زرده تخممرغ و تأثیر آن بر بدن!، روزنامه شیراز نوین
زرده تخممرغ حاوی ویتامینهای غنی است که میتواند مو را در مقابل آسیب بیشتر مقاوم سازد.
تخممرغ از جمله مواد غذایی است که بسیار غنی از مواد مفید به خصوص برای کودکان است. همان طور که هر مادهای هم مزیتی برای بدن دارد هم عیبی، تخممرغ از این قاعده مستثنی نیست. در این مقاله مزایا و معایب تخممرغ را مطالعه کنید.
فواید تخممرغ برای سلامت چشم
تخممرغ حاوی لوتئین و زیگزانتین و آنتیاکسیدانهایی است که میتواند سلامت چشم را تضمین کند. یکی از فواید تخممرغ، کمک آن به حفظ سلامت چشم است. مواد مختلفی هستند که میتوانند در فعالیتهای دژنتراتیو در چشم ما تأثیر بگذارند. دو تا از این مواد لوتئین و زیگزانتین هستند که از جمله آنتیاکسیدانهایی هستند که در شبکیه چشم ساخته می شوند.
مطالعات نشان میدهد مصرف مقادیری از این مواد مغذی میتواند تأثیرات قابل توجهی در جلوگیری از خطر بروز آب مروارید و دژنراسیون ماکولا که دو تا از رایجترین اختلالات چشمی هستند بگذارد. زرده تخممرغ در واقع حاوی مقادیر زیادی از لوتئین و زیگزانتین است. در یکی از مطالعات ما زرده تخممرغ توانست ظرف مدت ۴ تا ۵هفته میزان لوتئین خون را تا ۵۰-۲۸درصد و مقدار زیگزانتین را تا ۱۱۴ - ۱۴۲درصد افزایش دهد. تخممرغ همچنین ویتامین A زیادی در خود دارد و میتواند سطح ویتامین A بدن را افزایش دهد. کمبود این ویتامین در بدن باعث نابینایی است.
یکی از فواید تخممرغ سطح بالای پروتئینها و اسیدآمینههای ضروری موجود در آن است.
پروتئینها بلوکهای ساختمانی اصلی در بدن هستند. آنها در تمام بافتها و مولکولها برای بهبود ساختار و عملکرد فعالیت میکنند. پروتئین کافی در مواد غذایی بسیار توصیه میشود. مطالعات نشان میدهد در حال حاضر افراد سطح پروتئین کمی در طول روز دریافت میکنند و تخممرغ یک منبع غنی از پروتئین است. یک تخممرغ بزرگ حاوی ۶گرم پروتئین است.
این ماده غذایی تمام اسیدآمینههای ضروری را در خود دارد. بنابراین میتواند به تنهایی اثر بسیار خوبی در بهبود عملکرد بدن ما داشته باشد. پروتئین کافی میتواند باعث کاهش وزن بوده و باعث افزایش توده عضلانی شوند. به علاوه، پروتئینهای تخممرغ دلیل کاهش فشار خون و بهینه سازی سلامت استخوانهاست.
فواید زرده تخممرغ برای پوست
اول صورت خود را بشویید و با ملایمت خشک کنید. بعد یک زرده تخممرغ روی پوست گذاشته و اجازه دهید برای حدود پنج دقیقه بماند تا نیمه خشک شود. بعد با آب گرم آن را بشویید.
در صورت خشک بودن پوست، یک زرده تخممرغ را با یک قاشق چایخوری عسل مخلوط کرده، اول صورت خود را شسته و خشک کرده و بعد این مخلوط را روی صورت خود بگذارید. ۱۰ تا ۱۵دقیقه صبر کرده و بعد صورت خود را با آب بشویید.
برای پوستهای خشک، یک زرده تخممرغ را با یک قاشق غذاخوری خامه غلیظ و یک قاشق غذاخوری آب هویج مخلوط کنید. این ماسک را روی صورت گذاشته و ۱۰دقیقه صبر کنید و بعد با آب گرم صورت را بشویید.
فواید زرده تخممرغ برای مو
زرده تخممرغ حاوی ویتامینهای غنی است که میتواند مو را در مقابل آسیب بیشتر مقاوم سازد.
زرده تخممرغ فواید بسیاری برای مرطوب کردن موهای خشک دارد و میتواند برای رشد موهای شما، ماده فوقالعادهای باشد؛ زیرا ترکیب مناسبی از ویتامینهای مفید در آن وجود دارد.
ویتامینهای A و E، بیوتین و فولات، تنها برخی از مواد مغذی هستند که با رشد مو و درخشش آن مرتبط هستند.
زرده تخممرغ برای کبد
عقیده عموم بر این است که زرده تخممرغ به علت کلسترول باعث افزایش چربی کبد میشود، اما باید گفت مصرف منظم و به اندازه تخممرغ و زرده آن، تأثیر بدی در این موضوع ندارد. اما افرادی که کبد چرب دارند، بهتر است در مصرف آن احتیاط کنند.
فواید زرده تخممرغ برای کودکان
زرده تخممرغ در تقویت استخوانها و رشد کودکان تأثیرگذار است. از جمله مواد مغذی موجود در زرده تخممرغ برای کودکان میتوان به ویتامین ب، مؤثر در رشد هوش و عملکرد مغز، پروتئین، اسیدهای چرب امگا۳ برای رشد کودک در مراحل اولیه زندگی، فولات، برای حفظ و نگهداری سلولهای جدید اشاره کرد.
تخممرغ و سرطان سینه
نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۰۳ در دانشگاههاروارد انگلیس انجام شد، نشان میدهد نوجوانانی که روزانه ۳عدد تخممرغ مصرف میکنند در سنین بزرگسالی کمتر به سرطان سینه مبتلا میشوند. در سال ۲۰۰۵ پژوهشهای دیگری انجام شد و محققان ثابت کردند زنانی که در هفته ۶عدد تخممرغ میخورند، ۴۴درصد کمتر از زنانی که در هفته ۲عدد یا کمتر تخممرغ میخورند به سرطان سینه مبتلا می شوند.
مضرات زرده تخممرغ
افراط در مصرف هر نوع ماده غذایی ممکن است مشکلاتی ایجاد کند. زرده تخممرغ از جمله مواد غذایی مفیدی است که به طور طبیعی ضرری برای بدن نداشته و به شرط افراط نکردن در مصرف آن، میتواند در بدن به مواد غنی و سودمندی تبدیل شود.
البته توصیه میشود زرده تخممرغ زیاد حرارت ندیده و سفت نشود و آن را به صورت عسلی مصرف کنید. در افرادی که خون آنها غلیظ است، توصیه میشود زرده تخممرغ را به صورت سفت مصرف نکنند.
در منابع مکتوب طب ایرانی خوردن زرده خام یا زرده سفت شده تخممرغ برای افراد سالم معتدل توصیه نشده است. کسانی که خون غلیظ دارند به هیچ وجه مجاز به مصرف تخممرغ سفت شده نیستند، زیرا این شیوه پختن تخممرغ موجب میشود که خون غلیظی از آن تولید شود.
تخممرغ خام منبع ارزان و سرشار از مواد مغذی باارزشی است که ممکن است به کمبود آنها دچار شویم، به خصوص چربی و پروتئین. تخممرغ یکی از مواد غذایی حساسیتزا است.
حرارت دادن به پروتئین تخممرغ، باعث تبدیل آن به شکل مادهای میشود که منجر به ایجاد حساسیت در فرد می شود.
بنابراین اگر بدن شما به تخممرغ حساسیت نشان میدهد، خام آن را مصرف کنید و نتیجه را مشاهده کنید. فقط تنها نگرانی که هنگام مصرف تخممرغ خام وجود دارد، باکتری سالمونلا است. سالمونلا باعث عفونتی خطرناک در بدن میشود و مصرف تخممرغ آلوده خطرناک است.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین