پرسپولیس، استقلال و تراکتور با ۲۳ پرونده!، روزنامه شیراز نوین
ورزش سه: دبیرکل فدراسیون فوتبال میگوید سه باشگاه پرهوادار ایران، 23پرونده باز مالی در فیفا دارند.
علیرضا اسدی دبیرکل فدراسیون فوتبال در نشست خبری که در فدراسیون فوتبال برگزار شد، درباره موضوعات مختلفی صحبت کرد که مشروح آن در ادامه میآید:
باشگاهها شرکت مستقل هستند
در پی مسائلی که در هفتههای گذشته ذهن هواداران به فوتبال را مشغول کرده است، باید اطلاع رسانی به دوستداران فوتبال منتقل شود تا شرایط خوبی ایجاد شود. موضوعی که دغدغه دوستان است، بحث پروندههایی است که از طرف باشگاهها در فیفا و ای اف سی مطرح است. اگر یک تعریفی در مقدمه داشته باشیم، باشگاهها به عنوان یک شرکت خصوصی و کاملاً مستقل هستند و فیفا آنها را مستقل میداند. به این ترتیب مسئولیتها در حوزههای داخلی و بین المللی با ساختار حقوقی خودشان است و مسئولیتها نیز به ساختار مدیریتی باز میگردد که هیئت مدیره و مدیرعامل در رأس آن حضور دارد. سیاست گذاری و اجرا و همه مسئولیتها با این افراد است. فدراسیون نیز نماینده این ساختارها به حساب میآید و نقش ناظر و هشداردهنده را دارد و سعی میکند که همیشه بی طرف باشد. البته فدراسیون کمک میکند باشگاهها از مشکلات آگاه باشند، اما این موضوع وظیفه ما نیست. فیفا و دادگاه حل اختلاف در ابتدا با فدراسیون مذاکره میکند و فدراسیون پس از آن مشخصات باشگاه و مسئولان بین الملل را معرفی میکند تا فیفا به طور مستقیم با باشگاهها ارتباط برقرار کند. همچنین یک پیوست از نامههایی که به باشگاهها میرود برای ما ارسال میشود.
میخواهیم از منافع فوتبال دفاع کنیم
رسیدگی به هر پرونده زمان خاص خود را میبرد که فدراسیون در جریان این پرونده قرار نمیگیرد. مگر اینکه یک حکمی از طرف ساختار بینالمللی به طور همزمان به باشگاه و فدراسیون برسد. ما نیز برای اینکه حساسیت موضوع را بیشتر کنیم، سعی میکنیم که ساختارهای مرتبط از جمله سازمان لیگ، کمیته انضباطی و... ارسال کنیم تا این پنج ساختار بتوانند از منافع باشگاه و کشور دفاع کنند. نمیخواهم در جزئیات پروندههای باشگاهها وارد شوم و بگویم که چه افرادی در چه پروندههایی درگیر هستند زیرا اکنون زمان آن نیست.
5میلیون دلار بدهکاریم
در حال حاضر برای اینکه هشدار اساسی به باشگاهها بدهیم، باید بگویم 19باشگاه و 52پرونده باز داریم. حدوداً نزدیک به 5میلیون دلار درخواستهایی است که باشگاهها باید به آن رسیدگی کنند. هر فردی شکایت خود را به سازمان بین المللی میدهد و این افراد از طریق فدراسیون با باشگاهها ارتباط برقرار میکنند. این دادگاهها مستندات دو طرف را جمعآوری میکنند و در اکثر موارد باشگاههای ما به دلیل مشکلات مالی، متهم شناخته میشوند. مدیران حال حاضر باشگاهها میراث دار مشکلات مدیران قبلی هستند و مدیران در تله بدهکاریها گرفتار میشوند. یک فرصتی به باشگاهها داده میشود تا بتوانند هزینهها را پرداخت کنند یا اینکه از خود دفاع کنند که در اکثر موارد باشگاهها نمیتوانند از خود دفاع کنند.
فدراسیون تهدید نشده است
اگر باشگاهها در دفاع موفق نباشند، اولین جریمه بسته شدن پنجره نقل و انتقالات است. در مرحله بعدی اگر باشگاه مربوطه کاری انجام ندهد، کسر امتیاز میشود و در ادامه این اتفاقات، سقوط به دسته پایینتر حکم بعدی خواهد بود. در تمام این احکامی که معمولاً صادر میشود، به فدراسیون هشدار داده میشود که مواظب این اتفاقات باشید. هر چند برخی میگویند فدراسیون تهدید شده، اما من این موضوع را رد میکنم. اما اگر فرآیندها به این صورت ادامه پیدا کند، فدراسیون تصمیم میگیرد که یک عضو را از چرخه مسابقات حذف کند تا این مشکلات دامن کل ساختار فوتبال را نگیرد. فدراسیون متولی است و این صلاحیت را دارد اما نمیگذاریم کار به اینجا برسد. ما اصلاً در شرایط تعلیق نیستیم و معمولاً در انتهای هر حکم مینویسند که چه آیندهای در انتظار افرادی است که جریمه را انجام نمیدهند. با دانستن قانون ما آرامش میگیریم تا استرس نداشته باشیم. اگر تهدیدی نیز باشد با عقلانیت و منطق مداخله خواهیم کرد.
پرسپولیس 11 پرونده باز دارد
از این 52نفر که شامل بازیکنان و مربیان میشوند، 10نفر در مراحل اولیه هستند و هنوز در بحث مستندسازی هستند. 32پرونده به حکم رسیده است و مابقی نیز در حال بررسی است. باشگاه پرسپولیس 11پرونده باز دارد که بعضی از آنها به حکم رسیده است. یک جلسه با باشگاهها گذاشته شده و مدیرعامل باشگاه پرسپولیس دکتر طاهری با تاج جلسهای گذاشتند. دکتر طاهری گفت که مسئول حقوقی آنها با فیفا صحبت کرده و 3 یا 4پرونده را حل کرده است.
تراکتورسازی 7 پرونده باز دارد
تراکتورسازی دومین باشگاه است که 7پرونده باز دارد. اگر بخواهیم درباره جزئیات صحبت کنیم، بحث طولانی میشود و میخواهیم بدانیم کدام باشگاه درگیر چه تعداد پرونده است. ما میخواهیم در این نشست خبری درباره کلیات صحبت کنیم. زیرا جزئیات برای مردم جذاب نیست و مدیران باید رسیدگی کنند.
استقلال 5 پرونده باز دارد
استقلال نیز باشگاهی است که 5پرونده باز دارد و پس از استقلال نیز پدیده با 4پرونده باز، در رتبه بعدی قرار دارد. سیاه جامگان و راه آهن نیز 4پرونده باز دارند. ما تلاش کردیم برای باشگاه راه آهن اهمیت این موضوع را منتقل کنیم و با مدیرعامل باشگاه نیز جلسه گذاشتیم. فرآیندی را با آنها طی کردیم تا به آنها کمک کنیم؛ اما خود آنها اهمیتی به این پروندهها نمیدهند. باشگاه راه آهن به دلیل تغییر و تحولی که رخ داده از این موضوع آگاهی نداشت و مدیرعامل و مسئول حقوقی در جریان نبودند. صورت مسئلهای تنظیم شد و مقرر شد با سرعت پیگیری کنند. باشگاه استقلال خوزستان و ملوان نیز 2پرونده باز دارند.
نامه کسر امتیاز ملوان آمده است
درباره ملوان انزلی بحث کسر امتیاز مطرح است اما آنها زمان دارند که بتوانند سیستم را تغییر دهند و جریمه را پرداخت کنند. اکنون به من گفتند که یک نامه آمده که من آن نامه را نخواندم. ملوان یک نامه قطعی دارد اما هنوز معلوم نیست که اعمال شود یا نه زیرا هنوز فرصت دارد. استقلال اهواز، صبای قم، سپاهان و شاهین بوشهر نیز یک پرونده دارند. از شاهین بوشهر امتیاز کم کردیم و این تیم منحل شده است. تیم منحل شده باید مراحل قانونی طی کند و ما نیز باید این موضوع را به دادگاه بینالمللی اثبات کنیم.
مدیران زودتر ورود کنند
شهرباران، پاس همدان، نفت تهران، نفت مسجد سلیمان، برق شیراز و فولاد یزد دیگر باشگاههایی هستند که یک پرونده باز دارند. ما به مدیران توصیه میکنیم که سریعاً در این موضوع ورود کنند تا خدای ناکرده عواقب بدی نداشته باشد.
پول فوتبال را نمیدهند
قوانین در فوتبال یکی است اما در بحث اجرا شرایط اجتماعی تأثیرگذار است. ما متناسب با شرایط اجتماعی و بحث نقدینگی که داریم باید تصمیم بگیریم. وقتی از دوگانگی در اجرا صحبت میکنیم، باید شجاعانه درباره شرایط صحبت کنیم. مهمترین عنصری که درآمد باشگاهها را ایجاد میکند، حق پخش است. اگر یک فوتبال درست و قاعده مند میخواهیم که برای همه مردم ایران شادی بیاورد، برای تولید این کالا نیاز به منابع مالی داریم. منابع مالی از کجا به دست میآید؟ اگر خود ما نتوانیم یک علم را تولید کنیم، از جایی که بلد است آن را میگیریم. در دنیا تبلیغات محیطی و حق پخش مهمترین منابع مالی است. تبلیغات محیطی در اختیار سازمان لیگ است و به فدراسیون مربوط نیست. طبق اطلاع ما تا به امروز 20میلیارد درآمد داشتند که آن نیز بین باشگاهها توزیع شده است. اما اینکه ما فوتبال را به عنوان یک کالای اجتماعی تولید میکنیم و نمیتوانیم پول آن را بگیریم، بسیار با اهمیت است. وقتی یک سریال تولید میشود، حقوق این افراد پرداخت میشود. همه اعضای فوتبال برای تولید یک مسابقه فوتبال تلاش میکنند و البته برنامههای کناری فوتبال نیز تولید است که ارزش افزوده دارد. سؤال من این است که سهم فدراسیون فوتبال و فوتبال ایران چیست؟ چه کسی رسیدگی میکند؟ ما نزدیک به 70درصد منابع را برای تولید فوتبال نداریم. باشگاهها میگویند ما یک هنر ورزشی را به نمایش میگذاریم که اکثریت از آن لذت میبرند؛ اما چرا به ما چیزی نمیدهند؟ وقتی پاسخ این سؤال را نداریم، باشگاهها دچار بحران میشوند و این موضوع تناقض در اجراست که ما مدیران را ناکارآمد میبینیم. افرادی که بیشترین انتقاد را میکنند و متولی پرداخت پول هستند، سکوت میکنند تا فوتبال این درآمد را از دست بدهد و خروجی آن میشود چیزی که میبینیم. دوگانگی اینجا ایجاد میشود. فکر نکنید مدیران خارج از کشور از مدیران ما خیلی باهوشتر و متعهدتر هستند! در دنیا همواره مدیران ایران نفرات اول هستند. زیرا در خارج سیستم به تعهدات عمل میکند اما در ایران این اتفاق رخ نمیدهد؛ زیرا متولیان پول را پرداخت نمیکنند و ما دچار مشکل میشویم. اگر ما بحثهای انضباطی را اجرا نکنیم و همین حداقلها را انجام ندهیم، وضعیت از این نیز بدتر میشود. به همین دلیل ما مجبوریم یک سری برخوردها را انجام دهیم.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین