غوغای مرغی ، روزنامه شیراز نوین
به گزارش شیرازنوین، در داستان مرغ تنها اتفاق مفید سرازیر شدن جریمههای میلیاردی به جیب دولت بوده است؛ جریمههایی که در قبال سکوت اولیه، تجمیع و به یکباره از جیب فروشندگان بی خبر خارج و به جیب دولت سرازیر شد. در این میان بازنده اصلی ملت هستند که مرغ گران خریدند و در صفهای بلند ایستادند. حدود یک هفته از بازگشت آرامش نسبی به بازار مرغ استان فارس میگذرد؛ این روزها دیگر خبری از تشکیل صف برای تهیه مرغ نیست و قفسههای فروشگاهها پُر از مرغ تازه کشتار روز است؛ اما در این میان، بیشتر مراکز عرضه، قیمت اعلامی هر کیلوگرم مرغ را رعایت نمیکنند.
طی حدود یک هفته گذشته مشکل کمبود مرغ در بازار فارس و شیراز به یکباره حل شده اما به وضوح، مرغ فروشان در سطح بازار به صورت همزمان نرخ مصوب را رعایت نمیکنند.
در حالی که نرخ مصوب عرضه گوشت گرم مرغ در بازار همچنان ۲۴هزار و ۹۰۰ تومان تعیین شده است، بیشتر واحدهای صنفی عرضه کننده این کالا در شیراز و فارس نرخ فروش مرغ را حتی در تابلوهای واحد صنفی خود ۲۹هزار و ۵۰۰ تومان تا ۳۳هزار تومان درج کردهاند.
عمومیت یافتن این گران فروشی دسته جمعی در اغلب واحدهای صنفی آنقدر عجیب بوده که خبرنگار ایرنا را به سطح خیابانهای شیراز کشانده که شاید دلیل این موضوع را بیابد.
تعدادی از مرغ فروشیهای سطح کلانشهر شیراز به شرط عدم درج نام آنها حاضر به گفت و گو شدند. همگی این فروشندگان اعلام کردند که در روزهای اخیر از اتحادیه صنفی مربوطه با آنها تماس برقرار و اعلام شده است که مجاز به فروش گوشت مرغ با قیمت بالاتر از نرخ مصوب ۲۴هزار و ۹۰۰ تومان هستند.
رئیس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در این باره گفت: نظارت بر قیمت گذاری و برخورد با متخلفان وظیفه صنعت، معدن و تجارت و تعزیرات حکومتی است.
علیرضا واحدی پور نرخ کنونی عرضه گوشت گرم مرغ را به ازای هر کیلوگرم ۲۴هزار و ۹۰۰ تومان اعلام کرد و ادامه داد: نرخ مصوب اکنون در فروشگاههای زنجیره ای و بازارچههای شهرداری و شرکتهای تعاونی در سطح استان و شیراز رعایت میشود اما بسیاری از واحدهای صنفی به یکباره طی روزهای اخیر نرخ را بالا بردهاند و گران فروشی میکنند.
وی اضافه کرد: برخورد با متخلفان و گران فروشان وظیفه جهاد کشاورزی نیست.
رئیس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: چندنرخی شدن گوشت مرغ و وجود قیمت به صورت تعاونی، دولتی و غیردولتی در سطح استان فارس وجود ندارد و همه واحدهای صنفی موظف هستند قیمت گذاری ۲۴هزار و ۹۰۰ تومان را به ازای هر کیلوگرم گوشت مرغ رعایت کنند و در غیر این صورت متخلف هستند و باید با آنها برخورد شود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان فارس نیز گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۰۶ فقره پرونده در حوزه مرغ و تخلفات مرغداریها،کشتارگاهها و واحدهای صنفی در شعبات تعزیرات حکومتی این استان تشکیل و رسیدگی شده است.
غلامرضا سالاری افزود: گران فروشی، امتناع از عرضه و تقلب از جمله تخلفاتی بوده که در حوزه مرغ رسیدگی شده و متخلفان ۵۷۱میلیارد ریال جریمه نقدی شده اند.
وی در ادامه وظیفه این سازمان را رسیدگی به تخلفات دانست و گفت: در حوزه مرغ، گوشت و دام، نظارت و مدیریت با سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صمت است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان فارس بیان کرد: جهاد کشاورزی در نرخ گذاری متولی است و نظارت بر قیمت مرغ تا محل کشتارگاه بر عهده جهاد کشاورزی است.
وی گفت: نظارت و قیمت گذاری بازار مرغ بر عهده ۲ سازمان جهاد کشاورزی و صمت است.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز مشکل ایجادشده در بازار مرغ استان فارس را متأثر از کمبود نهاده و خوراک مرغ در سال ۹۹ عنوان کرد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۵۲ مورد بازرسی از کشتارگاهها فارس انجام شده که ۶۴ مورد پرونده تخلف به ارزش ۱۵۷میلیارد ریال تشکیل شده است.
مهدی حسنی افزود: در پی بازرسی از مرغداریهای استان فارس نیز ۱۲ پرونده به ارزش ۱۲۱میلیارد ریال تشکیل شده است.
وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون مجموعاً هزار و ۶۲۴ مورد بازرسی در حوزه مرغ فارس صورت گرفته که ۴۷۶ پرونده تخلف برای کلیه عوامل و شبکههای توزیع مرغ این استان تشکیل شده است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر نیز بازرسی به صورت جدی از شبکههای توزیع و تولید مرغ در حال انجام است.
حسنی ادامه داد: کارگروه تنظیم بازار کشور نرخی جدید فروش مرغ را از ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ اعلام کرد و گشت نظارت و بازرسیها در سطح استان فارس نیز به صورت مداوم انجام شده است.
وی افزود: استقرار بازرسان در محل کشتارگاهها از ساعت ۲۱ هر شب تا پایان توزیع در حوالی ساعت ۱۱ صبح روز بعد به صورت مداوم در حال انجام است تا ورود و خروج کنترل شود.
وی ادامه داد: لیست توزیعی مویرگی با کمک بسیج و اتاق اصناف از محل کشتارگاهها نیز به صورت روزانه تهیه و بر توزیع آن نیز نظارت میشود. حسنی اضافه کرد: کنترل و ردیابی ماشینهای حمل گوشت مرغ تا مقصد نیز به صورت مستمر در حال انجام است که به صورت اتفاقی خودروها انتخاب میشوند و بازرسان آنها را کنترل میکنند.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس با بیان اینکه لیست کشتارگاهها در جهت توزیع گوشت به واحدهای صنفی نیز راستی آزمایی میشود و موارد تخلف کشف و صورت جلسه میشود، گفت: بازرسیهای سرزده از کشتارگاهها، واحدهای صنعتی و صنفی نیز توسط گشتهای ویژه برای میزان مرغ تحویلی و نرخ فروش و سایر تخلفات برای سامان دهی بازار مرغ انجام شده است.
او اظهار داشت: از ناظران افتخاری و بسیج اصناف و مردم بر اساس پروندههایی که از قبل تشکیل شده بود نیز برای سامان دهی بازار مرغ استان استفاده شده است.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس در پاسخ به این سؤال که آیا اطلاعی از چراغ سبز یا تماس از اتحادیه صنفی مربوطه در خصوص تعدی از نرخ مصوب دارد، گفت: اگر چنین تماسی برقرار شده باشد تخلف است؛ زیرا در حال حاضر بازرسان سازمان صمت این استان برای هرگونه تخلف و گران فروشی پرونده تشکیل میدهند.
حسنی عنوان کرد: قیمت مصوب کارگروه سامان دهی بازار مرغ اکنون به ازای هر کیلوگرم گوشت مرغ گرم ۲۴هزار و ۹۰۰ تومان تعیین شده است و فروش آن حتی یک ریال بالاتر از این نرخ تخلف است.
خبرنگار ایرنا تا لحظه انتشار این گزارش موفق به مصاحبه با مسئولان اتحادیه صنف مرتبط نشد و در صورت پاسخ گویی، آماده انعکاس دیدگاه مسئولان این اتحادیه است.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین