ازدحام در بیمارستانهای شیراز، روزنامه شیراز نوین
شیرازنوین - پیمان کشاورز
با استقرار سیستم جدید پایش در دانشگاه علوم پزشکی شیراز و اجرای طرح پایش به صورت پایلوت در فارس تمام مراکز تحت پوشش این دانشگاه به صورت شبانهروزی پایش شده و کلیه مسائل و مشکلات مربوط به حوزه بهداشت و درمان در این مراکز از قبیل نحوه ارائه خدمات به بیماران اورژانس، مدیریت جابجایی بیماران میان بیمارستانها، عملکرد صحیح تجهیزات پزشکی و... مورد رصد قرار گرفته و در عین حال مسائل مربوط به بیماران حاد اورژانسی در سراسر استان نیز به صورت همزمان در اختیار مدیران بخش درمان استان قرار خواهد گرفت تا در صورت نیاز کارگروه ویژهای برای پیگیری وضعیت بیمار تشکیل شود.
عبدالخالق کشاورزی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران گفت: ارائه خدمات مناسب و باکیفیت به مردم خط قرمز ما در حوزه درمان محسوب میشود و بههمین منظور ستاد تحول دانشگاه علوم پزشکی از اردیبهشت امسال تاکنون 112 مصوبه در 11 جلسه جهت حفظ کیفیت خدماترسانی به مراجعین داشته است و با ابتکار این دانشگاه، سامانه پایش دادههای مراقبتهای درمانی با لحاظ قرار دادن خطاهای 28گانه پزشکی برای اولین بار در کشور در این مرکز ایجاد شد. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز پایش مراقبتها را یکی از ابزارهای نظارتی این دانشگاه ذکر کرد و گفت: در فاز اول مقرر شده که بیمارستانهای دولتی، خیریه و برخی مراکز تحت پوشش دانشگاه به این سیستم مجهز شوند که در حال حاضر بیمارستانهای دولتی به طور کامل به این طرح پیوستهاند و توصیه ما به سایر بیمارستانها و مراکز درمانی نیز پیوستن به این طرح است.
کشاورزی بیشترین میزان شکایات را مربوط به ازدحام و شلوغی در بیمارستانها عنوان کرد و افزود: به طور میانگین ماهیانه 210 هزار نفر به بیمارستانهای استان فارس مراجعه میکنند که 30 هزار نفر از آنها نیاز به بستری دارند و این در حالی است که این آمار برای درمانگاه شهید مطهری شیراز به تنهایی بالغ بر 120 هزار بیمار ماهانه وجود دارد و چنانچه نظام ارجاع به خوبی رعایت شود این آمار به طور چشمگیری کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه تعداد تخت بخشهای داخلی برخی از بیمارستانها از جمله شیراز جوابگوی تعداد بیماران این بخش نیست، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در فارس 8700 تخت بیمارستانی دولتی داریم که پنج هزار و 800 تخت آن در شیراز قرار دارد و جوابگوی بخشهای داخلی به ویژه در بخش اعصاب و روان نیست که باید افزایش یابد.کشاورز همچنین به افزایش تخت بخش اعصاب و روان بیمارستان شیراز به 250 تخت اشاره کرد و گفت: این بخش هماینک از پیشرفت 40 درصدی برخوردار است. وی همچنین از تأسیس بیمارستان اعصاب و روان در 4شهر استهبان، کازرون، اقلید و مرودشت خبر داد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز به اهتمام دانشگاه برای اتمام بیمارستانهای 10 تختخوابی در فارس اشاره و در این باره عنوان کرد: وزارت بهداشت سه دوره قبل ساخت بیمارستانهای کوچک 10 تختخوابی را در شهرهای کوچک کشور استارت زد اما در حال حاضر اجاره ساخت بیمارستان با کمتر از 32 تخت را نمیدهد. کشاورزی هدف از ساخت بیمارستانهای کوچک را جلوگیری از سرازیر شدن بیماران نیازمند دریافت خدمات درمانی اولیه به بیمارستانهای بزرگ اعلام کرد. وی همچنین با اشاره به چگونگی تداوم اجرای طرح تحول نظام سلامت، خاطرنشان کرد: این طرح، از طرحهای خوب وزارت بهداشت در طول سالهای گذشته است که علیرغم مشکلات بیمهای و مطالبات پزشکان، وزارتخانه متبوع همچنان تلاش میکند که ارائه خدمات مناسب با قابلیتهای حفظ این طرح ادامه یابد.
کشاورزی همچنین با تأکید بر این نکته که برگ ارجاع طرح پزشک خانواده منتفی نشده است، گفت: دولت به دنبال طراحی دو مسیر ارائه خدمات و پراخت آن توسط خود و دیگری پرداخت آزاد توسط بیماران است. وی با تصریح بر اینکه تنها راه نجات سیستم سلامت، اجرای قوی و منسجم طرح پزشک خانواده است، افزود: بالای 80درصد پزشکان عمومی موافق اجرای این طرح هستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین به کاهش 10 تا 15 درصدی هزینه بیمه سلامت توسط مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: علیرغم کاهش قابل توجه این میزان اعتبارات بیمه سلامت، اما همه تلاشمان را برای عدم اختلال در خدماتدهی به بیماران اورژانسی و بیبضاعت به کار گرفتهایم.
نماینده وزیر بهداشت در کمیسیون ماده 11 تعزیرات حکومتی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تشریح آمار پروندههای ورودی به این کمیسیون طی یک سال اخیر، گفت: دریافت وجه اضافه و موارد خلاف قانون واحد و مراکزهای بهداشتی از جمله مواردی است که هر هفته توسط ریاست دانشگاه، نماینده وزیر و رئیس سازمان نظام پزشکی بررسی میشود و این موارد نیز از جمله خطوط قرمز اعلامی ماست. کشاورزی با بیان اینکه در شش ماهه اول و دوم سال گذشته 686 و 457 پرونده وارد کمیسیون شده که پس از بررسی به ترتیب 511 و 257 مورد آن به سازمان تعزیرات حکومتی استان فارس جهت صدور حکم ارجاع داده شده است، اضافه کرد: همچنین در شش ماه اول سال گذشته 263 پرونده از طرف کمیسیون به دادگاه عمومی و انقلاب ارسال شد که 47 مرکز پس از صدور حکم این دادگاه پلمب شدند. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز شایعترین موارد تعزیراتی را مربوط به مراکز آرایشی و بهداشتی در زمینه استفاده از دستگاههایی همچون لیزر عنوان کرد.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به آمار تصادفات ثبتشده در مرکز ارتباطات 115 دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سه ماهه اول امسال اشاره و خاطرنشان کرد: طی این مدت دو هزار و 819 نفر به این مرکز مراجعه کردهاند که از این تعداد 8 درصد بین سنین یک تا 10سال، 18درصد بین 11 تا 20 سال، 51 درصد بین 21 تا 40 سال، 17درصد بین 41 تا 60 سال و 6 درصد بیشاز 60سال سن دارند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین