[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۷۵۴
  • دوره جدید

طرز تهیه مربای گیلاس، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 15 دقیقه
 زمان پخت: 60 دقیقه

 مواد لازم
گیلاس قرمز یا سیاه: 1 کیلوگرم
شکر: 7 پیمانه
وانیل خالص: یک هشتم قاشق چای‌خوری
آب لیمو تازه: چند قطره(اختیاری)

هر سال با شروع فصل پخت مربا یعنی فصل تابستان کسانی که علاقه به تهیه مربای خانگی دارند هر از گاهی دست به کار می‌شوند تا نوعی از مربای تابستانه را تهیه کنند که هر کدام طعم و مزه دلچسب و خوشمزه‌ای دارند. مرباهایی که در فصل تابستان می‌توانیم درست کنیم بسیار متنوع هستند که از بین آن‌ها می‌توانیم به مربای آلبالو، مربای پوست هندوانه، مربای توت فرنگی، مربای گل محمدی، مربای هلو، مربای گیلاس (cherry jam) و .. اشاره کنیم که بیشتر با اسم‌شان آشنا هستیم.
مربای گیلاس یکی از مرباهای محبوب و دوست داشتنی است که علاوه بر سرو در وعده صبحانه می‌توانیم دسر و شیرینی‌های خوشمزه با آن تهیه کنیم و یا ‌اینکه برای تزیین‌شان مربای گیلاس خوشمزه را به کار ببریم.
حالا در ادامه می‌خواهم روش تهیه مربای گیلاس خانگی را به شما آموزش بدهم که اگر فوت و فن تهیه مربای گیلاس را به خوبی رعایت کنید مربای خوشمزه و بی عیب و نقصی را می‌توانید سرو کنید و از خوردنش لذت ببرید.

 طرز تهیه 
 مرحله اول
گیلاس را بشویید و هسته آن را با استفاده از وسیله‌ای خارج کنید. سعی کنید ‌این کار را به طوری انجام دهید که گیلاس له نشود (وسایل پیشنهادی برای خارج کردن هسته می‌تواند نی، ماسوره ساده قنادی، دسته قاشقی کوچک و ... باشد)
 مرحله دوم
گیلاس را در قابلمه مناسب و نسبتاً بزرگی با توجه به حجم گیلاس بریزید و لابه‌لای آن شکر بریزید. گیلاس را در یخچال قرار دهید تا بین 12 تا 24 ساعت استراحت کند و آب بیاندازد.
 مرحله سوم
گیلاس را پس از استراحت روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
 مرحله چهارم
کف سفید ‌ایجاد شده بر روی مربای گیلاس را به وسیله کفگیر یا قاشق از مربا جدا کنید (گرفتن کف مربا باعث شفاف شدن مربا خواهد شد).
 مرحله پنجم
مربا باید به اندازه‌ای بجوشد تا قوام مناسب آن به‌دست آید و برای ‌اینکه بدانید قوام مناسب برای مربای گیلاس چگونه است بهتر است مقداری از شهد مربا را در آب سرد بریزید، اگر به گونه‌ای بود که به راحتی در آب حل نشد و کمی ‌حالت سفت و منسجم به خود گرفت نشانه قوام مناسب است.
 مرحله ششم
مربا را پس از قوام آمدن از روی حرارت بر دارید و وانیل و آب لیمو را اضافه کنید. پس از خنک شدن مربا را داخل ظرف شیشه‌ای در‌دار بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

 نکات کلیدی 
 اگر پس از امتحان قوام مربا حس کردید شهد بیش از حد سفت است ‌این نشانه زیاد بودن شکر مربا است و باعث شکرک زدن خواهد شد، پس آن را به وسیله مقدار کمی ‌آب جوش رقیق کنید و حتماً به آن چند قطره آب لیمو یا مقداری جوهر لیمو بیافزایید تا شکرک نزند.
 هیچ گاه شکرک‌های دور ظرف را با مربا مخلوط نکنید که باعث شکرک زدن می‌شود و اگر می‌خواهید دور ظرف تمیز باشد و احیاناً شکر دور ظرف نسوزد آن را به وسیله قلم مویی مرطوب از ظرف جدا کنید.
 استفاده از شکر برای تهیه مربا بهتر از قند است چرا که قند مربا را کدر و تیره می‌کند.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی