[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۷۵۷
  • دوره جدید

طرز تهیه آش بادمجان، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 30 دقیقه
 زمان پخت: 120 دقیقه

 مواد لازم
گوشت گوسفند: 200 گرم
بادمجان: 1 کیلوگرم
نخود: 1 لیوان
عدس: 1 لیوان
کشک: 1 لیوان
سیر: 4 حبه
پیاز: 3 عدد
نعنا داغ: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار لازم

آش از جمله خوراک‌های اصیل و خوشمزه در بین ایرانی‌هاست و طرفداران زیادی نیز دارد. آش در لغت‌نامه معین، غذای آبداری تعریف شده است که با روغن، حبوبات، انواع سبزی و گوشت درست می‌شود. شاید آش رشته و آش کشک معروف‌ترین آش‌ها ایرانی باشند، ولی آش‌های خوشمزه دیگری نیز هستند که هر کسی باید امتحان کند. در نقاط مختلف کشورمان بیش از 400 نوع آش‌ با طعم‌های خوشمزه و متفاوت با مواد اولیه مختلف درست می‌شود. آش بادمجان، یکی از آش‌های محلی خوشمزه است که حتماً باید آن را امتحان کنید.
ما امروز قصد داریم طرز تهیه آش بادمجان به دو روش مختلف را آموزش دهیم. آب گوشت، بادمجان، عدس، کشک، سیر و پیاز از جمله مواد اولیه اصلی آش بادمجان در هر دو روش پخت هستند. استفاده از آب گوشت و حبوبات به همراه بادمجان، این آش را به غذایی کامل و مغذی تبدیل می‌کند. همان‌طور که می‌دانید حبوبات سرشار از پروتئین و آهن هستند. همچنین حبوبات دارای ویتامین‌ها و املاح دیگری نیز هستند و خوردن‌شان به پیشگیری از سرطان‌ها، جلوگیری از بیماری‌های قلبی و پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 کمک می‌کند. بادمجان نیز دارای مقدار قابل توجهی فیبر، منگنز، ویتامین ب6 و تیامین است.

 روش اول
طرز تهیه آش بادمجان(کرمانشاهی)
 مرحله اول
گوشت را به همراه چند لیوان آب و 1 پیاز خردشده داخل قابلمه‌‎ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد و نرم شود. سپس گوشت پخته را ریش ریش کنید و داخل آب گوشت برگردانید.
 مرحله دوم
نخود و عدس را که از شب قبل خیسانده شده است، درون قابلمه بریزید. چند لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا نخود و عدس پخته شوند.
 مرحله سوم
بادمجان‌ها را پوست بگیرید، خرد کنید، نمک بزنید و به مدت 1 ساعت کنار بگذارید تا تلخی‌شان گرفته شود. سپس، بادمجان‌ها را همراه با فلفل و زردچوبه با روغن سرخ کنید تا نرم شوند.
 مرحله چهارم
2 عدد پیاز و 4 حبه سیر را خرد کنید و آن‌ها را با مقداری روغن داخل ماهی‌تابه بریزید. سپس، پیاز و سیر خردشده را با حرارت متوسط سرخ کنید.
 مرحله پنجم
پیاز داغ، سیر داغ، بادمجان‌های نرم‌شده و حبوبات پخته را داخل قابلمه گوشت بریزید (اگر آبش کم بود، آب جوش اضافه کنید).
پس از این‌که آش چند جوش خورد، کشک را اضافه کنید و با حرارت کم اجازه دهید جا بیفتد. پس از این‌که آش جا افتاد، آن را در ظرف بکشید و با پیاز داغ، سیر داغ، کشک و نعنا داغ تزیین کنید.

 روش دوم
مواد لازم
بادمجان: 5 عدد
سیر: 10 حبه
عدس: 2 لیوان
پیاز: 2 عدد
آرد: 2 قاشق غذاخوری
کشک: 1 لیوان
آب گوشت: 4 لیوان
پیاز داغ و نعنا داغ: به مقدار لازم

 مرحله اول
بادمجان‌ها را پوست بکنید و خرد کنید. سپس، روی بادمجان‌ها نمک بپاشید و 10 دقیقه در یخچال استراحت دهید تا رطوبت اضافی‌اش خارج شود.
بادمجان‌ها را با آب سرد، آبکشی کنید. سپس، بادمجان‌ها و سیرهای رنده‌شده را با مقداری روغن سرخ کنید. بادمجان‌ها را پس از سرخ شدن، خوب له کنید تا در داخل آش مشخص نباشند.
 مرحله دوم
عدس را از شب قبل خیس دهید. سپس، عدس را با 4 لیوان آب گوشت داخل قابلمه‌ای بریزید و بگذارید، بپزد و له شود (اگر آب گوشت ندارید می‌توانید از 4 لیوان آب مخلوط با عصاره گوشت استفاده کنید).
 مرحله سوم
پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سپس آرد، زردچوبه، نمک و فلفل را به پیاز اضافه کنید و مجدداً تفت دهید تا آرد سرخ شود و جذب پیاز شود.
 مرحله چهارم
مخلوط پیاز و آرد سرخ‌شده را همراه با بادمجان‌های سرخ‌شده به عدس پخته اضافه کنید و بگذارید آش جا بیفتد. در اواخر پخت کشک را اضافه کنید. آش را پس از پخت با کشک و پیاز داغ تزیین و سرو کنید.

 نکات کلیدی 
 برای تهیه نعنا داغ، نعنا را با مقداری روغن روی حرارت ملایم تفت دهید.
 در پخت این آش به جای آب گوشت می‌توانید از عصاره گوشت استفاده کنید.
 در صورت تمایل می‌توانید از کشک بیشتری در آش بادمجان‌تان استفاده کنید.

سخن آخر
انواع آش از جمله خوراک‌های اصلی و محبوب بین ایرانی‌ها هستند. آش بادمجان، یکی از انواع آش‌های محلی در چند استان کشورمان است و با کشک، بادمجان، لوبیا، آب گوشت، سیر و پیاز پخته می‌شود. در این مطلب با طرز تهیه آش بادمجان به دو روش مختلف آشنا شدید. همان‌طور که در اولین روش تهیه آش بادمجان(آش محلی کرمانشاهی) گفتیم برای پختن آش بادمجان ابتدا باید نخود و لوبیا را از شب قبل بخیسانید. گوشت را با چند لیوان آب و 1 پیاز خردشده بگذارید، بپزد. بعد از این‌که گوشت پخت، آن را ریش ریش کنید. نخود و لوبیا را با مقداری آب بگذارید بپزد. بادمجان‌ها را با روغن سرخ کنید تا نرم شوند. سیر و پیاز را سرخ کنید و آن‌ها را با حبوبات پخته و بادمجان سرخ‌شده داخل آب گوشت بریزید. بعد از این‌که آش چند جوش خورد، کشک را اضافه کنید. نعنا داغ را نیز هنگام سرو روی آش بریزید. آش بادمجان به روش دیگری نیز پخته می‌شود که ساده‌تر و با مواد اولیه کمتری است. آش بادمجان تهیه شده در روش دوم، یک آش گیاهی مغذی و خوشمزه است و طرز تهیه ساده و آسانی دارد.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی