[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۷۵
  • دوره جدید

نوشیدن بیش از ۳ فنجان قهوه در روز با خطر نارسایی کلیه مرتبط است، روزنامه شیراز نوین

به گفته محققان، مقدار قهوه و کافئینی که یک فرد مصرف می‌کند، می‌تواند بر سلامت کلیه او تأثیر بگذارد.
به گزارش مهر به نقل از مدیکال‌نیوز، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد افرادی که کافئین را به آرامی متابولیزه می‌کنند، سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به اختلال عملکرد کلیه هستند.
تحقیقات دیگر حاکی از آن است که قهوه باعث افزایش سلامتی از جمله سلامت کلیه‌ها می‌شود.
در حالی که برخی تحقیقات مصرف قهوه را با آسیب کلیه مرتبط می‌دانند، تحقیقات دیگر هیچ ارتباطی بین مصرف کافئین و ایجاد بیماری مزمن کلیوی گزارش نکرده اند. نتایج مطالعه جدید محققان در دانشگاه تورنتو کانادا و دانشگاه پادووا ایتالیا ممکن است توضیحی برای نتایج متفاوت ارائه دهد.
همچنین نشان می‌دهد که برای برخی افراد، قهوه واقعاً می‌تواند به کلیه‌ها آسیب برساند.
مطالعه جدید نشان می‌دهد که وجود یک نوع ژن خاص می‌تواند منجر به افزایش سه برابری احتمال ایجاد اختلال در عملکرد کلیه‌ها در نتیجه مصرف قهوه شود.
محققان می‌گویند همه چیز به سرعت متابولیسم کافئین توسط شخص بستگی دارد. در این مطالعه، حدود نیمی از شرکت‌کنندگان دارای نوع rs۷۶۲۵۵۱ ژن CYP۱A۲ بودند؛ گونه‌ای که باعث می‌شود کافئین کُندتر متابولیزه شود. مشخص شد که این گروه در معرض خطر بیشتر آسیب کلیه هستند.
این مطالعه سلامت کلیه را با ردیابی سه نشانگر اختلال عملکرد کلیه ارزیابی کرد: آلبومینوری، هایپرفیلتراسیون و فشار خون بالا.
مطالعه مشاهده‌ای حدود ۱۶ سال به طول انجامید. شرکت‌کنندگان شامل ۱۱۸۰ نفر در سنین ۱۸ تا ۴۵ سال بودند که هر یک به طور مرتب طی یک دوره پیگیری ۷.۵ساله ارزیابی شدند.
دکتر «سارا مهدوی» نویسنده اصلی این مطالعه از دانشگاه تورنتو، پس از شناسایی کسانی که دارای نوع CYP۱A۲ مشکل‌ساز بودند، گفت: «جالب بود ببینیم اثرات قهوه در گروهی که این نوع ژنتیکی را داشتند، چقدر 
قابل توجه است.»
وی در ادامه می‌افزاید: «افرادی که کافئین را کُندتر متابولیزه می‌کنند و هر روز سه یا چند فنجان قهوه می‌نوشند، ۲.۷ برابر بیشتر با احتمال ابتلا به اختلال عملکرد کلیه روبه‌رو بودند.»
آنها همچنین ۲.۸ برابر بیشتر احتمال ابتلا به فشار خون بالا را داشتند.
این مطالعه نشان می‌دهد که کافئین فقط در افرادی مضر است که توانایی سم‌زدایی سریع کافئین از سیستم آنها مختل شده است.
مهدوی گفت: «این مطالعه به طور خاص کافئین را به عنوان مؤلفه قهوه که می‌تواند به کلیه‌ها آسیب برساند، نشان می‌دهد. همچنین نشان می‌دهد که کافئین از هر منبعی می‌تواند در افرادی که دارای این نوع اختلال ژنتیکی در از بین بردن کافئین از سیستم خود باشند، مضر باشد.»
وی در ادامه می‌افزاید: «قهوه کافئین‌زداشده عملاً عاری از کافئین است و کسانی که از آن استفاده می‌کنند، بدون در نظر گرفتن ژنتیک خود، با خطر اختلال عملکرد کلیه روبه‌رو نیستند.» 

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی