مهم ترین نشانه قارچ خراب و غیرقابل استفاده، روزنامه شیراز نوین
قارچها خوراکیهای خوشمزه و مفیدی هستند که کاربردهای زیادی در آشپزی دارند اما قبل از مصرف قارچ باید از سلامت آن مطمئن شوید.
به گزارش نمناک، قارچها خوراکیهای خوشمزهای هستند؛ حتی میتوانید از سس قارچ هم استفاده کنید یا آن را همراه با برنج و سبزیجات دیگر در پخت و پز به کار بگیرید. اکثر شما به دنبال قارچ تازه هستید؛ اما گاهی اوقات بدون اینکه بدانید، قارچی را خریداری میکنید که چند روز از برداشت آن گذشته است. خوردن قارچی که خراب شده، باعث ایجاد مشکلات گوارشی و دل درد میشود و مسمومیت غذایی را ایجاد میکند؛ بنابراین بسیار مهم است که بفهمید چرا بعضی از قارچها خراب میشوند.
لکههای تیره روی قارچ
اگر میخواهید بدانید که قارچی سالم است یا خیر، اول از همه باید به دنبال لکههای روی قارچ باشید. اگر متوجه شدید که بعضی از قسمتهای قارچ تیرهتر میباشد؛ یعنی در حال خراب شدن است. در واقع این تیرگیها هر چقدر که خرابی بیشتر باشد، بدتر میشود. از طرفی نباید قسمتهایی که لک دارند را برش دهید.
بوی نامناسب قارچ
علامت دیگری که نشان دهنده فاسد شدن قارچ است، معمولاً بوی آن میباشد. اگر متوجه شدید که بوی قارچ حالت ترشی گرفته است که شبیه به بوی آمونیاک هم هست، یعنی فاسد شده است. این قارچها را نباید بخورید، چرا که نه تنها طعم خوبی ندارند، بلکه آسیب زننده هم است. از طرفی اگر در یخچال را باز کردید و متوجه بوی بد و تند قارچ شدید، یعنی که خراب شده است.
خشکی و چروک غیرعادی قارچ
اگر متوجه خشکی قارچها شدید یا دیدید که مقداری چروک روی آنها ایجاد شده، یعنی قارچ خراب شده است. اگر مطمئن نیستید که قارچ خشک شده یا نه، حتماً به بدنه آن نگاه کنید و ببینید که آیا چین خوردگی روی آن وجود دارد و اگر متوجه چروکهایی شدید، یعنی دیگر نباید آن را بخورید.
تیره شدن زیر کلاهک قارچ
به زیر کلاهک قارچ نگاه کنید که میتواند اطلاعات زیادی در مورد سلامت یا خراب بودن قارچ به شما بدهد و اگر متوجه شدید که این قسمت خیلی تیره شده، به معنای این است که فاسد شدن قارچ شروع شده است و در نتیجه ریسک نکنید و آنها را دور بیندازید.
نرم و لزج شدن قارچ
همچنین باید به قسمت بالای قارچ هم نگاهی بیندازید. اگر متوجه شدید که این قسمت خیلی نرم شده و به راحتی فرو میرود و حالت لزج و چسبناک دارد؛ یعنی باید قارچها را دور بیندازید که احتمالاً در چنین حالتی باکتری و کپک به داخل آن نفوذ کرده است.
بلا استفاده ماندن بیش از 7 روز
اگر قارچها را بیش از ده روز نگهداری کنید، یعنی خراب شده است و حتماً آنها را دور بیندازید. البته شاید این مدت زمان کمتر از 10 روز هم باشد.
هر چقدر که قارچ بیشتر در معرض هوای آزاد قرار بگیرد، احتمال وجود باکتری و خرابی زودتر از موعد؛ در آن بالا میرود. در واقع لایه بیرونی قارچ برای محافظت از آن است؛ بنابراین اگر آن را قاچ کردید، بیشتر از 7 روز نباید نگه دارید؛ حتی ممکن است زودتر از این مدت زمان؛ قارچها خراب شوند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین