[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۷۵۴
  • دوره جدید

سیب قرمز بهتر است یا سیب زرد؟، روزنامه شیراز نوین

در شرایطی که هم می‌توان سیب قرمز خرید، هم سیب زرد و هم سیب سبز برای انتخاب یکی که خاصیت بیشتری دارد، کدام را باید انتخاب کرد؟خاصیت درمانی کدامیک نسبت به دیگری برتری دارد؟
به گزارش صدآنلاین، سیب انواع مختلفی دارد. از نظر رنگ، سیب سبز، زرد، قرمز و از نظر محصول، دو نوع رایج آن در ایران بیشتر به بار می‌نشیند:«سیب گلاب» با آن عطر و بوی منحصر به فرد و «سیب شمیرانی» با پوستی چرب و طعمی ‌متفاوت که مخصوص نواحی کوهستانی است.
این سیب‌ها از نظر ارزش تغذیه‌ای تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند، اما از نظر ویژگی‌های درمانی، در چند مورد از یکدیگر سبقت گرفته‌اند.
سیب سبز یا سیب فرانسوی، به دلیل دارا بودن اسیدهای آلی فراوان، ترش‌تر و مصرف آن برای رفع گرمی ‌و حرارت بدن، التهاب کبد و التیام تهوع و دل به هم خوردگی ناشی از گرم مزاجی یا گرمازدگی بسیار مفید است. فقط باید به یاد داشت مصرف زیاد سیب ترش برای سردمزاجان خوب نیست و اعصاب را کمی ‌ضعیف می‌کند و کسانی که معده قوی ندارند نباید پس از خوردن سیب خام و ترش، آب سرد بنوشند.
سیب قرمز به دلیل ویتامین‌ها و رنگدانه‌های آنتی‌اکسیدانی قوی که در پوست قرمز خود دارد، نسبت به سیب زرد که به سیب لبنانی معروف است، خاصیت ضدسرطانی بالاتری دارد و مصرف آن همراه با پوست توصیه می‌شود. البته به دلیل اینکه امروزه برای افزایش ماندگاری سیب‌ها در انبار، پوستشان را با مواد شیمیایی مومی ‌و براق واکس می‌زنند، باید ابتدا پوست سیب را با ابر آغشته به مایع ظرفشویی خوب بشویید و پس از آبکشی میل کنید.
به توصیه متخصصان طب سنتی، دمنوش پوست سیب قرمز و زرد با اندکی عسل برای پاک‌سازی کلیه‌ها مفید است و مصرف رنده شده آن همراه با عرقیاتی چون گلاب، بیدمشک یا بادرنجبویه همراه با کمی ‌زعفران به پاک‌سازی بدن از مواد زائد - به‌خصوص پس از خوردن تنقلات در ایام نوروز- کمک کرده، برای عمیق شدن خواب مفید است. آب سیب تازه و سیب پخته (کمپوت) نیز تقویت کننده کبد و سم زدای آن است و مانع تشکیل اسید اوریک در بدن می‌شود. به همین دلیل مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس توصیه شده است.
قند سیب به کندی جذب بدن می‌شود، بنابراین برای مبتلایان به دیابت، مصرف آن باید پس از مشاوره با متخصص صورت گیرد. با این حال، توصیه می‌شود که دیابتی‌ها از سیب‌های خیلی شیرین استفاده نکنند.
برخی افراد عادت دارند سیب یا فراورده‌های آن را همراه با دانه‌هایش بخورند. دانه‌های سیب همچون مغز هسته زردآلو حاوی ترکیبی از سیانورند که خوردن مقدار زیاد آن منجر به بروز واکنش‌های نامطلوب در بدن می‌شود. البته مصرف کم این دانه‌ها اثر سویی بر بدن ندارد، اما در هر حال چون مقداری ماده سمی ‌سیانید وارد بدن می‌شود بار تحمیل شده به کبد و کلیه‌ها برای پاک‌سازی این ترکیبات زیاد خواهد بود و بهتر است برعکس پوست سیب، دانه‌های آن را پیش از مصرف جدا کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی