سرمایه اولیه چالش سرمایهگذاری ، روزنامه شیراز نوین
بررسی زمینههای مشترک همکاری در جهت ارتقای سهم سبد انرژی کلانشهر شیراز از انرژیهای نو در دیدار رئیس سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری شیراز با سرمایهگذاران حوزه انرژی به گزارش واحد ارتباطات و بینالملل معاونت مالی و اقتصادی شهرداری شیراز، دکتر شاهرخیان گفت: آنچه نظام سرمایهداری معاصر بر آن تأکید میکند، نقش دو سویه شهر و شهرنشینی در انتخاب شیوههای زیستی مطلوب است. شیوههایی که در روند اجرای خود اما، همواره با مخاطراتی مواجه بودهاند.
رشد نامتعارف جمعیت شهرنشین و توسعه نامتوازن کالبدی شهرها از یک سو و تقاضای شتابزده برای استفاده از منابع انرژیهای ناپایدار از سوی دیگر، ضرورت گذار از الگوی وابستگی به مصرف انرژیهای فسیلی به سمت انرژیهای نو و تجدیدپذیر که از فضیلت پایداری بیشتری برخوردارند را بیش از پیش پررنگ ساخته است.
هرچند ایران با آنچه که در کنفرانس پاریس در زمینه توسعه زیرساختهای تولید و تأمین انرژیهای نو تعهد کرده است، فاصله دارد اما با توجه به روند اجرایی برنامه ششم توسعه و با در نظر گرفتن سهم 5 هزار مگاواتی منابع حاصل از انرژیهای نو که با هدف الزام در تغییر رویکرد مد نظر گرفته شده است، میتوان امیدوار بود رونق سرمایهگذاری در این زمینه شیب مثبتی بخود بگیرد.
در این راستا مدیریت شهری شیراز با اعتقاد به اصل بهرهجویی از مزایای سبد حاملهای انرژیهای نو و با پایبندی به اصول توسعه پایدار و اهداف توسعه هزاره در زمینه گسترش زیرساختهای مورد نیاز شهر، بستر حضور سرمایهگذاران حوزه انرژی را فراهم ساخته است.
اینها بخشی از صحبتهای دکتر شاهرخیان، رئیس سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری شیراز بود که در حاشیه نشست مشترک با سرمایهگذاران حوزه انرژیهای نو عنوان شد.
وی که معتقد است رسیدن به شاخصههای توسعه پایدار شهری با افزایش سهم شیراز از سبد حاملهای انرژیهای نو امکانپذیر خواهد بود، میگوید: روند رو به رشد فعلی مصرف منابع فسیلی که حالا دیگر به یک زنگ خطر برای سیاستگذاران حوزه انرژی شهری تبدیل شده است، ضرورت بازنگری در استراتژیهای مربوط به استحصال منابع انرژیهای نو را دو چندان ساخته است.
عالیترین مقام سازمان سرمایهگذاری شهرداری شیراز میافزاید: بررسی تجربیات جهانی بخوبی حاکی از آن است که کشورهای پیشرفته و در حال توسعه توجه فزایندهای به انرژیهای نو و تجدیدپذیر جهت ایجاد تنوع در استفاده از منابع و کاهش وابستگی به یک حامل انرژی در سایه دستیابی به انرژیهای نو معطوف داشتهاند.حال آنکه زمین و آسمان ایران سرشار از انرژی است و ما همچنان درراستای بهرهمندی از این فضیلت بازماندهایم.
دکتر شاهرخیان با بیان اینکه امروزه رشد شاخصههای مصرف انرژی در بخش خانگی، عمومی، صنعتی، حمل و نقل و کشاورزی به شدت افزایش یافته است میافزاید: نقش فرهنگسازی عمومی و اتخاذ رویکردهای نوین مبتنی بر مصرف انرژیهای پاک از سوی مدیریت شهری در مقابله با بحران مصرف، اجتنابناپذیر است.
رئیس سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری شیراز در پاسخ به این سؤال که استفاده از انرژیهای نو چه توجیه اقتصادی خواهد داشت خاطرنشان میکند: مدیریت شهری شیراز تمام عزم خود را برای استفاده از مزایای انرژیهای نو بکارگرفته و امروز این جریان به سمتی در حرکت است که ضمن ایجاد رفاه اجتماعی و قدرت اقتصادی، شهررا هوشمند و زیستپذیرتر گرداند.
وی با بیان اینکه افزایش سرانه مصرف انرژی و در پی آن افزایش قیمت و محدودیت منابع فسیلی، تأمین انرژی را به یکی از اصلیترین چالشها تبدیل کرده است، میافزاید: ضرورت اتخاذ روشهای سازگار با محیط زیست شهری جهت ایجاد بستر برای توسعه یک اقتصاد امن در حیطه انرژیهای نو برای شهر شیراز بدیهی و نوید بخش آتیهای روشن خواهد بود.
دکتر شاهرخیان معتقد است: مشکل اصلی فراروی سرمایهگذاری در حوزه ی انرژیهای نو، حجم نسبتاً بالای سرمایه اولیه آن جهت سرمایهگذاری است. اما میتوان امیدوار بود با اجرای سیاستهای حمایتی و ایجاد فضای اطمینان بخش، شیراز به بهشت سرمایهگذاران بخش انرژی تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه برنامهریزی کوتاهمدت براساس الگوی تصمیمگیری اقتصاد کنونی بزرگترین مانع در مقابل توسعه انرژیهای نو و تجدیدپذیر است میگوید: در این راستا بنظر میرسد بازنگری و بهنگامسازی روشهای تصمیمگیری اقتصادی، حذف تدریجی یارانههای مربوط به منابع فسیلی و سوق دادن حجم درآمدهای استحصال یافته از انرژیهای نو به تأمین بودجه سرمایهگذاری منجر به ایجاد انگیزهای فزاینده در سرمایهگذاران خواهد شد.
این مقام مسئول در حوزه سرمایهگذاری با تأکید بر اهمیت مزایای انرژیهای نو در حوزههای شهری، اعتقاد دارد: پارادایم شهر هوشمند سالهاست که به عنوان چشمانداز توسعه شهری یکی از مهمترین راهحلها برای رسیدن به توسعه اقتصادی و صنعتی و رفع مشکلات کنونی است.
لذا بهرهگیری از ظرفیت این انرژیها جهت مصارف روشنایی معابر، بوستانها، ساختمانها و همچنین تأمین برق مصرفی اتوبوسها و دوچرخههای برقی، استحصال آب گرم، تولید برق از پسماند و ... میتواند مدیریت شهری را در کاهش هزینههای جاری نگهداشت شهر یاری نماید. گفتنی است در همین راستا مذاکراتی با سرمایهگذاران حوزه انرژیهای نو در حال انجام است که هم اینک مراحل اولیه خود را میگذراند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین