[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۶۵۹
  • دوره جدید

خورشت قیمه نخود یزدی، روزنامه شیراز نوین

 مواد لازم برای 9 نفر
نخود:300 گرم 
گوشت گوسفندی:300 گرم 
پیاز:1 عدد 
رب گوجه فرنگی: به مقدار لازم
نمک، فلفل، زردچوبه: مقدار کافی 
روغن مایع: مقدار کافی 
زعفران دم‌کرده: مقدار کافی 
لیمو امانی:3 عدد

خورشت‌های ‌ایرانی خیلی تنوع زیادی دارند و برخی از آن‌ها بسیار معروف و شناخته شده هستند و در بین همه گروه‌های سنی پرطرفدار هستند. یکی از ‌این خورشت‌های معروف و خوشمزه که بسیار پر‌طرفدار می‌باشد خورشت قیمه است. البته وقتی صحبت از خورشت قیمه به میان می‌آید ذهن ما به سمت شکل روتین خورشت قیمه که معمولاً با گوشت گوسفندی و لپه درست می‌شود، می‌رود اما شکل‌های مختلف دیگری از خورشت قیمه نیز وجود دارد مانند خورشت قیمه بادمجان و یا خورشت قیمه نخود و یا قیمه بوشهری. در بین ‌این همه مدل و تنوعی که خورشت قیمه دارد یکی از خوشمزه‌ترین آن که اصالت آن به شهر یزد می‌رسد خورشت قیمه نخود یزدی است. البته خورشت قیمه نخود همان‌طور که از نامش پیداست در تهیه آن از نخود استفاده می‌شود و طریقه کلی آن به ‌این صورت است که نخود را درآب می‌گذارند تا نفخش گرفته شود و تا حدی نرم شود و سپس آن را پوست کنده و از وسط دو نیم می‌کنند و یا به اصطلاح آن را به صورت دولپه در خورشت استفاده می‌کنند.
در ‌این مطلب طرز تهیه ‌این خورشت خوشمزه را که شامل نخود، پیاز، رب گوجه فرنگی، روغن مایع، گوشت گوسفندی،لیمو امانی، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران دم‌کرده است را برایتان می‌نویسم تا آن را در منزل درست کرده و برای ناهار به‌عنوان یک غذای جدید و خوشمزه میل کنید.

 طرز تهیه
  مرحله اول:   
ابتدا و برای شروع کار 1 عدد پیاز را شسته و آن را پوست می‌کنیم. سپس پیازها را به صورت ریز و نگینی خرد می‌کنیم و داخل یک تابه روغن مایع می‌ریزیم و وقتی روغن داغ شد پیازهای خرد شده را در روغن داغ تفت می‌دهیم تا سبک و طلایی و کم حجم شود.
  مرحله دوم:
سپس 300 گرم گوشت گوسفندی را با آب شسته و آن را آبکش می‌کنیم و به صورت خورشتی و به شکل مکعبی با چاقو آن‌ها را ریز می‌کنیم. سپس گوشت‌های خرد شده را داخل تابه می‌ریزیم و آن‌ها را با پیازها تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس مقداری نمک و فلفل و زردچوبه به گوشت اضافه می‌کنیم و برای مزه‌دار شدن آن را با گوشت مخلوط می‌کنیم. سپس 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را داخل تابه می‌ریزیم و آن را همراه با گوشت تفت می‌دهیم تا بوی خامی ‌رب گرفته شده و رب ما پر رنگ‌تر شود و رنگش باز شود.
  مرحله سوم:
سپس در ادامه 300 گرم نخود را که از 24 ساعت قبل در آب خیس کرده بودیم و چند بار در طول ‌این مدت آب نخود را عوض کرده بودیم آبکش می‌کنیم و سپس نخودها را با دست پوست می‌کنیم و از وسط آن‌ها را دو نیم می‌کنیم. سپس نخود نصفه شده را داخل تابه حاوی گوشت و پیاز می‌ریزیم و آن را کمی ‌در تابه تفت می‌دهیم و سپس 5 پیمانه آب داخل قابلمه می‌ریزیم و ابتدا زیر شعله را زیاد می‌کنیم و وقتی آب داخل قابلمه جوش آمد زیر شعله را کم می‌کنیم و درب قابلمه را می‌بندیم و منتظر می‌شویم تا خورشت ما روی شعله ملایم گاز بپزد و کم آب شود.
  مرحله چهارم:
سپس در ادامه کار و در نیم ساعت آخر قبل از آماده شدن خورشت مزه غذا را می‌چشیم و به آن مقدار کافی نمک و فلفل اضافه می‌کنیم و 3 عدد لیمو امانی که از 2 ساعت قبل در آن‌ها سوراخ‌هایی ‌ایجاد کرده بودیم و در آب قرار داده بودیم را داخل قابلمه می‌ریزیم و کمی ‌زعفران دم‌کره نیز به مواد اضافه می‌کنیم.
  مرحله پنجم:
سپس وقتی خورشت کم آب شد و به اصطلاح خورشت جا افتاد و نخودهای خورشت کاملاً پخته شد آن را در ظرف مناسبی می‌ریزیم و ‌این خورشت را برای وعده غذایی ناهار همراه با برنج و سالاد شیرازی و سبزی خوردن میل می‌کنیم.
نوش جان

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی