سفید و خاکستری کشتی ایران در قهرمانی آسیا، روزنامه شیراز نوین
هرچند تیم فرنگی ایران با نمایش خوب خود عنوان قهرمانی قاره کهن را از آن خود کرد؛ در برخی اوزان نیز شاهد نمایش نه چندان درخشان چهرههای نامدار بودیم.
تیم ملی کشتی فرنگی ایران با اختلاف ۲امتیازی توانست عنوان قهرمانی را از ازبکستان بگیرد و بر سکوی نخست آسیا بایستد.
تعیین قهرمان آسیا به آخرین کشتی این رقابتها کشیده شد، جاییکه کشتیگیر ازبک نتوانست بر حریف خود غلبه کند تا ایران با ۴طلا و ۳برنز عنوان قهرمانی تیمی را از آن خود کند و تیم ملی با آمدن محمد بنا، عنوانی به مراتب بهتر از سال گذشته را به دست بیاورد. سال قبل تیم فرنگی با هدایت علی اشکانی ۲طلا و یک نقره در ۱۰وزن گرفت که اصلاً نتیجه خوبی نبود؛ اما امسال تیم ملی فرنگی با کادر فنی جدید در آسیا رشد قابل توجهی داشت.
بازگشت خوب سعید عبدولی
بازگشت خوب سعید عبدولی با کسب مدال طلای آسیا در کنار مدالهای طلای محمدرضا گرایی، حسین نوری و امیر قاسمی منجزی، از اتفاقات شیرین کشتی فرنگی ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا بود تا تیم ملی ایران در نهایت با قهرمانی آسیا با انگیزه و امید بیشتری در راه کسب موفقیت در رقابتهای جهانی به کار خود ادامه دهد.
سعید عبدولی که همواره با مربیان قبلی تیم ملی دچار اختلاف نظر بود و در اردوهای تیم ملی شرکت نمیکرد، با بازگشت محمد بنا به یک کشتیگیر مطیع تبدیل شده و در واقع، تنها محمد بنا است که میتواند سعید عبدولی را مجاب به ماندن در اردوها کند تا از او یک کشتیگیر آماده بسازد. عبدولی هم وقتی که آماده باشد، بدون شک یک مهره خطرناک برای مدعیان جهانی خواهد بود.
تکرار طلا توسط نوری و حرکت رو به جلوی محمدرضا گرایی
محمدرضا گرایی، برادر کوچکتر محمدعلی گرایی، به روند رو به رشد خود ادامه داد و با قهرمانی در وزن ۷۲کیلوگرم آسیا نشان داد چشم به سکوهای مهمتری دارد. همچنین حسین نوری مدال طلای سال قبل خود در آسیا را تکرار کرد تا نشان دهد روند باثباتی دارد و میتواند یک مهره مطمئن برای وزن ۸۷کیلوگرم تیم ملی در مسابقات جهانی باشد.
شکستهای قابل تعمق محمدعلی گرایی و علیاری
اما با وجود این قهرمانی ارزشمند، نمیتوان از نمایش نه چندان چشمگیر چهرههای اصلی تیم ملی همچون محمدعلی گرایی و مهدی علیاری غافل شد. البته گرایی در نیمهنهایی به سد محکم کیم هیون وو، قهرمان سابق جهان و المپیک از کرهجنوبی خورد و ۸ بر 0 باخت؛ اما از این کشتیگیر انتظار میرفت برابر جدیترین رقیب خود نمایش بهتری داشته باشد. جدا از سالتو باراندازهای استثنایی گرایی که هر حریفی را میتواند به دردسر بیاندازد، او به راحتی مقابل حریفان سرسخت امتیاز از دست میدهد که میتواند برای او در میادین بزرگ دردسرساز شود و کادر فنی باید برای دفاع در سر پا و خاک گرایی چارهای بیاندیشد. البته گرایی در مصاف با حریف کرهای، اسیر دستان پرکار رقیب کرهای شده بود و امتیازات خود را در سر پا از دست داد و قهرمان سابق المپیک کاملاً بر گرایی برتری داشت.
از مهدی علیاری نیز که تنها مدالآور کشتی فرنگی ایران در مسابقات جهانی بود، چیزی جز کسب مدال طلا انتظار نمیرفت؛ اما در نیمهنهایی برابر کشتیگیر قزاق با مدال برنز بازیهای آسیایی ۷ بر ۵ شکست خورد و در نهایت به مدال برنز رسید.
مهرداد مردانی باتجربه نیز در سبک وزن در همان مبارزه نخست وزن ۶۰کیلوگرم به فومیتا، نفر دوم جهان از ژاپن که در این رقابتها برنز گرفت، با نتیجه نزدیک ۳ بر ۲ باخت و حذف شد تا در جایی که خدری نیز در ۵۵کیلوگرم به پنجمی رسید، نگرانیها از عملکرد کشتیگیران سبک وزن در رویدادهای بینالمللی بیش از پیش شود.
مسابقات آسیایی فرصت خوبی برای مربیان جدید تیم ملی کشتی بود تا نقاط ضعف و قوت تیم خود را بهتر بشناسند. ضمن اینکه بنا به خوبی میداند کار در رقابتهای جهانی قزاقستان که سهمیه المپیک هم دارد، بسیار سختتر از میدان آسیایی است و باید ضعفها را به حداقل برساند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین