ته دیگ خوشمزهترین بخش از غذاهای ایرانی میباشد و شما میتوانید با توجه به غذاهایی که برای پذیرایی از مهمانانتان در نظر گرفتهاید یک نوع ته دیگ را انتخاب کنید.
ته دیگ یکی از جذابترین و خوشمزهترین قسمت غذا میباشد و در خانوادههای ایرانی بسیاری از اعضای خانواده عاشق ته دیگ هستند تا جایی که گاهی بر سر ته دیگ بگو مگو میکنند. ته دیگ را باتوجه به سلیقه میتوان با انواع مختلف مواد غذایی درست کرد.
طرز تهیه
1. ته دیگ اسفناج
برای تهیه یک ته دیگ خوشمزه اسفناج:
برگهای اسفناج را از ساقه جدا کرده و بشویید.
کمی روغن کف قابلمه بریزید.
برگهای تازه اسفناج را کف قابلمه بچینید.
میتوانید اسفناجی را که برای بورانی درست کردهاید، فشرده کنید و کف ظرف بچینید.
برنج را روی اسفناج ریخته و دمکنید.
2. ته دیگ کاهو
برای تهیه یک ته دیگ خوشمزه کاهو برای پلوهای سبز رنگ:
برگهای کاهو را جدا کرده و بشویید.
کف قابلمه روغن بریزید.
یک یا دو لایه کاهو روی آن بچینید.
برنج را روی آن بریزید و دمکنید.
3. ته دیگ با طعم زعفران
برای تهیه یک ته دیگ خوشمزه زعفرانی:
کف قابلمه روغن، نصف فنجان آبسرد، نصف فنجان زعفران بریزید.
برنج را آبکش کنید.
برنج آبکششده را روی روغن و زعفران بریزید.
شعله را روی متوسط بگذارید تا برنج دم بکشد.
4. ته دیگ سیبزمینی
برای تهیه یک ته دیگ خوشمزه سیب زمینی:
سیب زمینیها را پوست گرفته و برش بزنید.
برشهای سیب زمینی نباید بیش از حد نازک باشد.
کمی روغن کف قابلمه بریزید.
سیبزمینیها را کف قابلمه بچینید.
برنج آبکششده را روی سیب زمینیها بریزید.
5. ته دیگ کدو حلوایی خوشمزه
برای تهیه یک ته دیگ خوشمزه کدو حلوایی:
کدو حلوایی را پوست بگیرید.
دانههای کدو را خارج نمایید.
کدو را بشویید و قالب بزنید.
در کف قابلمه کمی نمک و روغن بریزید.
کدو حلواییهای قالبزده را کف قابلمه بچینید.
کمی روغن روی کدوها بریزید.
برنج را روی کدوها بریزید و بگذارید دم بکشد.
6. ته دیگ نان
برای تهیه یک ته دیگ خوشمزه نان:
میتوانید از انواع نان مانند نان تست، لواش، سنگک و... استفاده نمایید.
کف قابلمه روغن بریزید
نان دلخواه خود را برش زده و کف قابلمه بچینید.
برنج را روی نانها بریزید و دم کنید.
7. ته دیگ سیب زمینی خلالی، نگینی و رنده شده
برای تهیه ته دیگ سیب زمینی میتوانید سیب زمینی را یا خلالی و یا رنده و یا نگینی خرد نمایید.
سیب زمینیها را خلالی یا نگینی ته قابلمه بچینید. نمک بپاشید و روی آنها برنج آبکش شده را بریزید.
سیب زمینی رنده شده درشت را روی روغن داغ کف قابلمه بریزید و نمک و زعفران آب شده و کمی پودر سیر یا موسیر(دلخواه) روی آنها بپاشید و سپس برنج را روی آنها بریزید و دم کنید.
8. ته دیگ بال مرغ
برای تهیه ته دیگ بال مرغ خوشمزه:
روی بال مرغها نمک و زردچوبه بزنید.
کمی روغن کف قابلمه بریزید.
بال مرغها را روی روغن داغ شده بچینید.
برنج را روی آنها بریزید و دم کنید.
9. ته دیگ ته چینی
برای تهیه ته دیگ ته چینی خوشمزه:
برنج را آبکش کنید.
تخم مرغ را به همراه گلاب و زعفران دم کرده درون یک کاسه مناسب ریخته و به خوبی مخلوط کنید.
ماست را هم زده تا روان شود، سپس به کاسه بیافزایید.
2 کفگیر از برنج را به کاسه اضافه کنید.
برنج را با مایه ته چین مخلوط کنید.
درون یک قابلمه مناسب مقداری روغن مایع بریزید.
ته چین را درون قابلمه ریخته، سپس روی آن را کاملاً صاف و یکدست کنید.
برنج سفید را روی ته چین ریخته و فشرده کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد.
10. ته دیگ تخمه و کنجد
برای تهیه ته دیگ تخمه و کنجد:
ته قابلمه مقداری روغن و زردچوبه بریزید.
مغز تخمه آفتابگردان و کنجد را روی آن بپاشید.
برنج را روی این مواد بریزید و حرارت را خیلی کم کنید تا دم بکشد زیرا این ته دیگ خیلی زود میسوزد.