کیک میوهای بدون فر، روزنامه شیراز نوین
مواد لازم برای 4 نفر
آرد 2 پیمانه
شکر 1 پیمانه
تخم مرغ 3 عدد
روغن مایع یک دوم پیمانه
ماست یک دوم پیمانه
وانیل 1 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
میوه شلیل یا هلو 2 عدد
کیکها یکی از محبوبترین و رایجترین میان وعدهها و دسرها هستن که در تمام کشورها سرو میشن. تنوع کیک آنقدر زیاده که گاهی انتخاب اون رو برای افراد سخت میکنه. در بین انواع کیک، کیک خامهای و کیک اسفنجی دو نمونه از سادهترین کیکها هستن که طرز تهیهشون خیلی آسونه.
برای این که بتونید یه کیک خوشمزه درست کنید، علاوه بر طعم کیک، روش پخت اون هم بسیار اهمیت داره. بعضیها تصور میکنن که بدون فر امکان پخت کیک وجود نداره. اما ما امروز بهتون آموزش میدیم که چطور میشه یه کیک میوهای بدون فر فوقالعاده خوشمزه درست کرد.
در دستورهای قبلی، طرز تهیه کیک تولد بدون فر رو بهتون آموزش دادیم. برای این دستور پخت، ما کیک میوهای با طعم هلو و شلیل رو انتخاب کردیم ولی شما میتونید این کیک رو با میوههایمختلف و متنوع و یا اصلاً بدون میوه و به شکل ساده درست کنید. برای درست کردن کیک میوهای بدون فر، شما به تابه (یا قابلمه) و شعله پخش کن نیاز دارید. کافیه مایه کیک رو آماده کنید، داخل تابه چرب شده بریزید و اون رو روی شعله ملایم روی شعله پخش کن قرار بدید. برای این که دما از درز درب قابلمه خارج نشه، حتماً از یه دم کنی روی درب اون استفاده کنید تا حرارت داخل قابلمه بمونه و کیکتون پف کنه.
این دستور مخصوص کساییه که تو خونشون فر ندارن و تصور میکنن که بدون فر نمیتونن کیک درست کنن. در صورتی که درست کردن کیک میوهای بدون فر به همان سادگی پخت کیک در فره و هیچ تفاوتی با هم نداره. با این روش شما میتونید درست مثل یه آشپز حرفهای کیک اسفنجی پف دار درست کنید، بدون این که نیاز به فر و یا هر ابزار دیگهای داشته باشید.
با ما همراه بشید تا علاوه بر طرز تهیه کیک میوهای بدون فر، مهمترین نکاتی رو که برای پخت این کیک خوشمزه باید در نظر بگیرید بهتون بگیم.
طرز تهیه
۱- ابتدا تخم مرغها را داخل کاسهای بزرگ بشکنید و با همزن برقی خوب بزنید تا کاملاً یکدست شده و پف کند.
۲- سپس شکر، روغن مایع (یا کره) و ماست را نیز به تخممرغها اضافه کرده و مجدداً مواد را به مدت ۲ دقیقه هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند.
۳- آرد، بیکینگ پودر و وانیل را با هم مخلوط کرده و ۲بار الک کنید.
۴- بعد از آن که مخلوط یکدستی به وجود آمد، ترکیب آرد را در ۳ مرحله به آنها اضافه کنید. مواد را با کمک لیسک و یا قاشق در یک جهت و به صورت دورانی آرام هم بزنید تا یکدست شوند.
۵- مجدداً مواد را با دور کند همزن هم بزنید تا کاملاً به هم مخلوط شوند. دقت کنید که در این مرحله مایه کیک را زیاد هم نزنید تا پف کیک از بین نرود.
۶- کف تابه و اطراف آن را با کره ی ذوب شده کمی چرب کنید. با استفاده از قلمو میتوانید از چرب شدن تمام قسمتهایقالب مطمئن شوید.
۷- سپس مایه کیک میوهای آماده شده را در مرکز آن بریزید و آن را با پشت قاشق صاف کنید.
۸- بعد از آن که سطح مایه کیک را کاملاً صاف کردید، میوههایخرد شده را با نظم روی مایه کیک بچینید. به طوری که لایه روی کیک از میوههای خرد شده پر شود.
۹- روی درب تابه یک دم کنی قرار دهید، درب تابه را محکم ببندید و آن را روی شعله کم گاز و روی شعله پخش کن قرار دهید.
۱۰- بعد از ۱ ساعت، میتوانید درب تابه را بردارید. یک خلال دندان داخل کیک میوهای فرو کنید، اگر مایه کیک به خلال دندان نچسبید، کیک آماده است.
۱۱- روی کیک را میتوانید با میوههایخرد شده و خامه به دلخواه تزیین کنید.
نکات کلیدی
- به جای روغن مایع میتوانید ۱۰۰ گرم کره ی آب کرده را جایگزین آن کنید. کره نسبت به روغن طعم بهتری به کیک میوهای میدهد.
- برای درست کردن کیکهای میوهای حتماً باید از ماست استفاده کرد. اگرچه بسیاری از دستورها برای طرز تهیه کیک میوهای بدون فر از شیر به جای ماست استفاده میکنند.
- در زمان پخت کیک به مدت ۱ ساعت به هیچ عنوان درب تابه را بر ندارید تا حرارت لازم برای پخت کیک از داخل تابه خارج نشود.
- اگر روی کیک میوهای طلایی نشد، کیک را داخل یک تابه دیگر که کف آن را با کاغذ روغنی پوشانده و چرب کردهاید برگردانید و آن را به مدت ۳ دقیقه روی گاز قرار دهید.
- میوهها را خیلی نازک برش بزنید تا خوب بپزند.
- پیش از قرار دادن تابه روی شعله پخش کن، شعله پخش کن را روی شعله متوسط قرار داده و اجازه دهید تا کاملاً گرم شود. حالا میتوانید تابه را روی آن قرار دهید.
- شما از همه ی میوهها از جمله گیلاس (بدون هسته)، شلیل و یا هر میوه دیگری که دوست دارید میتوانید برای درست کردن کیک میوهای استفاده کنید.
- استفاده از دم کنی را فراموش نکنید! دم کنی از خروج حرارت به بیرون قابلمه جلوگیری کرده و باعث پف کردن کیک میشود.
- بعد از اضافه کردن آرد به مایه کیک، آن را بیش از حد هم نزنید تا پف کیک از بین نرود. همین که مخلوط کاملاً با هم ترکیب شده و یکدست شود کافی است.
- کیک میوهای بدون فر را میتوانید به صورت دو رنگ (ساده و شکلاتی) هم درست کنید. کافی است نصف مقدار مایه کیک را جدا کرده و کمی پودر کاکائو به آن اضافه کنید. سپس این دو مایه کیک را به صورت لایهای روی هم ریخته و در نهایت روی لایه آخر کیک را با میوههایخرد شده بپوشانید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین