[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۷۵۹
  • دوره جدید

ارتباط باکتری‌های روده با ابتلا به چاقی، روزنامه شیراز نوین

ایسنا/ مطالعات نشان می‌دهد مواد غذایی حاوی پروبیوتیک با تغییر ترکیب باکتری روده‌ای، یعنی افزایش باکتری مفید روده‌ای، در کنترل چاقی تأثیر بسزایی دارند.
امروزه چاقی یکی از شایع‌ترین مشکلات سلامت انسان است. تحقیقات انجام شده نقش عدم تعادل بین دریافت و مصرف انرژی، ژنتیک و سبک زندگی ناسالم را در پیشرفت اضافه وزن و چاقی بیان کرده است. مطالعات اخیر نشان داده مواد غذایی حاوی پروبیوتیک با تغییر ترکیب باکتری روده‌ای (افزایش باکتری مفید روده‌ای) در کنترل چاقی تأثیر بسزایی دارند.
ارتباط بین باکتری‌های روده و چاقی در دوران نوزادی و در بزرگ‌سالان وجود دارد. چندین مکانیسم  ژنتیکی، متابولیک و التهابی در تعامل بین میکروب‌های روده و چاقی نیز وجود دارد. تغییرات میکروبی در روده انسان را می‌توان عاملی در ایجاد چاقی دانست. پروبیوتیک، موجودات ریز، زنده و فعال میکروسکوپی هستند که خوردن آن‌ها، باعث تغییر میکروبیوم دستگاه گوارشی ما در جهت سلامتی بیشتر می‌شود. باید توجه داشت بیشتر اوقات به آن‌ها باکتری‌های مفید روده هم می‌گوییم.
 اثر پروبیوتیک‌ها یا همان باکتری‌های مفید روده، در درمان چاقی به سه روش انجام می‌شود:
۱- کاهش رشد عوامل بیماری‌زا و چسبندگی پروبیوتیک‌ها به بافت روده به صورت رقابتی با عوامل بیماری‌زا (فعالیت ضد میکروبی).
۲- بهبود بافت روده و کاهش نفوذپذیری روده (تقویت سد دفاعی).
۳- بهبود سیستم ایمنی دستگاه گوارش (تعدیل ایمنی).
در مجموع، این عملکردها با تقویت باکتری‌های طبیعی و مفید روده می‌توانند در کاهش چاقی اثر قابل توجهی داشته باشند. بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، از منابع غذایی حاوی پروبیوتیک می‌توان به کفیر، ماست، دوغ و پنیر غنی شده با پروبیوتیک‌ها اشاره کرد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی