[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۷۵
  • دوره جدید

ترشی بادمجان خانگی، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 15 دقیقه
 زمان پخت: 15 دقیقه

 مواد لازم
بادمجان: 1 کیلوگرم
سیر: 250 گرم
سبزی ترشی: 100 گرم
سرکه انگور: یک و نیم لیتر
فلفل سبز: 4 عدد
سیاه دانه و گلپر: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم

ترشی بادمجان یکی از خوش طعم‌ترین و پر طرفدار‌ترین بین انواع ترشی‌ها است که از قضا طرز تهیه آن هم بسیار ساده و دوست داشتنی می‌باشد. بادمجان در هندوستان به پادشاه سبزیجات معروف است. ترشی بادمجان به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. در ‌اینجا دستور تهیه ترشی بادمجان کوچک شده را می‌بینید اما ترشی بادمجان درسته هم هست که در آن معمولاً سبزیجات مختلفی وسط بادمجان ریخته می‌شود. بنابراین علاوه بر ترشی بادمجان ساده که در ادامه به آن می‌پردازیم روش‌های دیگری مثل ترشی بادمجان شکم پر، ترشی بادمجان لیته و ترشی بادمجان با روغن زیتون هم وجود دارد. حال با‌ ایران کوک همراه باشید تا با طرز تهیه ترشی بادمجان خانگی اما بسیار دلنشین و خوشمزه آشنا شوید.

  طرز تهیه 
 مرحله اول
برای تهیه ترشی بادمجان فوری می‌توانید بادمجان‌ها را به اندازه دلخواه خرد کنید. اما در صورتی که تمایل دارید ترشی بادمجان حلقه‌ای باشد؛ بادمجان‌ها را به صورت حلقه‌ای برش بزنید ولی خیلی ریز نباشند.
 مرحله دوم
بادمجان‌های برش خورده را در آب جوش و نمک، به مدت 10 الی 15 دقیقه نیم پز می‌کنیم.
 مرحله سوم
بادمجان‌ها را در آبکش قرار می‌دهیم. قابلمه‌ای پر از آب روی آن‌ها گذاشته و 12 ساعت صبر می‌کنیم تا خوب آبشان تخلیه شود، چون آب باعث کپک زدن ترشی خواهد شد.
 مرحله چهارم
سیر‌ها را پوست بکنید و بشویید سپس خرد کنید.
 مرحله پنجم
یک ردیف از بادمجان‌ها را در ظرف شیشه‌ای بریزید، سپس سبزی معطر، سیاه دانه، فلفل و سیر خرد شده را مرحله به مرحله روی هر لایه از بادمجان‌ها قرار دهید.
 مرحله ششم
سرکه را تا جایی که خوب روی بادمجان‌ها را پوشش دهد در ظرف بریزید.
 مرحله هفتم
درب ظرف را به خوبی محکم ببندید و در جای خنک و به دور از رطوبت نگهداری نمایید. بعد از یک هفته ترشی بادمجان شما آماده است.

 نکات کلیدی 
 اگر بعد از چند روز سرکه ترشی کم شده بود می‌توانید مجدداً به آن سرکه بیفزایید تا خوش طعم‌تر و بهتر بماند.
 میزان استفاده از سیر یا فلفل در ترشی به خودتان بستگی دارد که تا چه میزان دوست دارید طعم ترشی تند باشد.
 اگر برایتان مقدور می‌باشد سرکه خانگی تهیه یا خریداری نمایید، چون در سرکه خانگی میزان تندی و تیزی طعم آن کمتر از سرکه صنعتی است و ترشی‌تان را دلچسب‌تر می‌کند. همچنین می‌توانید ترشی بادمجان با سرکه سیب نیز تهیه کنید.
 در ترشی بادمجان، از بادمجان‌های قلمی ‌و کوتاه قد استفاده کنید که تخم نداشته باشند.
 ریختن هویج در ترشی ضرورت ندارد و به دلخواه شماست اما به خاطر داشته باشید در صورتی که از هویج استفاده کرده‌اید؛ آماده شدن ترشی دو هفته زمان می‌برد.
 برای طعم‌دار کردن ترشی می‌توانید از گلپر، نعنا خشک، فلفل سیاه یا قرمز یا سبز، سیاه دانه، گشنیز و ترخون استفاده کنید.
 مراقب باشید حتی یک قطره آب هم وارد ترشی نشود.
 در ترشی بادمجان می‌توان از سبزی تازه یا خشک استفاده کرد، اما برای ‌اینکه خشک کردن سبزی تازه زمان بر است ما سبزی خشک را پیشنهاد می‌کنیم.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی