مواد غذایی برای تقویت سیستمایمنی بدن، روزنامه شیراز نوین
پاییز فصل آنفلوآنزا و سرماخوردگی است پس با تقویت سیستم ایمنی بدن به کمک مواد غذایی بسیار مغذی میتوانید از پاییز بدون بیماری لذت ببرید.
به گزارش مشرق، با شروع فصل پاییز و سرد شدن هوا احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزای فصلی افزایش مییابد، به همین خاطر از زمانهای قدیم ابن سینا و متخصصان طب سنتی بر روی تغذیه صحیح و مصرف برخی از خوراکیها تأکید داشتند. امروزه نیز اطبا با نگاهی به توصیههای طب سنتی این دستورالعملها را برای جلوگیری از بیماری در فصل پاییز مفید میدانند. در این بخش به معرفی مواد غذایی میپردازیم که با مصرف آنها میتوانید پاییز را سالم و به دور از بیماری سپری کنید.
اسفناج
حتی اگر اسفناج به اندازهای که اکثر افراد تصور میکنند آهن نداشته باشد، باز هم به دلیل داشتن کلروفیل که خاصیت ضد سرطانی دارد یک غذای عالی است و باید در رژیم غذایی شما گنجانده شود. همچنین اسفناج التهاب را کاهش داده و به دلیل داشتن مقدار زیادی روی زخمها را بهبود میبخشد.
انار
اناربه دلیل داشتن خاصیت آنتیاکسیدانی به کاهش التهاب در بدن کمک میکند. آب میوه حاصل از این میوه دارای بیش از ۱۰۰ ماده مغذی است که به طور طبیعی با سرطان مقابله میکند.
گردو
گردو سرشار از مواد معدنی مانند منیزیم، منگنز، روی و اسیدهای چرب امگا ۳ است که معمولاً «چربی سالم» نامیده میشود و نقش مهمی در کاهش کلسترول بد و حفظ سلامت سیستم عصبی دارد. چربی خوب با تقویت عملکرد سلولهای ایمنی که در تولید آنتیبادیهای ضد بیماری نقش مهمی دارند، سیستم ایمنی بدن را بهبود میبخشد.
گل کلم
اگر نیاز به جذب ویتامین «ث» دارید، گل کلم را به صورت خام مصرف کنید زیرا سرشار از فیبر است و به هضم غذا و جذب ویتامین «ب» نیز کمک میکند.
کلم پیچ
کلم پیچ به دلیل وجود فلاونوئیدها و خاصیت ضد التهابی، ضد دیابت، ضد سرطانی که دارد مصرف آن در پاییز توصیه میشود. همچنین این سبزیجات برگ دار غنی از ترکیبات ارگانیسم گوگرد است که برای سلامت روده اهمیت دارند.
سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین منبع عالی بتاکاروتن است که در غذاهای نارنجی رنگ یافت میشود. بدن پروویتامین (مادهای که به ویتامین تبدیل میشود) را به ویتامین آ تبدیل میکند که به تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین سلامت چشم و پوست کمک میکند و آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد را کاهش میدهد. درباره اهمیت این مورد همین بس که بگوییم شما با مصرف سیب زمینی شیرین پوست را به عنوان یکی از مهمترین محافظان بدن در برابر عفونت تقویت میکنید.
سیر و پیاز
سیر و پیاز خاصیت ضد التهابی دارند و سرشار از فیبر هستند. با خرد شدن سیر، آنزیمی به نام آلیسین آزاد شده که دارای خاصیت ضد ویروسی و ضد میکروبی است. توجه داشته باشید که سیر را بهصورت خام مصرف کنید.
تره فرنگی
تره فرنگی منبع عالی منگنز و ویتامین «ک» است. برخی مطالعات نشان داده که ویتامین «ک» میتواند به تقویت استخوانها و کاهش التهاب کمک کرده و عملکردهای مختلف سلولی را تنظیم کند. برخی پروتئینها که به لخته شدن خون کمک میکنند به عملکرد ویتامین «ک» بستگی دارند.
بروکلی
کلم بروکلی سرشار از سولفورافان و ویتامین «ای» است که میتواند در برابر برخی از سرطانها از بدن محافظت کرده و همچنین خطر بیماری قلبی و التهاب را کاهش میدهد. مطالعات حیوانی نشان میدهد که کلم بروکلی ممکن است حاوی پروتئینهای خاصی باشد که به تنظیم سلولهای سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
فلفل دلمهای قرمز
فلفل دلمهای قرمز یک غذای فوق العاده است و حاوی ریز مغذیهایی مانند پروتئین، کربوهیدراتهای مفید، ویتامینها و مواد معدنی است. یک فنجان فلفل دلمهای قرمز حاوی مقدار بیشتری بتاکاروتن نسبت به سایر فلفل دلمهها است و ۱۵۷درصد از مقدار توصیه شده ویتامین «ث» روزانه را تأمین میکند.
مرکبات
تمام مرکبات برای سلامتی مفید و غنی از ویتامین «ث» و فیبر هستند. مرکبات باید به شکل طبیعی خود و نه آب آن مصرف شود زیرا در این صورت تمام فیبر آن از بین میرود و تنها چیزی که باقی میماند قند است. ویتامین «ث» به مبارزه با رادیکالهای آزاد بدن کمک کرده و از متابولیسم پروتئین و عملکرد ایمنی بدن پشتیبانی میکند.
کلم بروکسل
کلم بروکسل به دلیل داشتن فیبر و بسیاری از ویتامینها، از جمله ویتامین «ث» و مواد معدنی برای سلامت خون و استخوانها مهم است زیرا آنها سرشار از ویتامین «ک» و پر از آنتیاکسیدان هستند، که ممکن است به کاهش آسیب سلول در بدن کمک کند.
قارچ
برخی افراد تصور میکنند قارچ سفید هیچ خاصیت غذایی ندارد اما دارای فیبر، پروتئین، ویتامینهای گروه «ب»، سلنیوم، پتاسیم و مس و سرشار از ویتامین «د» است.
خرمالو
خرمالو، حاوی فیبر و منبع خوبی از ویتامین «ث» است و به رشد، ترمیم سلولها و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. خرمالوها منبع خوبی از ویتامین «آ» هستند که در حمایت از سیستم ایمنی بدن اهمیت دارد.
انجیر
انجیر تازه به راحتی در فروشگاهها یافت نمیشود زیرا ماندگاری کمی دارد. این میوه منبع خوبی از پتاسیم، فیبر، کلسیم و منگنز است که به کنترل فشار خون کمک میکند. حتماً این میوه را به شکل طبیعی خود مصرف کرده تا ویتامین «ث» و سایر آنتیاکسیدانهای موجود در آن را از دست ندهید، انجیر خشک قند زیادی دارد.
سیب
سیب به دلیل داشتن آنتیاکسیدان خطر ابتلا به برخی سرطانها، بیماریهای قلبی عروقی، آسم و دیابت را کاهش میدهد و به از بین بردن مواد سرطان زا از بدن کمک میکند.
گلابی
گلابی سرشار از آنتیاکسیدان، فلاونول، کاروتنوئید، ویتامین «ث»، «ک» و مس است که همه آنها به بدن کمک کرده تا از آسیب رادیکالهای آزاد به سلولها و اشعه خورشید جلوگیری کنید. آنتیاکسیدانها و همچنین پتاسیم بیشتر در پوست میوه قرار دارد. فیبر موجود در گلابی، این میوه را برای سلامت روده ایدئال میسازد.
قره قاط
قره قاط تازه به دلیل داشتن ویتامین «ث» و آنتیاکسیدان سلامت دستگاه ادراری را تقویت کرده، همچنین مطالعات اخیر نشان میدهد که این میوه به دلیل عملکرد آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی سیستم ایمنی و قلبی عروقی بدن را بهبود میبخشد.
لوبیا سبز
لوبیای سبز تازه مملو از مواد مغذی، ویتامین «آ»، ویتامین «ک» است که استخوانها را تقویت کرده و به دلیل محتوای بالای کاروتنوئید، از سیستم ایمنی بدن پشتیبانی میکند. کاروتنوئیدها آنتیاکسیدانهای مهمی هستند که ممکن است از قلب محافظت و خطر بیماریهای قلبی و سرطان را کاهش دهد. یک فنجان لوبیا سبز حاوی حدود ۱۵۵درصد مقدار روزانه مورد نیاز است.
کدو تنبل
کدو تنبل به طور طبیعی شیرین است و به دلیل داشتن پتاسیم، ویتامین «آ» و «ث» سلامت چشم، کلیهها، ماهیچهها و قلب را بهبود میبخشد و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. بتاکاروتن همچنین میتواند به صافی و کند شدن روند پیری پوست کمک کند.
آناناس
آناناس مملو از ویتامین «ث» و بروملین است و به کاهش مشکلات سینوسی و خلاص شدن از سیتوکینها که سلولهای ایمنی التهابی هستند کمک میکند.
برگ چغندر
یک فنجان برگ چغندر تقریباً به اندازه بیش از سه برابر مقدار توصیه شده روزانه ویتامین «ک» به بدن میرساند که طبق مطالعات انجام شده ممکن است برای سلامت قلب و عروق و متابولیسم استخوان مهم باشد. نمک به چغندر اضافه نکنید، زیرا یک فنجان آن تقریباً ۵ درصد از میزان مجاز روزانه نمک بدن را تأمین میکند.
چغندر
چغندر به دلیل داشتن بتائین، آمینو اسید برای سلامت کلیه و کبد مفید است و میتواند التهاب و کلسترول بد را کاهش دهد. برخی تحقیقات نشان میدهد که چغندر از تجمع هموسیستئین در خون جلوگیری کرده و میتواند به محافظت از قلب کمک کند چرا که سطح بالای هموسیستئین خطر بیماری قلبی را افزایش میدهد.
نخود سبز
نخود سبز منبع عالی آهن و فولات است و به تکثیر سلولهای ایمنی کمک میکند، به ویژه هنگامیکه مجبور به مبارزه با عفونت هستند. فولات ممکن است از تغییرات DNA جلوگیری کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. کمبود فولات در برخی از مطالعات حیوانی، ایمنی بدن را مختل میکند.
هویج
هویج به دلیل داشتن مقدار زیادی ویتامین «آ» به تقویت بینایی و کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک میکند. همچنین هویج سرشار از فیبر، آنتیاکسیدان، پتاسیم و ویتامین «ث» است و دندانها و لثه را تمیز میسازد
تمشکها
تمشک به دلیل داشتن قند کم، فیبر و آنتیاکسیدان فراوان، منگنز و بسیاری از ویتامینها، مواد معدنی، فلاونوئیدها، پلی فنولها و اسید الاژیک با سرطان مقابله میکند.
کدو
کدو به دلیل داشتن ویتامین «آ» و مواد مغذی فراوان برای سلامت سیستم ایمنی مهم است.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین