توصیههای تغذیهای برای جلوگیری از گرمازدگی، روزنامه شیراز نوین
یک متخصص طب سنتی، بر مصرف میوه و سبزیجات و نوشیدنیهای خنک برای جلوگیری از گرمازدگی در روزهای گرم سال تأکید کرد.
علیرضا یارقلی، در گفتوگو با خبرنگار مهر در خصوص تغذیه مناسب فصل تابستان، گفت: در این فصل توصیه میشود افراد از غذاهای سرد و تر مانند آب دوغ خیار و نان، پنیر و هندوانه استفاده کرده و از مصرف غذاها و نوشیدنیهای گرم پرهیز کنند.
این متخصص طب سنتی افزود: استفاده از نوشیدنیهایی مانند خاکشیر که برطرف کننده خشکی و خارش پوستی، بهبود دهنده معده و روشن و صاف کننده پوست است به همراه کمی آب لیمو بهخصوص صبحها و به صورت ناشتا سبب رفع عطش و گرمازدگی در فصل تابستان خواهد شد.
وی بیان کرد: تخم شربتی نیز مقوی دستگاه گوارش است و از گرسنگی کاذب جلوگیری میکند و به منظور لاغری و کاهش وزن نیز توصیه میشود؛ تخم شربتی ضد سرطان بسیار خوبی است و دارای فیبر بالایی بوده و از بروز دیابت نوع دو نیز پیشگیری میکند، مصرف این شربت ربطی به سردی و گرمی هوا ندارد اما در تابستان سبب خنک شدن و کاهش عطش میشود البته باید به این نکته تأکید کرد که افراد دارای معده سرد و مزاج سرد و تر در مصرف شربتهای خنک زیادهروی نکنند.
یارقلی در خصوص مصرف دو میوه هلو و شلیل در این فصل عنوان کرد: هلو و شلیل با مزاج سرد و تر دو میوه محبوب فصل تابستان هستند که زود هضم و کم کالریتر از بقیه میوهها هستند و دارای آنتیاکسیدانهای بالایی بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک شایانی میکنند.
وی اظهار کرد: استفاده از هندوانه به عنوان رقیق کننده خون که دارای ویتامین A،B و C است به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و جهت سلامت پوست و مو بسیار مفید بوده اما خوردن آن به صورت ناشتا بهخصوص در هوای گرم و پس از صرف غذا توصیه نمیشود.
این متخصص طب سنتی خاطرنشان کرد: گلاب نیز یکی از نوشیدنیهای بسیار خوب در فصل گرما است که میتوان جهت رفع تشنگی و عطش از آن استفاده نمود.
یارقلی با اشاره به خواص بیشمار کاهو گفت: کاهو با طبیعتی سرد و تر جزء سبزیجات تصفیه کننده خون است که آهن بسیار زیادی دارد و در درمان کم خونی مؤثر است و مصرف آن در فصل تابستان بسیار توصیه میشود.
وی عنوان کرد: در فصل تابستان مصرف شربت سکنجبین، لیمو، هندوانه، آبغوره و میوههای تر (ترش و شیرین) مانند آلو، آلبالو و گیلاس در کنار نوشیدنیهای خنک میتوانند حرارت بدن را کاهش داده و رطوبت را به بدن برسانند.
این متخصص تغذیه گفت: افراد از مصرف غذاهایی مثل فسنجان، گردو، کنجد به دلیل مزاجشان در این فصل پرهیز کنند چراکه سبب عوارضی مانند فشار خون میشوند.
وی در آخر تأکید کرد: مصرف میوه بسیار پرطرفدار طالبی که سرشار از آب است در این فصل بسیار توصیه میشود چراکه این میوه سرشار از پتاسیم و منیزیم است و تنظیم کننده متابولیسم بدن است اما لازم است افراد به این نکته توجه ویژهای کنند و این میوه را بین دو وعده غذایی و با معده خالی مصرف نکنند همچنین افراد دیابتی در مصرف این میوه باید جانب اعتدال را رعایت کنند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین