طرز تهیه لوکوم پرتقالی، روزنامه شیراز نوین
مواد لازم برای 13 عدد
آب پرتقال 2 پیمانه
شکر 3 قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت (یا پودر نشاسته گندم) 2 قاشق غذاخوری
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
کره 25 گرم (اختیاری)
پودر نارگیل (یا پودر قند) به مقدار لازم
درست کردن یه شیرینی خانگی خوشمزه یکی از لذت بخشترین کارهاییه که میتونه حال آدم رو خوب کنه. انواع مختلف شیرینیهای خونگی، از شیرینی نخودچی پر طرفدار گرفته تا لوز و شیرینی نارگیلی همهپسند، همگی از شیرینیهایی هستن که درست کردنشون خیلی راحته و اصلاً زمان بر نیست. کافیه مواد اولیه اونها را تهیه کنید، طرز تهیهشون رو یاد بگیرید و به راحتی اونها رو تو خونه درست کنید.
امروز میخوایم به انواع شیرینیهای خونگی ساده، یه نوع شیرینی خوشمزه ی دیگه اضافه کنیم. اسم این شیرینی جدید، لوکومه. لوکوم از شیرینیها و دسرهای سنتی کشور ترکیهاس که با سادهترین مواد اولیه درست میشه. شما هم میتونید به راحتی این شیرینی جدید و خاص رو در منزل درست کرده و به عنوان دسر سرو کنید. بافت ژلهای لوکوم شباهت زیادی به مسقطی و یا باسلوق داره، با این تفاوت که در مواد اولیه اون از آب میوههای تازه و طبیعی در طعمهای مختلف استفاده میشه.
طرز تهیه لوکوم نه تنها سادهاس، خیلی هم کم هزینه و لذیذه. تنوع طعمهای لوکوم آن قدر زیاده که میتونید به راحتی انواع لوکوم میوهای را درست کرده و به شکلهای مختلف سرو کنید. از لوکوم انار گرفته تا لوکوم کیوی و پرتقال همه طعمهای فوقالعادهای دارن که بهتون پیشنهاد میکنیم همه اونها رو امتحان کنید. بعضیها هم لوکوم مغزدار رو ترجیح میدن که البته درست کردن اون هم خیلی آسونه. کافیه به مواد اولیه لوکوم، مغز بادام یا پسته اضافه کنید و لوکوم مغزدار داشتهباشید.
ما امروز از بین انواع طعمهای مختلف لوکوم، یکی از پر طرفدارترین طعمها، یعنی طعم پرتقالی، رو انتخاب کردیم و تصمیم گرفتیم طرز تهیه لوکوم پرتقالی رو بهتون آموزش بدیم. شما میتوانید لوکوم پرتقال رو به شکل ساده یا مغزدار درست کنید، اون رو به شکل دلخواه برش بزنید و از طعم فوقالعاده اون لذت ببرید. درست کردن لوکوم به ویژه در فصل تابستون میتونه یک دسر سالم با طعم بی نظیر برای شما باشه. دسر لوکوم اصلاً زمانبر نیست و فقط با چند دقیقه جوشیدن مواد اولیه اون، درست میشه. پس طرز تهیه لوکوم پرتقالی رو از دست ندید و همین حالا این دسر ساده با طعم فوق العاده خوشمزه رو در خانه درست کنید.
طرز تهیه
۱- ابتدا آب پرتقال را داخل قابلمهایکوچک ریخته و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
۲- سپس نشاسته ذرت، شکر و وانیل را نیز داخل قابلمه بریزید و به آب پرتقال اضافه کنید. مواد را روی حرارت ملایم مرتباً هم بزنید تا زمانی که غلیظ شود.
۳- بعد از آن که مخلوط آب پرتقال جوشید و به غلظت مورد نظر رسید (تقریباً مانند فرنی)، آن را از روی حرارت بردارید و حدود ۲۵ گرم کره به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا آب شود.
۴- قالب مورد نظر خود (ظرف پیرکس) را با آب سرد خیس کنید و مواد آماده شده را داخل آن بریزید. مواد را با استفاده از لیسک در تمام سطح ظرف به طور یکنواخت پخش کنید.
۵- قالب را به مدت ۳ تا ۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا لوکوم پرتقالی سفت شود و خودش را بگیرد. بعد از این زمان، لوکوم بافت ژلهایخواهد داشت.
۶- بعد از آن که مواد لوکوم داخل قالب کاملاً سفت شد، آن را از یخچال خارج کنید. سپس لوکوم ژلهای را از قالب درآورده و با دقت و حوصله با استفاده از چاقو به شکل دلخواه برش بزنید. میتوانید لوکوم را به صورت قالبی نیز از داخل قالب درآورید، بدون آن که برش بزنید.
۷- داخل ظرفی (پیش دستی) پودر نارگیل بریزید و لوکومهای پرتقالی تکه شده را داخل آن بغلتانید.
۸- لوکومها را در ظرف مورد نظر خود سرو و نوش جان کنید.
نکات کلیدی
- قبل از استفاده از آب پرتقال، حتماً آن را از صافی رد کنید تا آب پرتقال زلال و شفاف داشتهباشید.
- حواستان باشد که آب پرتقال در مجاورت گرما و هوا زود تلخ میشود. در نتیجه آن را مدت زمان کمی روی حرارت قرار دهید و به محض غلیظ شدن مخلوط، آن را از روی شعله گاز بردارید.
- قالب لوکوم معمولاً قالبی با سطح صاف به شکل مستطیل یا مربعی میباشد. برای این کار میتوانید از سینی کوچک لبه دار نیز استفاده کنید.
- لوکومهای پرتقال را میتوانید به شکل لوزی، دایرهاییا مربعی برش بزنید. استفاده از کاترهای برش در شکلهای مختلف میتواند به شما برای برش زدن لوکومها به شکل دلخواه تان کمک کند.
- یک روش ساده دیگر برای قالبی درآوردن لوکوم پرتقالی بدون نیاز به قالب: بعد از آماده شدن مایه لوکوم پرتقال، ۲ عدد لیوان استوانهایانتخاب کنید. داخل آنها را کمیخیس کنید و مواد را داخل لیوان بریزید و آنها را داخل یخچال قرار دهید. بعد از آن که لوکومها داخل لیوان سفت شد، آنها را به راحتی از داخل لیوان خارج کنید و برش بزنید.
- به جای نشاسته ذرت میتوانید از پودر نشاسته گندم استفاده کنید.
- اضافه کردن کره به لوکوم پرتقالی اختیاری است و میتوانید آن را از مواد اولیه لوکوم حذف کنید.
- میتوانید به جای ۲ پیمانه آب پرتقال، از ۱ پیمانه آب پرتقال و ۱ پیمانه آب برای درست کردن لوکوم پرتقالی استفاده کنید.
- برای تزیین روی لوکوم پرتقالی، علاوه بر پودر نارگیل میتوانید از پودر قند و یا پودر پسته هم استفاده کنید.
- شما به راحتی میتوانید لوکوم پرتقالی مغزدار درست کنید، کافی است داخل مایه لوکوم مغز پسته یا مغز بادام خرد شده بریزید.
- میتوانید لوکوم را با آب میوههای طبیعی دیگر در طعمهای مختلف، مانند لوکوم انار درست کنید و از ترکیب چند طعم مختلف لوکوم در کنار هم لذت ببرید.
- برای برش دادن لوکوم با چاقو، کمیچاقو را با آب سرد خیس کنید تا لوکومها راحتتر برش بخورند و چاقو به آنها نچسبد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین