[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۸۹
  • دوره جدید

آرد به تنور آزمایش رفت ، روزنامه شیراز نوین

نشستی با موضوع «اهمیت مصرف نان سالم در ارتقای سلامت جامعه» در دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار و در این نشست زمان و نحوه توزیع نان کامل در ۱۷ نانوایی شیراز اعلام شد. نان کامل، نان غنی شده با سبوس و جوانه گندم است. به گزارش شیرازنوین به نقل از ایرنا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این نشست خبری با موضوع «اهمیت مصرف نان سالم در ارتقای سلامت جامعه و توزیع نان سالم در استان فارس» اظهار کرد: در حوزه معاونت غذا و دارو، مدیریت‌ها و بخش‌های مختلفی مشغول به کار هستند و شبانه روز فعالیت می‌کنند؛ اما با توجه به حساسیتی که در جامعه جهانی در حوزه دارو وجود دارد، انرژی و توجهات معطوف به حوزه دارو و درمان می‌شود. در صورتی که اگر به مقوله مواد غذایی توجه بیشتری شود، به طبع درگیری کمتری با حوزه درمان و دارو داریم. لذا تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا این رسالت را دنبال کنیم. محمدجواد راعی بر ضرورت اجرای پروژه نان کامل تأکید و به نقش مهم رسانه در عرصه تحقیقات و اطلاع رسانی برای پیشبرد پروژه نان اشاره کرد و گفت: استاندار فارس توجه ویژه‌ای به این مقوله داشتند و همکاری و تعامل خوبی جهت پیشبرد این پروژه بین دستگاه‌های مختلف شکل گرفته است.
راعی اضافه کرد: بدون شک نان کامل به بهبود و حفظ تندرستی مردم جامعه کمک شایانی می‌کند و امیدواریم بتوانیم در این مسیر مثمرثمر واقع شویم. مهدی جمالی مدیرعامل شرکت غله استان فارس نیز یکی از چالش‌ها را بحث تولید آرد کامل دانست و گفت: درصدد بودیم آرد کامل را توسط کارخانجات فعال تهیه کنیم و در اختیار واحدهای نانوایی قرار بدهیم. اما واحدهای نانوایی نسبت به این موضوع معترض بودند. به عنوان مثال ما قصد داشتیم آرد هفت درصد را در اختیار واحدهای سنگک بگذاریم. این در حالی بود که آرد ۱۲ درصد در انتهای خط تولید می‌شد و باید در مراحل پایانی ۵ درصد سبوس به آرد اضافه می‌شد؛ این آرد زمانی که در اختیار واحدهای نانوایی قرار می‌گرفت‌، افراد فعال در این عرصه نسبت به این آرد معترض می‌شدند؛ زیرا آنها این آرد را ناهمگن می‌دانستند و می‌توان گفت این از عمده‌ترین مشکلات ما در اجرای این طرح بود. جمالی بیان کرد: بدین ترتیب به این نتیجه رسیدیم که با خط تولید آرد فعلی کارخانجات آرد نمی‌توانیم آرد کامل و مناسب طبخ در واحدهای نانوایی تولید کنیم. لذا یکی از کارخانجات آرد مکلف شد یک خط تولید آرد کامل را مجزا از آرد تولیدی کنونی در کارخانجات راه‌اندازی کند. وی انتخاب واحدهای نانوایی به عنوان عرضه‌کننده نان کامل را از دیگر مشکلات اجرای این طرح در سال‌های گذشته قلمداد کرد و گفت: در مرحله ابتدایی حدود ۶۷ واحد انتخاب کردیم. فاکتورها و شاخص‌های سخت‌گیرانه در آن جلسه گذاشته شد و در این شاخص‌ها علاقه‌مندی، متعهد بودن و متخصص بودن نانوا برای اجرای این طرح مدنظر قرار داده شد. به عنوان مثال تسلط کامل نانوا بر کارگران مجموعه و برخورداری از تخصص بالا از مهم‌ترین شاخص‌های ما محسوب می‌شد. سیاوش باباجعفری رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم اظهار کرد: حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد انرژی روزانه افراد از غلات به دست می‌آید که نان عمده این غلات است. یک تغییر کوچک در کیفیت نان تغییر بزرگی در سلامت جامعه ایجاد می‌کند. این متخصص تغذیه اظهار کرد: بازرسی‌های لازم در نانوایی‌هایی که پخت نان کامل به عهده دارند، انجام می‌شود. تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا چند طرح تحقیقاتی و فرهنگ‌سازی‌های لازم را در این زمینه انجام دهیم تا مردم این نیاز را احساس کنند. احمد اسد سنگابی معاون اتحادیه صنف نانوایان شیراز با اشاره به اینکه طرح به مدت 10 روز در نقاط مختلف شهر اجرا خواهد شد، گفت: این طرح از ۲۶ بهمن ماه آغاز می‌شود و نانوایی‌های مشخص شده هر روز ساعت ۹ تا ۱۰:۳۰ را به تهیه نان کامل اختصاص داده‌اند و اگر با استقبال مردمی روبه‌رو شویم، این ساعات افزایش می‌یابد. او با بیان اینکه فرایند تولید نان کامل بسیار پیچیده است، گفت: با توجه به آنالیزی که صورت گرفت، باید بیش از ۱۰۰درصد افزایش قیمت داشته باشد. اما با توجه به خواست جامعه و حمایت مسئولان و نانوایان، این نان افزایش ۵۰درصدی نسبت به نان‌های متداول داشته است. اتحادیه به میدان آمده تا نانوایی‌ها این نان را با قیمت مناسبی به مردم عرضه کنند. معاون اتحادیه صنف نانوایان شیراز با یادآوری اینکه فقدان اطلاع رسانی در این حوزه و نگاه نادرست مردم به نان کامل باعث شد که این طرح در دوره‌های گذشته اجرا نشود، گفت: انتخاب نانوایان، تولید آزمایشی و مورد توجه قرارداشتن نان به عنوان یک محصول استراتژیک و خاص در کشور موجب شد نتوانیم این طرح را در سال‌های گذشته اجرا کنیم.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی