتامین E و آنتی بیوتیکها رقیق کننده طبیعی خون به حساب میآیند. البته اگر داروی رقیق کننده خون مصرف میکنید بهتر است قبل از مصرف هر نوع گیاه یا ادویه برای رقیق کردن خون، با پزشک مشورت کنید.اگر قرار است عمل شوید، جراح را از داروهایی که مصرف میکنید آگاه کنید، زیرا در بیشتر موارد مصرف هر نوع دارو یا گیاه یا ادویه دارویی را ٢هفته قبل از جراحی باید متوقف کرد.
گیاهان و ادویههای رقیق کننده خون
گیاهان یا ادویه مفید برای رقیق کردن خون عبارت است از:
دارچین: این ادویه رقیق کننده خون است و میتواند گردش خون را افزایش دهد.
شوید: اگرچه این گیاه به عنوان رقیق کننده چندان مطرح نیست، مصرف زیاد آن همزمان با برخی داروها میتواند واکنش ایجاد کند.
سیر: قرنهاست که از این گیاه رقیق کننده خون به علت خاصیت درمانی که دارد استفاده میشود. زمانی که سیر خام خورده میشود خون را رقیق کرده و در نتیجه، جریان خون را تسهیل میکند. همچنین با تولید اکسید نیتریک، به گشادی رگهای خونی و حل شدن لختههای خون کمک می کند.
ریشه شیرین بیان: این گیاه نیز رقیق کننده خون است.
جینکوبیلوبا: جینکوبیلوبا علاوه بر افزایش گردش خون، مانع از لخته شدن خون می شود.
زنجبیل: اگرچه از این گیاه بیشتر برای رفع حالت تهوع استفاده میشود، رقیق کننده قوی خون نیز به حساب میآید.
چای کوهی: این گیاه در صورت مصرف با برخی داروها به حد خطرناکی باعث رقیق شدن خون می شود.
چای سبز: ترکیب EGCG چای سبز غلظت خون را رقیق و ثابت نگه میدارد و دیواره رگها نرم و انعطافپذیر، عروق باز و جریان گردش خون منظم میشود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین