[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۷۵۸
  • دوره جدید

طرز تهیه کوکو گردو، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 15 دقیقه
 زمان پخت: 30 دقیقه

 مواد لازم برای 4 نفر
گردوی آسیاب شده: 90 گرم
سبزیجات (نعنا، گشنیز، جعفری، چوچاق، شوید و کمی ‌برگ سیر): از هر کدام ۱ قاشق غذاخوری
پیاز رنده شده و آب گرفته: 1 عدد کوچک
تخم مرغ: 3 عدد
زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم


انواع کوکو و کتلت از غذاهای ساده‌ای هستند که در مدت زمان بسیار کم آماده می‌شوند. تنوع ‌این غذاهای ساده آن قدر زیاد است که بعضی وقت‌ها انتخاب را سخت می‌کند. از کوکوهای ساده و همه پسند مثل انواع کوکو سیب زمینی تا کوکوهایی که شاید خیلی‌ها آن را امتحان نکردیم، مثل کوکو باقالی. کوکو گردو یکی دیگر از کوکوهای مقوی و ساده شمال کشور ماست که می‌شود به روش‌های مختلف آن را درست کرد. از آن جا که درست کردن کوکو تا حدودی سلیقه‌ای است، شما می‌توانید کوکو گردو را هم به شیوه‌‌های مختلف تهیه کنید؛ در روش اول می‌توانید کوکو را با سبزیجات معطر ترکیب کنید. روش دوم مخصوص کسانی هست که دوست دارند ‌این غذا را با گوشت چرخ کرده تهیه کنند. 
شاید برایتان جالب باشد که بدانید کوکوی گردو را می‌شود به عنوان یک صبحانه مقوی هم سرو کرد. در روش سوم طرز تهیه کوکو گردو برای صبحانه را به شما آموزش می‌دهیم. اما قبل از ‌این که با طرز تهیه ‌این غذای ساده آشنا شوید، بهتر است کمی ‌از خواص گردو برایتان بگویم:
گردو سرشار از منگنز، مس، فسفر، منیزیم، آهن و ویتامین‌های مختلف از جمله B۶ و پروتئین هست که سلامت قلب، استخوان‌ها و به طور کلی بدن را تضمین می‌کند. با مصرف گردو می‌توانید به جنگ بسیاری از بیماری‌ها بروید و به درمان خیلی از آن‌ها کمک کنید. اگرچه طبع گردو گرم هست و مصرف بیش از اندازه آن توصیه نمی‌شود، اما غذاهای زیادی وجود دارند که شما می‌توانید با درست کردن آن‌ها از خواص گردو بهره‌مند بشوید. حتماً از بین انواع غذا با گردو، فسنجان را امتحان کرده‌اید. با ما همراه شوید تا در ادامه یک غذای جدید به لیست غذاهای ساده و مقوی با گردو اضافه کنیم. شما می‌توانید یکی از روش‌های طرز تهیه کوکو گردو را یاد بگیرید و به راحتی ‌این غذای پرخاصیت را درست کنید.
 
 طرز تهیه روش اول: کوکوی گردو با سبزیجات 
۱- گردوها را با دستگاه آسیاب کن، مخلوط کن و یا چرخ گوشت آسیاب کنید.
۲- گردوهای آسیاب شده را به همراه تخم مرغ، سبزیجات معطر شمالی، پیاز رنده شده، زردچوبه و نمک و فلفل داخل کاسه‌ای بزرگ بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. برای ‌این کار می‌توانید از غذاساز نیز استفاده کنید تا مواد کاملاً یکدست شوند.
۳- داخل تابه مقداری روغن بریزید، آن را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید تا روغن کاملاً داغ شود.
۴- مایه کوکو گردو را داخل روغن داغ بریزید و آن را به طور یکنواخت در تمام سطح تابه پخش کنید. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید یک طرف کوکو گردو کاملاً سرخ و مغز پخت شود.
۵- پس از آن که یک طرف کوکو گردو سرخ شد، آن را به شکل دلخواه (معمولاً مثلثی) برش بزنید. سپس هر برش را برگردانید تا طرف دیگر کوکو گردو نیز سرخ شود. مجدداً درب تابه را بگذارید.
۶- زمانی که دو طرف کوکو گردو طلایی رنگ شد، آماده است.

 روش دوم: کوکو گردو با گوشت
موادلازم: 
گوشت چرخ‌کرده: ۱۰۰ گرم
گردو آسیاب شده: ۱۰۰ گرم
برنج پخته ‌شده: ۱ پیمانه
پیاز رنده شده: یک دوم  پیمانه
تخم‌مرغ: ۲ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرزتهیه:
۱- گردو‌ها را له و یا خرد کنید.
۲-  برنج، پیاز و گوشت چرخ‌کرده را به همراه گردو داخل کاسه بریزید و با هم خوب مخلوط کنید. مواد را کاملاً ورز دهید تا یکدست شوند.
۳- نمک، فلفل، زردچوبه و تخم‌مرغ را به آن‌ها اضافه کنید و مجدداً همه مواد را با هم مخلوط کنید.
۴- به اندازه شیرینی گردویی از مایه کوکو گردو بردارید و در تابه همراه روغن داغ با حرارت ملایم سرخ کنید.
۵- کوکوها را در ظرف مورد نظر سرو و به دلخواه با گردو و زرشک تزیین کنید.

 روش سوم: کوکو گردو شیرین برای صبحانه
مواد لازم:
آرد برنج: ۴ قاشق غذاخوری
گردو چرخ شده: ۸ قاشق سوپ‌خوری
دارچین:۱ قاشق چای‌خوری
وانیل:‏ یک چهارم قاشق چای‌خوری
گل محمدی پودر شده: ۱ قاشق چای‌خوری
بیکینگ پودر:۱ قاشق چای‌خوری
شکر:۱ پیمانه
آب: یک دوم پیمانه
زعفران: به مقدار لازم
طرزتهیه:
۱- گردو را که از قبل چرخ کرده‌اید به همراه آرد برنج داخل کاسه ریخته و با هم خوب مخلوط کنید.
۲- دارچین، وانیل، پودر گل محمدی و بیکینگ پودر را به مخلوط اضافه کرده و خوب ورز دهید تا منسجم شود.
۳- داخل تابه مقداری روغن یا کره بریزید و اجازه دهید تا داغ شود.
۴-  مواد کوکو را داخل آن بریزید و بگذارید خوب بپزد و سفت شود، سپس آن را برگردانید و درب تابه  را بردارید تا خوب برشته شود.
۵- شکر و آب را به همراه زعفران آب شده با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا کمی ‌سفت و غلیظ شود.
۶- شربت را روی کوکو گردوی آماده شده بریزید و اجازه دهید تا شیره به خورد کوکو رفته و مزه‌دار شود.
۷- کوکو گردو را در ظرف مورد نظر خود سرو و به دلخواه تزیین کنید.

 نکات کلیدی 
 کوکو گردو را معمولاً به همراه فسنجان و برنج سرو می‌کنند.
 کوکو گردو را می‌توانید هم با نان و هم برنج سرو کنید.
 برای پف کردن بیشتر کوکو گردو می‌توانید ۱ قاشق چای‌خوری بیکینگ پودر نیز به مایه کوکو اضافه کنید. اگرچه در صورت اضافه نکردن بیکینگ پودر نیز ‌این کوکو پف خواهد کرد.
 پیش از اضافه کردن پیاز رنده شده به مایه کوکو، حتماً آب آن را کامل بگیرید.
 در برخی از دستورها حدود ۲ قاشق غذاخوری سیب زمینی پخته شده نیز به مایه کوکو گردو اضافه می‌کنند.
 سعی کنید گردو را بیش از حد آسیاب و له نکنید تا کوکو بیش از اندازه چرب نشود.
 برای آن که کوکو گردو را به شکل یک اندازه و یکدست درست کنید می‌توانید از کاتر برش استفاده کنید. کافی است داخل تابه روغن بریزید و قالب را نیز داخل آن قرار دهید تا داغ شود. سپس با قاشق داخل قالب را از مایه کوکو پر کنید. روی آن را با پشت قاشق صاف کنید.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی