وضعیت مالی مربیان ما نگرانکننده است، روزنامه شیراز نوین
شیرازنوین: هیئتهای ورزشی که دفترشان در مجموعه شهید دستغیب شیراز قرار داشته، از سپرده شدن این مجموعه به ستاد کرونا گلایه دارند. هفت ماه است که با شیوع کرونا، این دفاتر تعطیل شده و هفده هیئتی که دفترشان در این مجموعه بوده، دیگر جایی برای انجام امور اداری خود ندارند. رئیس هیئت کاراته فارس نیز مانند سایر هیئتها از این موضوع گلایهمند است. او همچنین سایر دغدغههای فعلی هیئت را در گفتوگو با شیراز نوین بیان میکند.
احمد مبارکی در آخرین روزهای سال 96 ریاست هیئت را بر عهده گرفت ولی میگوید نزدیک به یک سال از این مدت را به دلیل شیوع کرونا و مسائل دیگر از دست داده است و جمع مدت فعالیت هیئت در این بازه زمانی، از 16 ماه تجاوز نمیکند.
گفتوگوی شیراز نوین با رئیس هیئت کاراته استان فارس را در ادامه میخوانید:
در حال حاضر فعالیتهای هیئت به چه شکل انجام میشود؟
هنوز که مجوز آغاز تمرینات و مسابقات به صورت حضوری صادر نشده و ورزشکاران در منزل به صورت آنلاین با مربیانشان در ارتباط هستند. فعالیتها به این شکل است که مربیان به بچهها برنامه میدهند، آنها در منزل تمرین میکنند، از خودشان فیلم میگیرند و میفرستند برای مربی. مربی کیفیت کار شاگردان را بررسی کرده و سپس به سراغ تمرین بعدی میرود. فعلاً تنها کاری که میتوانیم در بخش آموزش انجام دهیم همین است.
آیا از اعضای زیرمجموعه هیئت کسی به کرونا مبتلا شده؟
تعدادی از ورزشکاران و مربیان مبتلا شده بودند که به لطف خدا همگی بهبود یافتند.
درباره جایگاه کاراته فارس در سطح کشور صحبت کنید.
کاراته ما هم در کشور جزو هیئتهای برتر است و هم در سطح استان از هیئتهای فعال به شمار میرود. در حال حاضر شش کرسی فدراسیون متعلق به اعضای هیئت کاراته فارس است که این اتفاق نه تنها در کاراته، بلکه در سایر رشتهها هم برای استان بیسابقه بوده است. بنده عضو هیئت رئیسه لیگ و مسابقات هستم، آقای خیری پور در کمیته داوران فدراسیون عضویت دارند، آقای مسعود زارع عضو شورای راهبردی فنی کاتا هستند، آقای احمدرضا میری به عنوان عضو کمیته مربیان فدراسیون فعالیت میکنند، آقای بوستانی عضو کمیته علمیاستعدادیابی کشور هستند و آقای محمدهادی محمدی هم مربی تیم ملی استعدادهای برتر هستند.
وضعیتشهرستانهایفارسهمرضایتبخش است؟
بله شهرستانهای ما در رشته کاراته خوب و فعال هستند اما به جز شیراز، شهرهای فسا، جهرم و مرودشت وضعیت بهتری نسبت به سایرین دارند.
آیا مکان اختصاصی برای کاراته دارید؟
خیر. قرار بود خانه کاراته در مجموعه ورزشی پارس ساخته شود اما حالا بعد از گذشت مدت زمان زیادی، هنوز در حد یک فونداسیون باقی مانده است. مشکلی اصلی و اساسی ما هم همین است. شما تا وقتی یک مکانی نداشتهباشید، چطور میتوانید یک عده را جمع کنید و پرورش دهید؟ اکثر بچهها در باشگاهها تمرین میکنند. البته قبل از کرونا یک مکانی در زیرپله سالن مجموعه ورزشی پارس داشتیم که خودمان رفتیم تاتامی پهن کردیم و چون حدود 130 متر فضا داشت، این را برای تیمهای منتخبمان استفاده میکردیم ولی حالا همان تعطیل شده است. مسئله دیگر این است که در حال حاضر از لحاظ اداری هم به مشکل خوردهایم. حدود 17 هیئت ورزشی مهم در مجموعه ورزشی شهید دستغیب قرار دارند اما ماههاست که این دفاتر از هیئتها گرفته شده و به ستاد کرونا اختصاص یافته است. یعنی اگر حالا ارباب رجوعی بخواهد ما را ببیند، ما جایی را نداریم که بتوانیم با او صحبت کنیم. مدیرکل سابق ورزش و جوانان تصمیم گرفتند این مکانها را به ستاد کرونا بدهند و این باعث بیخانمانی این همه هیئت ورزشی شده است.
بهجز اینها، چه مشکلات دیگری دارید؟
اداره کل بیشتر باید به فکر هیئتها باشد. در این نبود درآمدزایی که حالا پیش آمده، وضعیت خیلی نابسامان است. در گذشته با برگزاری کلاسها و مسابقات، درآمدهایی داشتیم اما حالا این درآمدها به صفر رسیده. خب در این وضعیت چه کسی باید به داد ما برسد؟ قطعاً وظیفه اداره کل است. امیدوارم این اداره مبالغی را به هیئتها تزریق کنند تا آنها کمی بتوانند خود را سر پا نگه دارند. امیدوارم مسئولان، هیئتها را بیشتر دریابند. هیئتها میشود گفت سازمانهایی مردم نهاد هستند که به هیچ ارگانی وصل نیستند. خودشان باید درآمد کسب کنند که آن هم در وضعیت کرونایی فعلی به صفر رسیده. کاراته رشتهایست که مسابقات متعددی در آن برگزار میشود و با فروش احکام، مقداری از هزینهها را تأمین میکرد. البته همان هم یک تصور غلطی را بین مردم ایجاد میکرد که فکر میکردند تمام پول احکام و کمربندها به جیب هیئت میرود، در حالی که مثلاً یک مبلغ 30 هزارتومانی که بابت کمربند گرفته میشد، بخشی از آن سهم فدراسیون بود، بخشی سهم سبک، بخشی هم به مربی میرسید و بخشی از آن هم به حساب هیئت واریز میشد. ضمن اینکه صدور همین احکام و کمربندها هم با کلی دردسر همراه است.
*ورزشکاران زیرمجموعه هیئت کاراته چه تعداد هستند؟
ورزشکاران بیمه شده رسمی ما تا سال 98 به 14هزار نفر رسیده بود، ضمن اینکه 6 هزار نفر عضو غیر رسمی هم داشتیم. یعنی اعضایی که در رشتههای دیگر خود را بیمه کردهاند اما در کاراته هم فعالیت دارند.
*بانوان هم فعالیت قابل قبولی در این رشته دارند؟
بله بانوان ما حتی از آقایان هم فعالیت بیشتر و بهتری دارند
به عنوان آخرین سوال، آیا از عملکرد خودتان در این مدت راضی هستید؟
این را باید دیگران بگویند اما چیزی که برداشت خودم است این است که فکر نمیکنم اتفاقات خوبی که در این مدت رخ داده، پیش از ما رخ داده بوده باشد. زمانی که ما آمدیم، هیئت کاراته رتبه چندم را داشت؟ اما حالا در همین مدت، دوبار به عنوان هیئت برتر کشور انتخاب شدهایم. موفقیتهای به دست آمده در این دو سال اخیر، بیسابقه بوده است.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین